Török líra
Részvény / Deviza / Áru Beomlott a német tőzsdeindex, újabb piacra vetett szemet a Tesla
Eidenpenz József | 2020. október 26. 12:08
Kockázatkerülők a befektetők az európai tőzsdéken, főleg a járvány terjedése és annak gazdasági következményei miatt. A német DAX indexet ezenkívül egy szoftvercég meglepően rossz kilátásai is lehúzzák. A BUX tartja magát, a forint is stabil. Új piacra törhet be a Tesla, fontos határt lépett át a török líra.
Részvény / Deviza / Áru A kínai autópiac a mi reménységünk, Erdogan megint unortodoxkodik
Eidenpenz József | 2020. augusztus 11. 11:42
Nagyon jó a hangulat az európai tőzsdéken, számos index ugrása a két százalékot is meghaladja. Budapesten azonban pár nagyon jó nap után egy kis szünet következhet, az OTP és a Richter még tud egy kicsit menni, de a Mol és a Telekom visszahúzó erő. Erdogan török elnök tovább gyengítheti a lírát, Trump a leggazdagabbaknak kedvező adócsökkentése készül, Peking pedig kesztyűs kézzel vág vissza.
Részvény / Deviza / Áru Fogy a török devizatartalék – kerüljük a lírát!
Fellegi Tamás | 2019. április 23. 06:07
Évekig nagy divat volt török lírát venni hatalmas kamata miatt, de az árfolyamgyengülés nagyobb volt, mint a kamat, így a befektetők ráfáztak. Most még vonzóbb a kamat, egy darabig stabil is volt a líra, de most úgy, a jegybanki devizatartalék rovására védték az árfolyamát. Ez könnyen összeomláshoz vezethet, veszélyes a líraspekuláció.
Részvény / Deviza / Áru Míg a forint magához tért, zuhan a líra, recesszióban a török gazdaság
Fellegi Tamás | 2019. április 15. 19:56
Nem értek véget a török gazdaság megpróbáltatásai, de ez nem is csoda, mivel olyan mértékben hagyták felborulni a makrogazdasági egyensúlyt, hogy ez csak hosszú idő alatt és fájdalmas lépésekkel hozható helyre.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az olaj, erősödik a Mol
Fellegi Tamás | 2019. április 8. 21:13
Az OTP ára ma csökkent, az egyesülés előtt álló Mészáros-részvényeké emelkedett. Veszik az Est Mediát, viszont mélypontjához közeledik a Waberer’s.
Makro / Külgazdaság 26 százalékos minimálbéremelés - Törökországban
Privátbankár.hu | 2018. december 25. 16:11
A török munkaügyi miniszter bejelentette a minimálbéremelést az év közepén gazdasági válsággal szembenéző, de mostanra azon nagyjából túljutó országban.
Részvény / Deviza / Áru Váratlan jegybanki irányváltás- szétkapkodták a részvényeket
Fellegi Tamás | 2018. november 29. 11:12
Meglepő fordulatot lehetett észlelni tegnap a Fed elnökének beszédében, a befektetők úgy értékelték, hogy hamarabb véget érhet a kamatemelési ciklus, így aztán széttépték az amerikai részvénypiacot. Ázsia már nem volt ilyen lelkes, Európa is csak mérsékelten. Nálunk a Richter emelkedik, a forint erősödik. Ismét esik az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Elszomorító évet zárhat a forint
Fellegi Tamás | 2018. november 28. 11:19
A piacokon ma mintha megállt volna az élet, mozgás alig, viszont a török líra tovább erősödik, és ami viszont elég szomorú: a forint tartósan gyengélkedik. Elvileg pedig semmi oka rá, még a 10 éves magyar állampapírhozam is szépen csökkent az elmúlt hónapokban.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a török líra, esik az olajár
Fellegi Tamás | 2018. november 27. 11:05
A török deviza piacán a korábbi nagy válság után konszolidáció mutatkozik, miközben a forint gyengül. Az olaj ára újra lefelé tart, a kriptodevizák is a mélyben. Amerikában felpattantak tegnap a részvénypiacok a nagy mélységből, itthon a Telekom erősödik, a Mol gyengül.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a török líra, zuhan Kína
Fellegi Tamás | 2018. október 18. 11:14
Szárnyal a török fizetőeszköz, úgy tűnik, ledolgozza a zuhanás utolsó szakaszát. A kínai tőzsdék több éves mélypontra estek, itthon pedig felfüggesztették a Konzumot és az Opust, miután bejelentés történt a csoportnál: a két cég a tervek szerint egyesülni fog.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, nagyon vették a hazai részvényeket
Fellegi Tamás | 2018. október 16. 19:01
Hirtelen minden szép és jó lett a világban a múlt heti összeomlás után: visszatértek az amerikai tőzsdeindexek a kritikus szintek fölé, és Európában is nagyot mentek a tőzsdeindexek. A nyertesek közt van a BUX, legtöbbet a Mol emelkedett a nagy papírok közül.
Részvény / Deviza / Áru Zuhannak a Mészáros-cégek, most a Vajna-részvény a kedvenc
Fellegi Tamás | 2018. október 15. 11:25
Andy Vajna vásárolt bele a szellemcégbe, limittel emelkedik az árfolyam, míg az Opus, Konzum, Appeninn és 4iG esnek. Az amerikai tőzsdeindexek kritikus szinten álltak meg, Ázsia és Európa mínuszban. Nagyot erősödik a török líra, a forint is javul.
Részvény / Deviza / Áru Az égben az olajár, zuhan az argentin peso
Fellegi Tamás | 2018. október 1. 11:35
Megvadult a Brent típusú olaj ára, már a 100 dollár sincs messze. Tovább zuhan az argentin valuta, a törököknél viszont stabilizáció mutatkozik. Ma a Tesla lesz izgalmas, pénteken összeomlott a papír, de most megegyezés született a cégvezér botrányában.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyal az OTP, zuhannak az olaszok, Elon Musk pedig vád alatt
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 28. 11:27
A Tesla vezére bűncselekményt követett el, még ha csak mérgében is. Rosszul áll az olasz költségvetés elfogadása, zuhan is a milánói tőzsdeindex. A BÉT-en ma az OTP megy nagyot, erősödik a török líra, csúcson az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Eltűnt a forint múlt heti ereje
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 17. 11:08
Visszaesett a forint árfolyama a török kamatemelés előtti szintre, kitart viszont a cseh korona és a zloty ereje. A kínai tőzsdéknek nem tett jót a vámháború durvulásának híre. A hazai börzén az OTP és a Mol gyengélkedik, a Richter és a Telekom viszont emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyakat adott a forintnak a török kamatemelés
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 14. 11:05
A török líra tegnapi megugrása mellett szépen erősödik a hazai valuta is tegnap óta, és a cseh korona is jó formában van. A részvénypiacok is emelkednek világszerte, a hazai börzén a Mol és a Telekom mennek nagyot.
Részvény / Deviza / Áru Nagy iPhone, nagy áremelkedés, szenvednek a magyar részvények
Eidenpenz József | 2018. szeptember 13. 18:59
Amerikában nagyon jó, Európában vegyes a tőzsdék hangulata. A BUX alig tudott emelkedni, a lengyel társától is elmaradt, a forint viszont nagyot emelkedett. A törököknél csoda történt, nagyot emeltek a kamaton, a líra és a részvények egyszerre száguldanak. Az Apple új termékei hírére valósággal száguld.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, felpattant a Tesla
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 11. 11:08
A múlt heti gyengülést immár teljesen ledolgozta a hazai valuta, elmúlt az argentin és török hatás. Felkeltette a befektetők figyelmét az egy hónap alatt 30 százalékot eső Tesla, tegnap 8 százalékot emelkedett. Esik a Mol, bár van honnan, nagyot ment múlt héten.
Makro / Külgazdaság Romokban Törökország, egekbe szöktek az árak
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 3. 13:08
Hihetetlen ütemben nőnek a fogyasztói árak, a piacok korrekciót várnak a török jegybanktól.
Részvény / Deviza / Áru Krach a feltörekvő piaci eszközöknél, 327 az euró
Eidenpenz József | 2018. augusztus 30. 18:49
Megint a kereskedelmi háborút emlegetik, mint ami a tőzsdei árfolyamokra árnyékot vet. Európában azonban legalább ekkora szerepet játszott, hogy a török, dél-afrikai, argentin eszközök értéke brutális mértékben zuhan. A forint gyengült, 327 az euró, a BÉT-en a Mol volt a megmentő.
Részvény / Deviza / Áru Esik a font, gyengül a török líra, kitört Amerika
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 28. 11:03
A tőzsdéken szakadatlan az emelkedés, különösen Amerikában, ahol új csúcsokat érnek el az indexek. Európában szerényebb a mérték, a BÉT-en ma a Mol és a Richter van feljebb, a Konzum gyengélkedik, ereszt az Est Media lufi.
Részvény / Deviza / Áru Esik az angol font, megtalálta helyét a török líra
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 24. 10:53
Nagy esés után stabilizálódott a török líra, a piac egyelőre elvégezte feladatát. A forint is gyenge szinten talált egyensúlyt, az angol fontot a bizonytalanság gyengíti. A tőzsdéket nem hatotta meg Trump fenyegetése.
Részvény / Deviza / Áru Jócskán gyengül a forint, hát még a török líra
Eidenpenz József | 2018. augusztus 20. 10:09
Jó a hangulat az európai és ázsiai részvénypiacokon, a török líra megint gyengülget. A forint és a zloty jóval kisebb mértékben ugyan, de szintén olcsóbb lett. Meglódult az arany és az ezüst.
Makro / Külgazdaság Erdogan a törököknek: dobjátok el az iPhone-okat!
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 14. 11:50
Harcias beszédet tartott Erdogan elnök, többek közt az amerikai elektronikai cikkek bojkottjára szólította fel a törököket. Azt mondja, gazdasági háború indult ellenük, de nem adják fel - továbbra is arra biztat mindenkit, hogy adja el keményvalutáját, a török cégeket pedig arra kéri, termeljenek és exportáljanak. Meglepő, de a líra erősödött a beszéd után.
Részvény / Deviza / Áru Ezúttal erősödik a török líra!
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 14. 11:18
A török líra 33 százalékos 3 napos zuhanása után most eljött az időszerű korrekció, amit más valuták, köztük a forint, és a tőzsdék is emelkedéssel nyugtáznak. Erősödik a Mol és a Richter, gyengélkedik viszont a Telekom. Romokban a kriptodevizák, a bitcoin még tartja magát a kritikus szinten.
Részvény / Deviza / Áru Nem korrigál a líra – 3 nap alatt 33 százalékot zuhant
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 13. 16:36
Reggel heves ingadozások voltak a török deviza árfolyamában, de a jegybank eddigi intézkedései végül nem változtatták meg a trendet.
Részvény / Deviza / Áru Tovább esik a török líra, a forint is gyengül
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 13. 11:06
Ma is zuhan a napok óta szabadesésben lévő török líra, az ázsiai részvénypiacok is nagyot estek, Európa csak kisebb mértékben gyengül. A hazai börze is mínuszban, de sokkal kevésbé, mint pénteken, ezúttal a Mészáros-papírok is esnek.
Részvény / Deviza / Áru Okozhat-e olyan összeomlást a török válság, mint 20 éve az orosz?
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 13. 06:07
Húsz éve ezekben a napokban hatalmasodott el az orosz válság, amikor is összeomlott a birodalmától és a kommunizmustól mindössze hat éve megszabadult Oroszország gazdasága, kötvény-, és részvénypiaca, és ez az egész világon pénzügyi pánikot okozott. Vajon a török válság és így sülhet el?
Makro / Külgazdaság Miért omlott össze Törökország, ha olyan gyorsan nőtt a gazdaság?
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 11. 06:27
Miután tegnap a török líra eddigi legnagyobb zuhanását mutatta be, érdemes áttekinteni, hogyan jutott ebbe a helyzetbe a török gazdaság, miközben hosszú ideje az eddig legnagyobb mértékben növekvő volt, és mi lehet ebben a szerepe annak, hogy 15 éve egyre inkább egy ember kezében összpontosul a hatalom.
Részvény / Deviza / Áru Most már az OTP is összeomlott
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 10. 18:31
Ma kicsúcsosodott a török válság egy egész extrém lírazuhanás formájában, a török tőzsde is összeomlott, mindennek nyomában az európai bankpapírok és végül az OTP is, pedig nem is érintett az ügyben. Még Amerika is esik fél százalékot, ami mostanában szinte csoda. Azért az Apple és az Amazon a csúcson, ők megingathatatlanok.
Makro / Külgazdaság Kegyelemdöfés a törököknek - Trump rúgja ki a sámlit alóluk
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 10. 16:55
Romokban hever a török gazdaság, szabadesésben zuhan a líra - erre tett rá egy nagy lapáttal az amerikai elnök friss intézkedése. Kedvenc eszközét, a büntetővámot veti be.
Részvény / Deviza / Áru Kit ránt magával a török összeomlás?
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 10. 10:31
Ma már maga az Európai Központi Bank is azt vizsgálja, ki kerül bajba, ha bukja török kitettségeit, zuhan is az euró a dollárral szemben. Tovább gyengül a rubel is, mínuszban az európai tőzsdék, esik a BUX is, miközben az OTP jó negyedévről számolt be. A papír ára esik, de nem lehet tudni, mennyi ebből az európai rossz hangulat hatása.
Részvény / Deviza / Áru Elérkezett a teljes török összeomlás, zuhan az olajár
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 9. 10:53
Elért a török líra a szabadesés szakaszába, ami nem is csoda, hisz az ország gazdasága az argentinhoz hasonló helyzetbe jutott. Kína eközben visszavág a kereskedelmi háborúban, szárnyalnak a kínai tőzsdék. Esik a rubel és az orosz tőzsde, itthon gyengélkedik a Mol és a Telekom.
Részvény / Deviza / Áru Manipulálta az árfolyamot a Tesla főnöke, Törökország finanszírozhatatlan
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 8. 10:55
Az árfolyam manipuláció legcsúnyább példáját mutatta be Elon Musk, a Tesla főnöke. Az egész amerikai piac emelkedett, itthon a BUX fél százalék pluszban van főleg a Richternek köszönhetően. Törökország gyakorlatilag finanszírozhatatlan.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan a török líra, erősödik a forint, Kína szárnyal
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 7. 10:41
Begyorsult ismét a török líra zuhanása, mondhatni újra összeomlott. A forint közben szép lassan maga mögött hagyja az eurónkénti 320-as akadályt. Szárnyalnak a kínai tőzsdék, Amerika is csúcson, élen az Apple. Magához tért a Telekom, korrigál a Richter és a Mol a sok emelkedés után.
Részvény / Deviza / Áru Nagy erősödés előtt a forint?
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 6. 11:18
Szép kerek akadályt, a 320-as eurónkénti szintet ostromolja a forint az erős irányba, ha áttöri, elfelejthetjük a rosszemlékű júniusi összeomlást. A török líra zuhan, spirálba került. Nagyot estek a kínai tőzsdék, a hazai piacon a Mol emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Megvan a világ első ezermilliárd dolláros cége!
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 3. 11:02
Elérte az Apple összértéke a dollárban 13 számjegyű értéket, ráadásul okkal. A BUX-ot főleg a Mol húzza fölfelé, az OTP és a Richter is emelkedik, gyengélkedik viszont a Telekom. A török líra a mélyben, a forint megpihent.
Részvény / Deviza / Áru Megint zuhan a török líra, soha nem látott szinten az Apple
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 2. 10:25
A forint piaca csendes, a BÉT-en a Richternek sikerült 5000 forint fölé kerülni, a Mol és az OTP viszont gyengül. Nagyot estek a kínai tőzsdék.
Részvény / Deviza / Áru Nagy ugrás jöhet a forintban, nem reagálnak a Mészáros-papírok a komoly vevőre
Fellegi Tamás | 2018. július 30. 11:12
Egy hónappal ezelőtti összeomlása óta a legerősebb szinten áll a forint, komoly ellenálláson, izgatottan várjuk, áttöri-e. A török líra ezzel szemben újra leggyengébb értékét közelíti. Bevásároltak az OTP alapjai a Konzumba és az Opusba, de a papírok alig reagálnak. Összeomlott a Twitter árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru Megnyílik a tér a további forintgyengülés előtt?
Eidenpenz József | 2018. július 25. 09:32
Miközben a török líra valósággal összeomlott, a forint tegnap átmeneti gyengülés után szerény erősödésbe váltott. Az MNB nem okozott meglepetést, csak sokkal későbbre várnak tőle változtatást, de vannak az elemzők között, akik szerint a változatlanság is forintgyengítő hatású lehet. A zloty és a lej a forinttal együtt erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Háborútól retteg a világ, meg sem moccan a forint
Privátbankár.hu | 2018. június 25. 10:40
Komolyan betett a világnak Trump és a vezető kereskedelmi nagyhatalmak közötti harc, az ázsiai és az európai piacok is gyengélkednek az importvámok árnyékában. A rossz hangulatot a BÉT is leköveti, ugyanakkor a forinton egyelőre nem látszanak a háború előszelei. Törökországban ismét bebetonozta magát Erdogan, ezt ünnepli a török líra.
Részvény / Deviza / Áru Messze még a forint a gyógyulástól
Fellegi Tamás | 2018. június 5. 10:25
Hiába a piacok szárnyalása, a remek makrogazdasági adatok, a forint képtelen érdemi erősödésre. Amerikában szakadatlanul emelkednek a részvények, nálunk ma a tegnapi nagy szárnyalás után visszaesnek az árfolyamok, legalábbis a Mol és az OTP esetében. Újabb szerzeménnyel bővült Opus, eleinte örültek is neki a befektetők.
Részvény / Deviza / Áru Felpattant a forint a nagy mélységből
Fellegi Tamás | 2018. május 30. 10:43
Tegnap igen gyenge szintre került a forint, eurónként 321 is volt, de ma reggel tőzsdenyitáskor hirtelen egy jó nagyot rántottak rajta, 319 lett az euróval szemben. A pesti tőzsde főbb papírjai is emelkedésnek indultak, sőt még az olasz részvények is emelkednek. Amerikában viszont nagyot estek a bankpapírok.
Részvény / Deviza / Áru Egy jókora akadály elhárult a forint útjából
Eidenpenz József | 2018. május 28. 16:30
A török jegybank ismét kamatot emelt, aminek következtében erősödni kezdett a líra. Ez pedig a forint előtt tornyosuló viharfelhőket is erősen csökkenti. Ma a líra két százalékkal emelkedik, az euró/forint pedig ismét 319 forintra tért vissza.
Részvény / Deviza / Áru Tovább zuhan az olajár, gyenge maradt a forint
Fellegi Tamás | 2018. május 28. 10:30
Nagyot esett az olajár, miután az OPEC és Oroszország növelni tervezi kitermelését. A devizapiacok megnyugodtak, a forint maradt a mélységben. Európa tőzsdéi emelkednek, nálunk esik a Mol, miközben szárnyal egy kevéssé ismert papír, az Őrmester.
Részvény / Deviza / Áru Török gyerek megvágta – ők húzták a mélybe a forintot is?
Privátbankár.hu | 2018. május 27. 08:20
A négynapos héten nem csoda, hogy az elmúlt heti eredményektől elmaradt a BUX és a tőzsde forgalma. A vezető részvényindexek csökkentek, az elemzők a negatív hangulatot a török kamatemeléshez és az amerikai-koreai konfliktus okozhatta. Új célárat kapott az OTP, hamarosan új taggal bővül a BÉT kínálata – ez történt Budapesten az elmúlt héten.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olajár, ugrik a svájci frank
Fellegi Tamás | 2018. május 25. 18:27
Igen nagyot esett az olajár napközben, volt is honnan, indokolatlanul magasan volt. Stabilizálódott a török líra, a forint kicsit erősödött, a svájci frank nagyot. Heves ingadozás után pluszban zárt a Mol, az OTP viszont az osztalékfizetés által indokoltnál nagyobbat esett.
Részvény / Deviza / Áru Nem sikerült megmenteni a török lírát
Privátbankár.hu | 2018. május 24. 14:44
A tegnapi kamatemelés csak átmenetileg hatotta meg a török líra eladóit: átmeneti nagy ugrás után újra a mélyponthoz közelít a török fizetőeszköz.
Friss
hírlevél