AutoWallis
Részvény / Deviza / Áru Megerősítették az AutoWallis hitelminősítését 
Privátbankár.hu | 2024. július 3. 18:16
A Scope Ratings GmbH idén is elvégezte az AutoWallis Nyrt. részére először 2019-ben kiadott hitelminősítés felülvizsgálatát, és a besorolást a magas növekedés kockázatai ellenére változatlanul (B+) hagyta.
Vállalat Új piacra tört be az AutoWallis 
Privátbankár.hu | 2024. július 1. 17:13
Terjeszkedik a cég.
Makro / Külgazdaság Budapesten nyit Renault és Dacia márkakereskedést az AutoWallis 
Privátbankár.hu | 2024. május 22. 09:15
Tovább folytatja a gépjármű-kiskereskedelemben terjeszkedését az AutoWallis Csoport, miután portugál partnerével, a Salvador Caetano Csoporttal közösen nyitnak Budapesten Renault és Dacia márkakereskedést. 
Vállalat A tengeri szállítási problémák visszafogták az AutoWallis nagykereskedelmi járműeladásait 
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 11:17
Az AutoWallis nagykereskedelmi üzletága által értékesített járművek száma elsősorban bázishatások és a tengeri szállítások nehézségei miatt csökkent az első negyedévben, így árbevétele 89 milliárd forintra csökkent, míg EBITDA-ja 4,8 milliárd forint lett.
Részvény / Deviza / Áru Komoly tervekkel állt elő a budapesti tőzsdén is érdekelt cég 
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 16:25
Az AutoWallis 2028-ra már jelentős árbevételt tervez.
Részvény / Deviza / Áru Egyre erősebb a forint, nem minden akkumulátorgyár fog megépülni 
Eidenpenz József | 2024. április 29. 12:29
A tőzsdék nagyon várják a szerdai amerikai kamatdöntést, plusz egy hazai adat is hathat majd a forintra a héten. Két kiemelten fontos gyorsjelentés jön az USA-ból, és szövetségest talált Kínában a Tesla. Nem fog minden tervezett akkumulátor-gyár megépülni, mert nem éri meg nekik?
Részvény / Deviza / Áru 394-nél az euró, az európai autógyártás a tét 
Eidenpenz József | 2024. április 15. 12:41
A pénteki csúnya eséseket kiheverte a részvénypiac és főleg pluszokat láthatunk, az olaj meglepő módon esik, a forint viszont tovább gyengül. A német-kínai tárgyalások legfőbb tétje az autógyártás jövője. Megemelték a Waberer’s célárát, vegyes eladási számokat tett közzé az AutoWallis.
Részvény / Deviza / Áru Forintbefolyásoló tényező lehet egy poszt is, miért cammognak az aranybányák? 
Eidenpenz József | 2024. április 5. 12:29
A részvénypiacok rosszul reagáltak arra a felvetésre, hogy teljesen elmaradhat idén az amerikai kamatcsökkentés. Délután fontos adat érkezik, és újabb mozgások következhetnek. A forint nagyot erősödött, tudni vélik, mitől. Az arany száguld, a bányák vánszorognak, ez hogy lehet?
Vállalat Az Autowallis megújítja vezetését - kik a jelöltek?  
Privátbankár.hu | 2024. április 5. 11:10
Az AutoWallis új igzagatósági és felügyelő bizottsági tagokat választ április 26-ai rendes közgyűlésén, és nem tervez osztalékot fizetni.
Részvény / Deviza / Áru Hungarikum a forint hathavi mélypontja, 59, 60… 63 ezer dollár a bitcoin 
Eidenpenz József | 2024. február 29. 12:10
Térségünkben egyedül a forint gyengült nagyot, a piac a keddi kamatdöntést emészti. A Richter jelentésének pozitív a fogadtatása, ez a papír és az OTP húzzák a BUX-ot. Száguld a bitcoin, már csak nyolc százalékra van a történelmi rekordoktól.
Részvény / Deviza / Áru Nagy fogásról számolt be az egyik hazai tőzsdei cég 
Privátbankár.hu | 2024. február 22. 10:35
Újabb 5 évig az AutoWallis csoport lesz az Opel importőre Magyarországon és három további országban.
Vállalat Irgalmatlan pénzt tolnak az egyik hazai tőzsdei cégbe 
Privátbankár.hu | 2024. január 26. 16:46
A tulajdonos 5,7 milliárd forintos tőkeemeléssel támogatja az AutoWallis nemzetközi növekedési terveit. A tőzsde autós vállalata a rendelkezésére álló forrásokból többek között gyorsítani akarja kiskereskedelmi tevékenységének nemzetközi terjeszkedését, nagykereskedelmi üzletága pedig a meglévők mellett további ázsiai autómárkák régiós képviseletének kiterjesztését is tervezi.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdei bevezetési hullám jöhet, menekül a tőke Kínából 
Eidenpenz József | 2024. január 15. 12:25
A forint és a BUX kissé süllyed, Amerika zárva, a földgáz ára jócskán esik. Menekül a tőke Kínából, fontos választás volt Tajvanon. Mit mutat a hazai lakáspiac? Miért esik a bitcoin? Tőzsdei bevezetési hullám jön a kriptószektorban?
Pénzügyi szektor Újabb rekordot döntött az AutoWallis  
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 09:46
Tovább gyorsított az AutoWallis Csoport az év első kilenc hónapjában, így már szeptember végére meghaladta a tavalyi egész éves árbevételét és nyereségét.
Részvény / Deviza / Áru Bírja a forint a viharokat, aggasztó az olaj makacs drágasága 
Eidenpenz József | 2023. október 16. 13:13
A feszült nemzetközi politikai helyzetben a forint még erősödni is tud, ellentétben a lengyel zlotyval. A lengyel részvényeket viszont nagyon veszik a választás után. Esik a gáz, stagnál az olaj, de aggasztóan magas szinten. Kína chiphiánnyal nézhet szembe, megugrott a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Még több piszok olcsó részvény Budapesten 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 18. 18:48
Az elemzők kitartanak amellett, hogy a közepes nagyságú hazai tőzsdei vállalatok részvényei rendkívül olcsók, van, amelyik 80 százalékos felértékelődési potenciállal is rendelkezik a célárak alapján. Főleg, ha minden jóra fordul – múlik a válság, nő a forgalom, beérnek a fejlesztések vagy akvizíciók.
Részvény / Deviza / Áru Megint 380 felett az euró, leváltható-e a dollár? 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 31. 12:48
A tőzsdéken vegyes a kép, a BUX emelkedett, a forint gyengült. De eddig segített neki a gyengülő dollár és az olcsóbb gáz is a héten. Kína a fő oka a dollár leválthatatlanságának. Most jön a fekete hónap a tőzsdéken?
Részvény / Deviza / Áru Brutális koncentráció a hazai tőzsdén, 392 forint az euró 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 3. 12:39
A részvénypiacok szenvednek, a forint gyengül. Holnap kezdődik a hazai gyorsjelentési szezon, az összprofit háromnegyedét az OTP termelhette meg. Drága-e a forint, vagy épp olcsó? Nyugisabb a bitcoin, mint a részvények, de meddig?
Vállalat Befektetők figyelem! Terjeszkedik a hazai tőzsde üdvöskéje 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 3. 10:29
Az AutoWallis a magyar Share Now akvizíciójával erősíti mobilitási portfolióját.
Részvény / Deviza / Áru Visszatér az erősödő pályára a forint, aukció után esik a Telekom 
Eidenpenz József | 2023. május 26. 12:10
A forint a kamatcsökkentés ellenére erősödik, már 372 alatt is előfordult. A Telekom viszont egyre lejjebb csúszik az aukció után. Nagy-Britanniából jó adat érkezett, Németországból rossz, de a prímet az amerikai adósságplafon viszi. Az ethernél olyasmi történt, ami 2016 óta nem.
Részvény / Deviza / Áru Még olcsóbban vehetünk eurót, az orosz tőzsde elvesztette a háborút 
Eidenpenz József | 2023. április 17. 12:19
Az európai tőzsdeindexek keveset változnak, de a budapesti és a moszkvai mutatók szépen emelkednek ma. Jól kezdődött az amerikai gyorsjelentési szezon, bankok helyett alapokba teszik a pénzüket az emberek. Esik a bitcoin, de stabil az ether.
Részvény / Deviza / Áru Egyéves mélyponton a gázár, jön a még szuperebb szuperállampapír? 
Eidenpenz József | 2023. január 16. 11:58
Gyengül a forint és süllyed a BUX, miközben európai társai minimálisan pluszban vannak, és Amerika zárva lesz ma. A földgázárakból ítélve a piac emelkedést vár a következő télre, utána azonban rég nem látott alacsony szintre mehet vissza az árfolyam. Új fix kamatú állampapírokat vár az egyik alapkezelő. A Leopard 2-spekulációk húznak fel ma egy részvényt.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon megy a Mol, megnyugtató irányba megy a gáz ára 
Király Béla | 2022. október 17. 11:56
Pénteken ugyan beszakadtak az amerikai tőzsdeindexek, az európai piacon a hétfő mégis optimistán indult. A magyar eszközök esetében sem lehet okunk komoly panaszra, hiszen a BUX emelkedéssel indult, és a forint is csak minimálisan gyengült.
Részvény / Deviza / Áru Meglepő irányba nyitott a magyar autós nagyágyú 
Király Béla | 2022. szeptember 21. 11:53
A tőzsdén forgó AutoWallis szerdán két fontos bejelentést tett, hiszen az online piaci erősítés mellett kilépnek az osztrák piacra is. Utóbbi a maga módján meglepő lépés, hiszen egy érett piacra lép be a társaság, miközben eddig a régiós piacon terjeszkedett.
Vállalat Eldőlt, az AutoWallis lesz a Renault és a Dacia hazai importőre 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 08:51
Jóváhagyták a felvásárlást.
Részvény / Deviza / Áru Gyengült a forint a ronda inflációs adatra, van, aki már 20 százalékot vár 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 9. 12:23
A várakozásoknál jóval magasabb hazai infláció nem tett jót a magyar eszközöknek, az OTP visszasüllyedt 9000 alá, a forint is gyengül. Az európai tőzsdeindexek kissé süllyednek, de Amerika pluszban nyithat. Kirúzsozott malachoz hasonlította az ESG-befektetéseket az amerikai sztáralapkezelő, az ország iránti bizalom megrendülésétől óv a magyar menedzser.
Részvény / Deviza / Áru Végre életjeleket mutat a forint, az erős dollártól szenved a magyar 
Eidenpenz József | 2022. július 15. 12:36
A tőzsdék jókedvre derültek attól, hogy 100 helyett csak 75 bázispontos amerikai kamatemelés várható, pedig egy csomó rossz hír is érkezett. Az olaj alulról ostromolja a 100 dollárt, de tartós esésére nemigen számítanak. A forint végre erősödött kicsit és az OTP is életjeleket mutat.
Részvény / Deviza / Áru Tovább terjeszkedne rekordnyereségéből az AutoWallis 
Privátbankár.hu | 2022. április 29. 18:28
Saját részvények vásárlásáról, tőkeemelésről és az adózott eredmény felhasználásáról is döntött éves rendes közgyűlésén az AutoWallis, a cég részvényesei a tavalyi nyereséget a dinamikus növekedési stratégia megvalósítására kívánják fordítani - közölte a vállalat.
Részvény / Deviza / Áru 13 éves csúcson a földgáz, innen még négyszerezhet is a Tesla 
Eidenpenz József | 2022. április 19. 12:31
Rossz a hangulat az európai tőzsdéken, amit a háború súlyosbodása mellett a magas kötvényhozamok és a drága energiahordozók is indokolhatnak. Az amerikai földgáz sok éves csúcsra ért, de az olaj is egyre távolabb kerül a 100 dolláros szinttől. A sztáralapkezelő nagyon optimista a Teslára.
Vállalat Felvásárlással lett az AutoWallis a Renault és a Dacia importőre 
Privátbankár.hu | 2022. április 7. 16:10
Az európai autókereskedelmi piac egyik meghatározó szereplőjével, a portugál Salvador Caetano csoporttal közösen vásárolja fel a Renault Hungária Kft-t az AutoWallis Nyrt., megszerezve ezzel a Renault, a Dacia és az Alpine márkák kizárólagos magyar importőri jogát.
Részvény / Deviza / Áru Már a 380-at ostromolja az euró, kriptobarát fordulat a briteknél 
Eidenpenz József | 2022. április 6. 12:09
A tőzsdék hangulata ma is rossz, amire van is okuk. A magyar eszközök alulteljesítők, amiben a jogállamisági eljárásnak van nagy szerepe. Az euró/forint a 380-as szintet ostromolja, egekben a szén ára. A briteknél komoly kriptodeviza-szabályozás készül, magukhoz szeretnék vonzani ezt az iparágat.
Részvény / Deviza / Áru Próbálják ráhúzni a kriptókra a vizeslepedőt, megint riogat a kamatmumus 
Eidenpenz József | 2022. január 18. 12:13
Megint elromlott a hangulat a részvénypiacokon, aminek a fő oka kamatemelési várakozások erősödése, de a vírushírek sem mind jók. A forint is gyengült, az OTP és a Richter nagyot esik. Hét éves csúcson az olaj ára. Próbaperrel lehetetlenítenék el az amerikai kriptodeviza-vállalkozásokat.
Részvény / Deviza / Áru Négy okból érdemes a szerelembe fektetni, visszaerősödött a forint 
Eidenpenz József | 2022. január 17. 12:22
Az európai tőzsdék optimistán kezdték a hetet, a BUX is követte a trendet, mindegyik fontosabb részvényünk emelkedik. A forint hamar kiheverte a csúnya inflációs adatot. A Walmart kriptodevizákban és NFT-kben gondolkodik, az egyik nagy brókercég pedig a Tinder és társai felfutására számít.
Vállalat Jóváhagyták az AutoWallis szlovéniai cégvásárlását 
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 10:01
A versenyhivatal rábólintott az AutoWallis szlovéniai tranzakciójára, a vállalat tulajdonába kerülhet a helyi Avto Aktiv cég.
Részvény / Deviza / Áru Újra 370 alatt az euró, de sorsdöntő hír jöhet holnap 
Eidenpenz József | 2021. november 24. 11:59
Határozottan 370 alá bukott az euró árfolyama, ez azonban keveset mond a jövőre nézve. Feszült figyelemmel várja a piac, mit lép holnap az MNB, emeli-e újra a kamatot. Az OTP magához tért, egy pletyka szerint az MNB kevésbé sújtott le rá, mint sokan tartottak tőle. Damoklész kardja lebeg a bitcoin felett.
Részvény / Deviza / Áru Három nap alatt elkapkodták az AutoWallis részvényeit a magánszemélyek 
Privátbankár.hu | 2021. október 28. 07:21
Eredetileg november 9-éig tartott volna a jegyzés, de akkora volt az érdeklődés, hogy a lakosságnak felajánlott mennyiségre már szerda estig csaknem kétszer annyi jelentkezés érkezett. Az intézményi befektetők november 2-ától jelezhetik vételi szándékukat.
Vállalat AutoWallis-vezér: növekedési stratégiánkra építjük a tőkepiaci céljainkat 
Király Béla | 2021. október 27. 14:59
Nagy dobásra készül az AutoWallis, hiszen a magyar piacon 2017 óta nem volt nyilvános lakossági részvénykibocsátás. A hétfőn indult kibocsátás volumene is nagy, hiszen a társaság 6-8 milliárd forint friss tőkével számol, amely a már eddig is látványos növekedést tovább hajthatja. A járműiparban zajló folyamatokról és a vállalat terveiről Ormosy Gábor vezérigazgatót kérdeztük.
Részvény / Deviza / Áru Kaszálnak a bankok, indulhat az első bitcoin-ETF 
Eidenpenz József | 2021. október 15. 12:23
Sorban teszik közzé remek gyorsjelentéseiket az amerikai bankok, a tegnapi tőzsdei száguldás után azonban csak szerény emelkedés néz ki mára. A magyar tőzsdén pedig általános korrekció indult, és az euró/forint is megint a 360-as szintet ostromolja. A bitcoin majdnem megütötte a 60 ezer dollárt, végre elindulhat rá az első ETF.
Részvény / Deviza / Áru Jön az AutoWallis részvénykibocsátása 
Privátbankár.hu | 2021. október 14. 10:50
Hónapok óta téma volt, hogy részvénykibocsátásra készül az AutoWallis, a társaság csütörtökön hivatalosan is bejelentette ezt. Az elmúlt évek legnagyobb nyilvános forrásbevonásához kapcsolódó befektetési tájékoztatót hagyta jóvá a Magyar Nemzeti Bank, mely alapján az AutoWallis október 25-én elindíthatja nyilvános részvénykibocsátását.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint a rekord inflációra, már a harmadik pocsék adat jött a németektől 
Eidenpenz József | 2021. október 8. 11:44
A csütörtöki emelkedés ugyan megakadt a tőzsdéken, de az esés mérsékelt, és Kína hosszú szünet után jól indított. A forint megint gyengécske, vélhetően a rekord inflációs adat és a lengyel helyzet miatt. Visszábbvett egy elnök a szélsőbalos retorikából, egyből hat-hét százalékkal ment fel a részvénypiaca.
Részvény / Deviza / Áru A Wallis Csoport továbbra is támogatja az AutoWallis régiós növekedési terveit 
Privátbankár.hu | 2021. október 8. 09:48
A társaság fő tulajdonosa, a Wallis Asset Management Zrt. vállalta, hogy nem csökkenti részvényei számát az AutoWallis által tervezett nyilvános részvénykibocsátást követő egy éven belül és tervezi, hogy a kibocsátás során maga is jegyez új részvényeket. 
Részvény / Deviza / Áru Az energiaválság, vagy a kínai adósságválság lesz a nagyobb fejfájásunk? 
Eidenpenz József | 2021. szeptember 28. 12:57
Az USA után az európai tőzsdék is csúnya esésbe kezdtek, a fő aggodalmat az amerikai állampapír-hozamok okozzák. De van itt más is, mint az adósságplafonnal kapcsolatos csata, a kínai ingatlanpiaci lufi és az európai energiaválság. A BUX szemben az árral emelkedett, a forint viszont gyengécske.
Részvény / Deviza / Áru Robbant a 4ig árfolyama, jót jelentett az AutoWallis 
Eidenpenz József | 2021. szeptember 3. 11:35
Kivárás észlelhető a piacokon a kiemelt fontosságú amerikai foglalkoztatási adat előtt, nincs egyértelmű irány Európában. A BUX kissé emelkedik, a forint stabil, feltűnést a 4ig és az AutoWallis okozott. Önként adakoznak a kínai internetes óriások, izgalmas a ritkaföldfémek szektora.
Ingatlan Óriási budai telket vett az AutoWallis 
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 24. 09:57
A Kopaszi-gát közelében vásárolt 18 ezer négyzetméteres ingatlant az AutoWallis, a területen több márkának is helyet adó multimárkás gépjármű kereskedő- és szolgáltató központ fejlesztését tervezi a társaság. 
Részvény / Deviza / Áru Újra lesz részvényjegyzés Magyarországon, nagy üzlet lesz az űrturizmus 
Eidenpenz József | 2021. július 12. 11:45
A tőzsdéken felemás a helyzet, a romló járványhelyzet, a galamblelkű EKB és a kezdődő gyorsjelentési szezon a fő témák. A BUX és a forint gyengül, az egyik közepes tőzsdei cégünk viszont lakossági részvényjegyzést tervez. Az űrturizmus óriási üzlet lehet, a piac akár húsz céget is elbír.
Részvény / Deviza / Áru Ma is rekordot döntött a Richter, 2020 eleji szinten a turisztikai részvények 
Eidenpenz József | 2021. március 31. 12:20
Az európai tőzsdéket két negatív behatás is érte, a romló járványhelyzet és egy kudarcos londoni tőzsdei bevezetés, ehhez képest alig esnek. Hasonló a helyzet Pesten is, a Richternek új rekordra is futotta, miközben a Mol esik, a forint pedig gyengül. Az elmúlt 12 hónap szenvedése ellenére elképesztő emelkedést mutattak be az utazáshoz és kikapcsolódáshoz kötődő részvények.
Részvény / Deviza / Áru Mégiscsak beszivárog a pénzügyi szektorba a Facebook? 
Eidenpenz József | 2020. december 1. 19:17
Ismét szépen emelkednek a tőzsdék, az amerikai indexek történelmi csúcson járnak, aminek alapvetően az oltóanyag-optimizmus az oka. Budapesten a végére elolvadt a BUX többlete, négyből három részvétünk mínuszban végzett. A forint viszont nagyot erősödött, újabb két forinttal kevesebbet kell adni az euróért. A Facebook Libra más néven szivárog vissza, módosított konstrukcióval. Nagy vita van Európában az idei síszezonról.
Részvény / Deviza / Áru GVH: mehet az AutoWallis felvásárlási akciója 
MTI | 2020. november 20. 17:34
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta, hogy az AutoWallis többségi részesedést szerezzen a nyugat-magyarországi régióban meghatározó pozíciót betöltő, 130 embert foglalkoztató Iniciál Autóház Kft.-ben - közölte az AutoWallis Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG