<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Határozottan 370 alá bukott az euró árfolyama, ez azonban keveset mond a jövőre nézve. Feszült figyelemmel várja a piac, mit lép holnap az MNB, emeli-e újra a kamatot. Az OTP magához tért, egy pletyka szerint az MNB kevésbé sújtott le rá, mint sokan tartottak tőle. Damoklész kardja lebeg a bitcoin felett.

A részvénypiacokat továbbra is sok tényező nyomasztja, mint a járvány, a lezárások, az infláció, a kamatemelési várakozások. Európában ma zöldben nyitottak a tőzsdék, de a szerény pluszok késő délelőttre elolvadtak és mínuszba fordultak. A német tőzsdemutató 0,4, a francia 0,2 százalékkal süllyed, a brit pedig minimális pluszban van.

Az amerikai technológiai részvények tegnap is szenvedtek, csak az ipari részvények Dow Jones indexe tudott emelkedni. A határidős amerikai indexek ma megint 0,2-0,4 százalékos mínuszban vannak. A héten sok makroadat esedékes az USA-ban, holnap viszont a Hálaadás miatt szünnap van, így ma torlódnak, sokféle szám közzététele várható. (Pénteken pedig csak fél napos kereskedés lesz és Fekete Péntek.)

Itthon a BUX index viszont remekel, két százalékos pluszban van, miután az utóbbi napokban feltűnően alulteljesítő OTP 3,3 százalékkal emelkedik. Eközben a Mol 0,1 százalékkal süllyed, a Richter pedig 0,5 százalékkal megy fel.

Miért tért magához az OTP?

Egyes feltételezések, pletykák szerint a piac attól félt, hogy a magyar bankszektor zászlóshajója is kap valamilyen, különadóval felérő terhet a nyakába a választások előtt, mint a Mol a benzinár-korlátozással. Ma azonban kijött egy ajánlásszerű körlevél az MNB-től, amely “elvárja”, hogy a bankok fizetéskönnyítő programokat dolgozzanak ki a moratóriumból kikerült, törlesztési nehézségekkel küzdő ügyfeleknek.

Árfolyamok és grafikonok

Ez nem tűnik jelentős hatású intézkedésnek, ami megkönnyebbüléssel tölthette el az OTP-részvényeseket.

Stabilizálódott a forint, 370 alatt az euró

Tegnap pár fillér híján 372 forint is volt egy euró ára, késő délután azonban sokat javult a helyzet és visszatért 370 közelébe az árfolyam. Ma pedig még erősebb, pontosabban kevésbé gyenge fizetőeszközünk, az árfolyam 368,70. De reggel rövid ideig volt 367,20 is.

A hosszabb lejáratú állampapírhozamok tovább emelkedtek a heti állampapír-aukción, holnap pedig az egyhetes betéti tenderre lesz érdemes figyelni a forint kapcsán. A piac további emelést áraz az egyhetes betéti kamatokban írta az Erste Befektetési.

A következő támasz az euró-forint árfolyamban 368,5 forintnál látszik az Equilor Befektetési Zrt. reggeli írása szerint.

A 366,82 forintnál található, 138,2 százalékos Fibo-szinttel próbálkozhat a jegyzés. Holnap 11:50-kor az egy hetes betéti kamat emelése lehet sorsdöntő a rövid távú mozgásokat tekintve.

Csekély a javulás a török szabadságharcban

A török eszközök a tegnapi zuhanás után – amit az elnök harcias, pénzügyi szabadságharcról szóló szavai váltottak ki – ma kissé konszolidálódnak. Két százalékos pluszban van a líra és a török részvényeket euróban jegyző alap (ITKY) egyaránt.

Nem jó a német menedzserek kedve

A német IFO üzleti hangulatindex 96,5 pont lett az októberi 97,7 pont után, ötödik hónapja esett és egyben ez január óta a legalacsonyabb érték. Ám az elemzők sem vártak ennél sokkal jobbat, 96,6 pontot becsültek az N-Tv.de szerint. A portál azt írja, az euró gyengülése viszont ennek a mutatónak köszönhető, a közös európai valuta éves mélypontjára ért. A dollárral szemben már csak 1,12.

Lyukas kétfilléres érme. (E. J.)Lyukas kétfilléres érme. (E. J.)

Dehogyis lesz átmeneti az infláció

Az infláció miatt aggódnak a tőzsdék – olvashatjuk nap mind nap. Egyre kevésbé tűnnek átmenetinek az inflációt emelő tényezők az Erste Befektetési Zrt. mai kommentárja alapján. Még az EKB alelnöke, Luis de Guindos is így nyilatkozott. De valójában csak a bizonytalanság a biztos:

A brit jegybank valószínűleg nem fog erős iránymutatást adni a piacoknak a jövőbeli kamatpályát illetően. Sőt, Andrew Bailey jegybankelnök még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy egyáltalán nem fognak semmilyen iránymutatást adni. A helyzet jól mutatja, hogy mennyire bizonytalan a gazdasági környezet, és mennyire nehéz hiteles előrejelzést adni írja a brókercég.

A keresések a Google-nál a hiperinfláció (hyperinflation) szóra. Még soha nem volt ilyen magas az érdeklődők száma. (Forrás: Google Trends)A keresések a Google-nál a hiperinfláció (hyperinflation) szóra. Még soha nem volt ilyen magas az érdeklődők száma. (Forrás: Google Trends)

Musk ismét eladott

Pár nap szünet után Elon Musk ismét Tesla-részvényeket adott el, ezúttal 1,05 milliárd dollár értékben – írja a KBC Equitas.

Így az elmúlt időszakban összesen már közel tízmilliárd dollár értékben értékesített részvényeket a Tesla vezére. Zárásig több mint négy százalékot esett a Tesla árfolyama tegnap.

Végkiárusítás: India betiltja a kriptókat

Az indiai állam mégis betiltja a kriptodevizákat, valószínűleg annak kapcsán, hogy nemsokára bevezetik az ország jegybankjának digitális fizetőeszközét (CBDC-jét). Egy kiskaput nyitva hagynak, amely szerint legálisak maradhatnak azok a kriptodevizák, amelyekre külön engedélyt adnak ki.

A Bloomberg szerint az indiai kriptodeviza-piacokon most alacsony árakon igyekeznek sokan megszabadulni befektetésüktől, ami jó arbitrázs-lehetőséget is kínál. Viszont az áresés nem terjedt át a világpiacra, ahol ma pár százalékos pluszban van a bitcoin és az ether (57 ezer, illetve 4300 dollár körül).

Damoklész kardja a bitcoin felett

A múlt hét egyébként hónapok óta a legrosszabb volt a bitcoin számára, amit többek között amerikai törvénykezési, adóztatási kérdésekkel és a Mt Gox felszámolásával magyaráznak. Az utóbbi egy japán kriptotőzsde volt, amelynek végelszámolása 2014 februárja óta folyik. Jelentős mennyiségű bitcoint megtaláltak, ezeket az eredeti tulajdonosoknak pár héten belül végre kioszthatják. Ez növekvő kínálati nyomást jelenthet az első számú kriptodeviza piacán.

Már forognak az új AutoWallis-részvények

Mától forognak a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában az AutoWallis új részvényei – közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT). Szerintük 2017 óta ez volt az első részvényjegyzés a BÉT szabályozott piacán, és több mint tíz éve nem volt ilyen méretű lakossági részvényjegyzés a magyar parketten.

A november 9-én zárult részvényjegyzés során az előzetes 6-8 milliárdos tervhez képest több mint 17 milliárd forint összegű jegyzési igényt adtak le a befektetők. A tőzsde autós vállalata végül 10 milliárd forintért bocsátott ki részvényeket a jegyzés előtt meghirdetett ársáv felső harmadában található 117 forintos árfolyamon.

A részvény ma 120 forint, szerény pluszban van, míg az utóbbi öt napban 119 és 124 között mozgott.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 17135 17130 17575 -4,62% 0 0 22 721 730 770 Ft 2021-11-26 17:05:29
MOL 2450 2422 2464 -0,97% 0 0 3 761 189 642 Ft 2021-11-26 17:12:50
MTELEKOM 422 422 428 -1,63% 0 0 214 874 344 Ft 2021-11-26 17:07:04
RICHTER 8625 8530 8675 -1,71% 0 0 3 696 449 365 Ft 2021-11-26 17:07:28
OPUS 219 216 222 -1,79% 0 0 71 447 197 Ft 2021-11-26 17:05:07
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Új mutációtól rémültek meg a tőzsdék, jön az AdiVerzum és a NikeLand
Eidenpenz József | 2021. november 26. 11:39
Egy új, dél-afrikai, potenciálisan veszélyes vírusmutáció nagy riadalmat okozott a piacokon, az európai tőzsdék csúnya mínuszban vannak ma délelőtt, és az USA-ban is ez várható. Az árupiacok és a kriptodevizák is pánikolnak. Mit keresnek a metaverzumban a sportszergyártók?
Részvény / Deviza / Áru Egekbe szökött egy kis magyar részvény árfolyama
Privátbankár.hu | 2021. november 25. 17:32
Vegyesen szerepelt ma a BUX, a vezető részvények közül a Mol hatalmasat esett.
Részvény / Deviza / Áru Ma is kamatot emelt az MNB, száguldásba fogott a 4iG
Eidenpenz József | 2021. november 25. 11:56
A mai MNB-tenderen ismét magasabb a kamat, ami a forintot erősítő tényező. Miközben az USA-ban pulykát sütnek ma, az európai tőzsdéken kellemesen optimista a hangulat. Mit csinál majd az új német koalíció? Mely kriptodevizák a legdivatosabbak, és mi az a GameFi?
Részvény / Deviza / Áru Német hadiipari óriás száll be a 4iG-be - 100 milliárdos tőke érkezik a magyar cégbe
Privátbankár.hu | 2021. november 25. 08:55
Háromoldalú előzetes megállapodást kötött Jászai Gellért befektető társasága, a KZF Vagyonkezelő Kft., a 4iG Nyrt., valamint a Rheinmetall AG. 100 miliárd forintot meghaladó tőke érkezhet a vállalathoz.
Részvény / Deviza / Áru Jó napot zártak Budapesten, és ez az OTP-nek köszönhető
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 17:52
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1111,71 pontos, 2,16 százalékos emelkedéssel, 52 535,97 ponton zárt szerdán.
Részvény / Deviza / Áru Nehéz lesz így letörni az olajárat
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 14:21
Kedden sokan gondolták azt, hogy Joe Biden bejelentését, mely szerint 50 millió hordót felszabadítanak a stratégiai tartalékokból, más országok is követik, a plusz kínálat pedig segít letörni az árakat. Ez elsőre nem jött be.
Részvény / Deviza / Áru Menthetetlen a líra, stabilizálódott a forint
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 07:42
A 370-es szint alá került a forint, ami a keddi 372-es történelmi mélyponthoz képest kismértékű erősödést jelent. A tegnapi nap nagy vesztese, a török líra viszont továbbra sem tudja magát összeszedni.
Részvény / Deviza / Áru Jókora mozgások voltak ma a pesti börzén
Privátbankár.hu | 2021. november 23. 18:22
A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek.
Részvény / Deviza / Áru Kedden is volt egy kis tűzijáték a forint piacán
Király Béla | 2021. november 23. 17:35
A hétfői nagy gyengülés után kedden sem tudott erősödni a magyar fizetőeszköz. A forint az euróval szemben a 370-es lélektani szint gyengébb oldalán ragadt.
Részvény / Deviza / Áru Hull a líra, mint a kő, 372-nél az euró/forint, és még az OPEC is visszavágni készül
Eidenpenz József | 2021. november 23. 11:45
Újabb történelmi csúcsokra emelkedett az euró forintárfolyama, ma már 372-nél is járt. Igazán nagyot azonban a török líra zuhan, kilenc százalékot az euróval szemben. Az erős dollár és a durvuló járványhelyzet sem tesz jót a forintnak. Drágíthatja az olajat az OPEC kartell.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló