<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nyugodtan indul a hét, 1,35 dollár fölé erősödött az euró, délelőtt a jó építőipari adat is segítette a forintot.

12:45

Délelőtt erősödött a forint, a magyar devizát segítette a KSH reggeli közlése az építőipar teljesítményének alakulásáról. Szakértők szerint biztató adatok érkeztek, amit ugyan kissé beárnyékol a kiemelkedő állami szerepvállalás - a stabil építőipari bővüléshez a magánszektorban is élénkülésnek kell bekövetkeznie.

Mindenesetre az egyébként is vártnál erősebb GDP-növekedés mellett az építőipar (nagyon mélyről történő) feltápászkodása újabb jó hír a magyar gazdaságról, hétfő délelőtt ez is hozzájárult a forint erősödéséhez. Az euró jegyzése 297 alatt is járt.

Friss árfolyamok >>

Jót tett a magyar devizának az is, hogy az euró dollárárfolyama megugrotta az 1,35-ös szintet, kora délután ezt próbálja megtartani az euró.

Friss árfolyamok >>

09:15

A múlt héten az euró erősödött a dollárral szemben, az amerikai pénznyomda kivezetése körüli bizonytalanságok miatt így valamicskét visszanyert az október vége óta elszenvedett veszteségekből. Az euró dollárárfolyama hétfőn reggel újra az 1,35-ös szinttel birkózik - ez az ellenállás még november 7-én esett el, így másfél hetes csúcs környékén jár a jegyzés.

Friss árfolyamok >>

Hétfőn reggel a forint is együtt mozog az euróval, a közös pénz jegyzése 297,70 környékén jár a bankközi devizapiacon. A forint nagyjából azon a szinten jár, ahol a várakozásokat meghaladó magyar GDP-növekedésről szóló adat után erősödött.

Friss árfolyamok >>

Viszonylag nyugodt nap várható, legalábbis kiemelkedő makroadat vagy esemény ma nem lesz - a héten a Fed nyíltpiaci bizottságának tagjai is beszélnek, kedden pedig maga Ben Bernanke is feláll a pulpitusra. Ma teszik közzé a legutóbbi Fed-kamatdöntő ülés jegyzőkönyvét, ebből is megpróbálnak iránymutatást kiolvasni a befektetők.

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG