<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kamatemelés
Részvény / Deviza / Áru Gyengüléssel várja a forint az MNB-t, fényesen teljesít a Lucid és a Tesla
Eidenpenz József | 2021. július 27. 11:25
Az európai tőzsdék jelentős mínuszban vannak, de igazán nagyot a távol-keleti indexek estek. A BUX jól tartja magát, de a forint tovább gyengült az MNB ülése előtt, 362 felett is volt az euró. Jelentett a Tesla, jól alakult a Lucid első napja. Visszapattant a bitcoin a 40 ezer dollárról.
Részvény / Deviza / Áru Az infláció a mi legnagyobb ellenfelünk, nincs többé McAffee
Eidenpenz József | 2021. június 24. 11:57
Az európai tőzsdék szép emelkedésbe kezdtek ma, egyesek szerint a jó konjunktúra-indexek miatt, mások szerint pedig annak ellenére. A BUX-nak csak minimális erősödésre futja, ismét 350 alatt áll viszont az euró. Számos közgazdász az inflációt nevezi meg fő ellenségként. Öngyilkos lett a vírusirtók, majd a kriptodevizák fenegyereke.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyik két országban volt ma kamatemelés
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 18:51
A rossz hír lett a jó hír, a munkanélküli kérelmek meglehetősen magas száma ellenére Amerikában felfelé indultak el a tőzsdeindexek. Arra számítanak, hogy a rossz adatok kikényszerítik a gazdaságpolitikusok válaszlépéseit. A BUX 1,9 százalékos eséssel zárt, a Mol és az OTP húzta le. A forint kissé erősödni tudott, ehhez azonban az MNB közbelépésére is szükség volt.
Részvény / Deviza / Áru A Fed már soha nem emel kamatot, az indexek a végtelenbe tartanak
Király Béla | 2020. augusztus 28. 18:56
Az amerikai tőzsdéken továbbra is meglehetősen optimista hangulatban folyik a kereskedés, az árak csak felfelé mennek. Persze, nem meglepő annak fényében, hogy egyes elemzők mit mondanak a Fed csütörtöki döntését követően.
Makro / Külgazdaság Szembe megy a piaccal a Fitch – mit hozhat az idei év?
Privátbankár.hu | 2019. július 21. 14:57
Az általános piaci várakozásokkal ellentétben a Fitch nemzetközi hitelminősítő csupán egy amerikai kamatcsökkentésre számít az év végéig.
Részvény / Deviza / Áru Elszállt az infláció, gyengül a forint
Fellegi Tamás | 2019. április 9. 19:11
Megviselte a forint árfolyamát a délelőtt napvilágot látott, a vártnál magasabb inflációs adat. A tőzsdén nagyot emelkedett a Richter, kisebbet a Mol és az OTP.
Személyes pénzügyek Főhet a lakáshitelesek feje: mi lesz, ha jön a kamatemelés?
Privátbankár.hu | 2019. február 22. 13:01
A Magyar Nemzeti Bank nemrég azt kommunikálta, hogy az idei évben már megindulhat a kamatemelés, ami több ezer lakáshitel törlesztőjére lesz hatással. A Bank360 segítségével összegyűjtöttük azokat a lépéseket, amelyeket ha idén meglépsz, 2019-ben sem okoz majd fejfájást a lakáshiteled.
Részvény / Deviza / Áru Aggódnak az Audi miatt a németek, mi lesz veled, magyar kamat?
Eidenpenz József | 2019. január 29. 19:01
Az európai piacok többsége szépen emelkedett ma, kivéve a német DAX indexet, amit az amerikai fogyasztói hangulaton kívül a magyar Audi-sztrájk is befolyásolhatott. A BUX is szembe ment Európával és esett, élen az OTP-vel. A forint alig változott az MNB kamatdöntő ülése után, de márciusban jöhetnek még nagyobb mozgások.
Makro / Külgazdaság Ilyet magyar jegybankár még nem mondott - azonnal kilőtt a forint
Gáspár András | 2019. január 16. 12:11
Nagy Márton, az MNB alelnöke a bécsi Euromoney konferencián azt mondta: ha az éves maginfláció eléri, illetve meghaladja a 3%-ot, az a jegybank számára elegendő bizonyíték lesz arra, hogy meg kell kezdeni a monetáris politika szigorítását. Ez minden várakozás szerint hamarosan bekövetkezik - azaz közelgünk az MNB ultralaza monetáris politikájának végéhez. Ez akár kamatemelést is jelenthet.
Makro / Külgazdaság Nincs kizárva, hogy idén lesz egy kamatemelés
Privátbankár.hu | 2019. január 11. 17:20
Ewald Nowotny lát arra esélyt, hogy emeljen az EKB.
Részvény / Deviza / Áru Ki az őrült, Trump vagy a jegybank?
Privátbankár.hu | 2018. október 11. 13:38
Miután Donald Trump őrültnek nevezte az amerikai Fed-et a kamatemelései miatt, Christine Lagarde megvédte a szervezetet. Trump mindenért a bankot hibáztatja, abban igaza van, hogy a kamatok hatnak a részvényárfolyamokra. De sok más faktor is szerepet játszhat, mint a kereskedelmi háború, amiben viszont ő a ludas.
Állampapír / Kötvény A fele se tréfa – sok éves hozamcsúcs, jönnek a kamatemelések?
Fellegi Tamás | 2018. október 5. 12:53
A 10 éves amerikai államkötvény hozama szokatlanul nagyot emelkedett, több mint hét éves csúcsra ért. Ennek hatása egyre inkább érződik a piacokon, még az európai kötvényhozamok is felfelé haladnak, ami előrevetítheti az eurózónás, és ennek nyomán a hazai kamatok megemelésének inkább korábbi, mint későbbi megkezdését.
Makro / Külgazdaság Hiába verte az asztalt Trump: itt a kamatemelés
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 27. 08:18
Idén már harmadik alkalommal emelik a kamatsávot, de az év hátralévő része sem lesz eseménytelen.
Részvény / Deviza / Áru Eltűnt a forint múlt heti ereje
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 17. 11:08
Visszaesett a forint árfolyama a török kamatemelés előtti szintre, kitart viszont a cseh korona és a zloty ereje. A kínai tőzsdéknek nem tett jót a vámháború durvulásának híre. A hazai börzén az OTP és a Mol gyengélkedik, a Richter és a Telekom viszont emelkedik.
Makro / Külgazdaság Romokban Törökország, egekbe szöktek az árak
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 3. 13:08
Hihetetlen ütemben nőnek a fogyasztói árak, a piacok korrekciót várnak a török jegybanktól.
Makro / Külgazdaság Egyre jobban aggódnak a kereskedelmi háború miatt
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 23. 07:19
Idén kétszer, jövőre háromszor emelhet kamatot a Fed.
Részvény / Deviza / Áru Megnyílik a tér a további forintgyengülés előtt?
Eidenpenz József | 2018. július 25. 09:32
Miközben a török líra valósággal összeomlott, a forint tegnap átmeneti gyengülés után szerény erősödésbe váltott. Az MNB nem okozott meglepetést, csak sokkal későbbre várnak tőle változtatást, de vannak az elemzők között, akik szerint a változatlanság is forintgyengítő hatású lehet. A zloty és a lej a forinttal együtt erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Amerikai jegybank: most kavarja, vagy nem kavarja?
Eidenpenz József | 2018. július 17. 18:39
Két Fed-vezető is szólt, és a kamatemelés elhalasztásának akár csak a puszta említése is jobb kedvre deríti a tőzsdéket. Legjobban a német részvények emelkedtek, Budapesten viszont elég rendesen estek az árfolyamok. A forint is gyengült kissé. Nagyot zuhant a Netflix.
Személyes pénzügyek Készülj: már emelkedik a lakáshiteled törlesztőrészlete
Privátbankár.hu | 2018. július 16. 08:10
A hónap elején több banknál is rég nem látott emelkedésnek indultak a változó kamatozású lakáshitelek törlesztőrészletei.
Részvény / Deviza / Áru Nem aggódják túl a forintgyengülést, pedig lehet, hogy kellene
Privátbankár.hu | 2018. július 2. 13:13
Nincs annak jele, hogy az MNB lépésekre készülne a forint árfolyamával kapcsolatban, sőt, mintha kitérne ez elől. A piaci elemzők szerint ez most racionális, mivel nem a kamatszint vagy egyéb jegybanki kondíció okozta a gyengülést. Később azonban könnyen lehet, hogy lépéskényszerbe kerülnek az infláció miatt.
Makro / Külgazdaság Nincs megállás, megvolt az újabb kamatemelés
Privátbankár.hu | 2018. június 14. 08:30
Ígéretéhez híven ismét 25 bázisponttal emelte az alapkamatot a Fed. Az amerikai jegybank szerepét betöltő testület utoljára márciusban lépett így, a következő két évben pedig legalább még ötször emelnek majd kamatot. A Fed optimista gazdasági kilátásokkal kapcsolatban és a korábban vártnál magasabb inflációs pályával számol.
Makro / Külgazdaság A bivalyerős gazdaság extra kamatemelést hozhat - meddig lehet tétlenül nézni?
Privátbankár.hu | 2018. április 12. 07:46
A Fed úgy látja: jó növekedési pályán halad az amerikai gazdaság és az infláció is a cél felé közelít, ami akár a monetáris szigorítási pálya megemelését, azaz a vártnál több vagy gyakoribb kamatemelést is indokolttá tehet - ez derül ki a legutóbbi, kamatemeléssel végződő ülés most kiadott jegyzőkönyvéből. Európában közben még arról sincs szó, hogy idén elkezdenék a kamatemeléseket.
Részvény / Deviza / Áru Megvolt a kamatemelés!
Fellegi Tamás | 2018. március 22. 10:18
Amerikában sor került az immár hatodik kamatemelésre, és jönnek a továbbiak, most már félnek az inflációtól, nem úgy, mint Európában. A tőzsdék mérsékelten estek, emelkedett az olaj és az arany. Viszonylag jól bírja a Facebook az adatkiszivárgási botrányt, Zuckerberg igyekszik rendet tenni. A BÉT-en az OTP és a Richter gyengül, a Mol emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Töröld a Facebook-ot? Száguldanak a konkurensek
Eidenpenz József | 2018. március 21. 18:36
Eljött az amerikai kamatdöntés napja, az amerikai tőzsdék bizakodóak, az európai indexek estek, elsősorban az euró erősödése miatt. Az amerikai kötvényhozamok sok éve nem látott szinten, a Twitter és a Snap ugrik, az olaj száguld, a kriptodevizák is erősödnek. Hírbe hozták a Konzumot, lefújták a Waberer's részvényeladást.
Makro / Külgazdaság Egyre biztosabb: újabb kamatemelés jön
Privátbankár.hu | 2018. február 22. 09:21
Az infláció élénkülése egyre biztosabbá teszi, hogy márciusban újra kamatot emelhetnek Powellék.
Makro / Külgazdaság Nem sokig marad már az alapkamat - mire készülnek Amerikában?
Privátbankár.hu | 2018. február 1. 10:53
A Fed most sem változtatott az alapkamat szintjén, az idén azonban többször is várható emelés.
Részvény / Deviza / Áru Vihar előtti csendben oldalazik a forint: holnap jön a kamatemelés?
BR | 2017. december 12. 11:20
Óvatos optimizmus uralja jelenleg a piacot, a Nyugat-Európai indexek erősödésben kezdték a napot, míg Budapesten vegyesen mozogtak a bluechipek. A piac alapvetően a holnapi Fed üléssel van elfoglalva, az elemzők szerint ugyanis végre bejelenthetik a várva-várt kamatemelést. A forint csak oldalazgat a feszült csendben, az olaj ára azonban 2,5 éves csúcsra ugrott.
Makro / Külgazdaság Így nem mehet tovább: ezt léphetik Matolcsyék
Privátbankár.hu | 2017. november 22. 07:38
Hogyan látják az elemzők az MNB keddi bejelentését?
Makro / Külgazdaság Hiába a nagy nap – visszatáncolnak Matolcsyék?
Privátbankár.hu | 2017. november 20. 16:07
Az elemzők nem várnak nagy durranást a holnapi kamatdöntéstől, a hosszútávú várakozások azonban meglehetősen színesek.
Makro / Külgazdaság Kiderült, mikor emelne kamatot Kína
Privátbankár.hu | 2017. október 24. 14:16
A várakozások szerint a kínai jegybank még legalább másfél évig nem emel kamatot.
Részvény / Deviza / Áru Miért omlott össze a török líra? Hozzánk is begyűrűzhet?
Eidenpenz József | 2017. október 9. 14:45
Ma hatalmasat, a tavalyi puccs óta nem látott mértékben esett a török líra, miután az ország és az USA diplomáciai viszonya váratlanul megromlott. Ez azonban lehet, hogy csak az utolsó csepp volt a pohárban, az ország gazdaságilag és politikailag is nagyon kényes helyzetben van. Kérdés, ilyen olcsón elég vonzóak-e már a török eszközök.
Részvény / Deviza / Áru Európa legnagyobb alapkezelője hátat fordít a forintnak
Privátbankár.hu | 2017. október 3. 20:20
Az augusztusi csúcsról sokat gyengült a forint, egy év alatt viszont nem túl nagy a változás. A többi térségbeli deviza sem volt egységes, nincs igazán régiós trend kibontakozóban. Egy hatalmas összegeket mozgató alapkezelő mindenesetre csökkenti befektetéseit a térségünkben, mert előbb-utóbb kamatemelésre számít.
Makro / Külgazdaság Izgatottak a befektetők – hamarosan új időszak köszönt Európára?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 15. 12:20
A szakértők szerint már januárban léphet az EKB.
Makro / Külgazdaság Kit érdekel a Brexit? Már árazzák a britek a kamatemelést
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 2. 14:55
Rövid időn belül 2 százalékos gazdasági növekedésre számít egy brit gazdasági kutatóközpont.
Makro / Külgazdaság Grillezték Yellent – elárulta, mi vár Amerikára
Privátbankár.hu | 2017. július 13. 07:31
Fokozatos, lassú kamatemelést ígért a Fed elnök, és a Bézs Könyv sem jósol gazdasági ámokfutást.
Makro / Külgazdaság Ismét kamatot emelhet a Fed?
Privátbankár.hu | 2017. július 11. 09:22
A Fed egyik vezetője szerint az év végéig még egy kamatemelésre lehet számítani.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott az olajár
Fellegi Tamás | 2017. június 15. 11:04
Összeomlás-szerűen esik az olaj, a tőzsdék is gyengélkednek ma. A BÉT-en elmúlt napokban nagyot emelkedő Richter és OTP vezeti az esést, de Mészáros Lőrinc cégeit újra veszik. Amerikában a jegybank fokozatosan bevonja a korábban kiszórt ingyenpénzt, egyúttal kamatot is emelt. Tartja erejét a forint és a cseh korona.
Makro / Külgazdaság Hiába szenved Amerika – miben bízik ennyire a Fed?
Privátbankár.hu | 2017. június 1. 07:22
Ugyanaz a bajuk, mint Európának, a jegybank mégis kamatemelést fontolgat.
Makro / Külgazdaság Lesz holnap Matolcsy-meglepetés?
Privátbankár.hu | 2017. április 24. 15:32
Kedden tart kamatdöntő ülést a jegybank Monetáris Tanácsa, az elemzők nem számítanak kamatemelésre.
Makro / Külgazdaság Itt van a tipp: tényleg erre készül az EKB?
Privátbankár.hu | 2017. április 10. 16:21
Nincs sok alapja a szakértők szerint annak, hogy az Európai Központi Bank még idén megkezdi a kamatemelést.
Makro / Külgazdaság Nem tarthat sokáig a britek export-aranykora
Privátbankár.hu | 2017. március 23. 17:15
A gyengülő font fellendítette a kivitelt, de a Brexit tárgyalások körüli kétségek gyengítik a befektetői bizalmat.
Makro / Külgazdaság Így jöjjön be a lottó ötös is: megjött a várt kamatemelés
Privátbankár.hu | 2017. március 16. 07:13
A piacok előre borítékolták, végül tényleg megadta a 25 bázispontos emelést a Fed.
Makro / Külgazdaság Nem Trump hozta el a gazdasági robbanást a Fed szerint
Privátbankár.hu | 2017. március 2. 07:35
Minden körzetben "szerény vagy mérsékelt" növekedést mértek januártól február közepéig.
Részvény / Deviza / Áru Az elnök túlságosan próbára tette a befektetők idegeit
Eidenpenz József | 2017. február 17. 18:52
Estek vagy stagnáltak a tőzsdék pénteken. Állítólag belefáradtak a piacok a Trump-raliba, az új elnöknek számos fontos tervéről, mint az adóreform, még nem tudni szinte semmit. Folyamatosak a politikai csatározások, botrányok, kormánya még mindig nem állt teljesen össze, sőt van olyan főembere, aki már le is mondott.
Makro / Külgazdaság Amerika végre a normalizálódás útján – de mi lesz Európával?
Fellegi Tamás | 2016. december 15. 06:07
Tegnap az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed 25 bázisponttal a 0,5-0,75 százalék közti sávba, így nagyjából 0,62 százalékra emelte az irányadó kamatot. Végre fél százalék fölötti kamat, és ami a lényeg, a következő években várhatóan folytatódik a trend. Az eurózónában ennek még nyoma sincs.
Részvény / Deviza / Áru A török jegybank pánikszerű lépése
Privátbankár.hu | 2016. november 24. 19:15
A mai nap során, lévén Amerikában ünnepnap, semmi nem történt a piacokon, kivéve a török jegybanki beavatkozást.
Makro / Külgazdaság Most már biztos: decemberben lép a Fed
Privátbankár.hu | 2016. november 24. 07:24
Legalábbis erre enged következtetni a tegnap éjjel közzétett jegyzőkönyv.
Részvény / Deviza / Áru Az adócsökkentés húzhatja tovább a BUX-ot és a forintot?
Eidenpenz József | 2016. november 17. 18:37
Igencsak megugrott a hazai tőzsde, amiben szerepet játszhat a társasági adó tervezett csökkentése. A végére azonban elveszett a lelkesedés. A forint viszont szépen tartotta magát. Jó makroadatok érkeztek, és a Fed-vezetők újabb és újabb nyilatkozatai alapján majdnem száz százalék annak a valószínűsége, hogy decemberben emelik a kamatokat az USA-ban.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos