1p
Az euró továbbra is Japánból nyeri az erejét, a dollár egyelőre nem bír a 100 jenes álomhatárral. A forint kora este pikk-pakk ledolgozta hátrányát.

17:25

Nem sokáig bírták visszatartani a nevetést a piacokon, a kis délutáni felhő után újra kisütött a nap. A kiváló hangulat bőven 1,31 fölé lökte az euró dollárárfolyamát, ezzel párhuzamosan pedig magához tért a forint is.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

 

Az eurót 297,85-ön is jegyezték délután, ezután azonban gyors erősödésnek indult a magyar deviza. Fél 6-ra 296,6-ig ereszkedett a közös pénz jegyzése a forinttal szemben. Ezzel gyakorlatilag ledolgozta a nap közbeni gyengeségét a forint, újra a hajnali szintekhez közel jár a jegyzés.

15:20

Február óta nem látott magasságban is járt ma az euró a dollárral szemben. A háttérben elsősorban továbbra is a japán jegybank monetáris lazítása áll, a programnak a kockázatosabb, magasabb hozammal kecsegtető eszközök és az euró is nyertese lehet.

Ezek még nem a japánok

Mindenesetre a japán tőke-exodusnak - ahogy egy korábbi Vakmajom-poszt is valószínűsítette - egyelőre nincs jele, a japán pénzügyminisztérium adatai szerint a befektetők a múlt héten 1,145 billió jen (mintegy 11,5 milliárd dollár) értékű külföldi kötvénytől szabadultak meg a múlt héten. A piacokon tehát nem a japán vevők tolonganak, hanem a többiek, akik a japán tőkét várják.

Háttér

Messze túlmutat Japán határain a jegybank gigantikus gazdaságélénkítő csomagjának hatása. Hatalmas pénzen ülnek a japánok, ami a program hatására kiszabadulhat az országból - a Bank of Japan tartós és nagyon nagy hatású folyamatot indított be, amiből Magyarország már rövidtávon is profitálhat. Részletek >>

Délután erősödni kezdett a dollár

A dollár jen-árfolyama továbbra is valamivel 100 alatt jár, a lélektani határ áttörése kemény dió lesz. A mai friss adat szerint az amerikai munkanélküli segélyért folyamodók száma meredeken csökkent a múlt héten, míg egy másik adat szerint az amerikai importárak estek márciusban - az adatok közlése után a 100 jenes árfolyamról visszapattanó dollár esése megtorpant.

USD/JPY
Friss árfolyamok >>

A dollár az euróval szemben is teret nyert, így az EUR/USD délután 3-ra 1,31 alá korrigált.

EUR/USD
Friss árfolyamok >>

 

A forint előtt nehéz út áll

A forint nap közben viszonylag szűk sávban mozgott, 296,20 és 297 forint között mozgott az euró jegyzése. Délután valamelyest gyengült a magyar deviza, az euró árfolyama 297,7-ig emelkedett - ez egybeesik az euró/dollár kurzus csökkenésével. A forint emellett komolyabb technikai akadályokkal is szembesül, ami nehezíti a további erősödést.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

 LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG