BOJ
Részvény / Deviza / Áru Már megint 385 közelében az euró, Japánból indult az új turbulencia 
Eidenpenz József | 2023. július 28. 13:05
A dollár erősödése lehetett a fő oka, hogy a forint megint jócskán gyengült, a BUX is tovább esik. Az arany a kamatok miatt nagyot eshetett volna tavaly, jó jel, hogy nem így történt. Visszaszorulóban a kriptovaluta-bűnözés? Kivonul a Binance? Tőzsdei összefoglaló.
Makro / Külgazdaság A japánok külön úton járnak 
Tiszóczi Roland | 2022. június 17. 17:21
Komoly dilemmában a japán jegybank (BoJ): ösztönözné a gazdaságot és serkentené az inflációt, de erősen gyengül a jen. A BoJ a világ egyetlen központi bankja maradt, amely továbbra is ösztönző monetáris politikát folytat.
Makro / Külgazdaság Megijedt az óriás jegybank a saját maga által fújt lufitól 
Fellegi Tamás | 2017. november 29. 18:30
Maga az EKB is megijedt a tőzsdék szárnyalását látva, noha a jegybankok már láttak néhány hegymenetet és összeomlást, ráadásul a mostani őrületet leginkább pont az EKB fűti a véget érni nem akaró eszközvásárlási programjával, hisz a Fed már rég abbahagyta, sőt lassan kezdi a pénz kivonását.
Részvény / Deviza / Áru 7500 felett is volt az OTP, 308 közelében az euró 
Eidenpenz József | 2016. szeptember 21. 18:37
Este jön a Fed-kamatdöntés, előtte azonban még jó nagyot emelkedtek az európai bankrészvények, még a japán jegybankárok lépéseinek hatására. A BUX szerényen emelkedett, az OTP jól, a Richter gyengén teljesített. A forint erős, pár fillérrel 308 felett is volt az euró.
Részvény / Deviza / Áru Három jegybank ülésezik a héten, megtáltosodott az OTP 
Eidenpenz József | 2016. június 15. 18:06
A ma esti Fed-ülés előtt az európai részvénypiacok kissé magukhoz tértek több napos zuhanásuk után, de igazán nagyot csak a BUX index tudott emelkedni. Az OTP az élen, de a többi részvényünk is tudott javítani, kissé gyengült a forint. Az olajat úgy tűnik, még a jó hírek sem igazán tudják felfelé vinni.
Részvény / Deviza / Áru Nem csökkenti 0-ig a kamatot az MNB 
Fellegi Tamás | 2016. április 28. 11:00
Útmutatást kaptunk arról, hogyan tervezi a jegybank a kamatpolitikát, és abból kiderült, hogy még egy kis kamatcsökkentés lehet, de nem megyünk 0-ig, mint oly sokan mások. A FED júniusi kamatemelésre enged következtetni, a japán jegybank nem változtatott. Esik a Richter, erős az OTP.
Részvény / Deviza / Áru Kemény hét lesz – 312 felett a forint, gyengélkednek a részvénypiacok 
Eidenpenz József | 2016. április 25. 18:35
Reggel a német Ifo menedzserindex eléggé kiábrándító képet festett a gazdasági kilátásokról, az olaj is esett. Eközben két fontos jegybank is ülést tart a héten, és a gyorsjelentések is záporoznak. Minden adott egy izgalmas tőzsdehéthez, amiből hétfőn inkább a lefelé irány volt domináns. Esett a forint, és csak az utolsó percben lendült pluszba a BUX.
Makro / Külgazdaság Az utolsó hajrá: csak győzzük szusszal az ünnepek előtti hetet  
Privátbankár.hu | 2014. december 13. 13:35
A következő héten tartja az év utolsó kamatdöntő ülését az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) és a japán központi bank (BoJ) is, emellett az európai és az amerikai inflációs számok lehetnek a legfontosabb makrogazdasági adatok.
Deviza / Áru Domo arigato! Van egy másik pénznyomdánk - erősödik a forint 
Privátbankár.hu | 2014. október 31. 11:06
Miután a Fed leállította a pénznyomdát, a japánok felpörgették a sajátjukat - az újabb óriási adag jen jót tett a forintnak is.
Deviza / Áru Magyarországnak semmi keresnivalója a devizaháborúban 
Eidenpenz József | 2013. április 24. 13:59
Bár minden feltétele adott, még korai devizaháborúról beszélni a nagyvilágban, inkább kisebb pengeváltások vannak a gazdaságélénkítési törekvések következményeként. Magyarországon ilyenbe belemenni, a forintot gyengíteni őrültség lenne, de szerencsére nem is merült fel komolyan – mondja a Pioneer Investments igazgatója.
Deviza / Áru Nem sokáig bírták visszatartani a nevetést - feltámadt a forint is (frissítve) 
Privátbankár.hu | 2013. április 11. 15:26
Az euró továbbra is Japánból nyeri az erejét, a dollár egyelőre nem bír a 100 jenes álomhatárral. A forint kora este pikk-pakk ledolgozta hátrányát.
Állampapír / Kötvény Domo arigato! Magyarországra is ömlenek a japán háztartások milliárdjai 
Privátbankár.hu | 2013. április 9. 11:40
Messze túlmutat Japán határain a jegybank gigantikus gazdaságélénkítő csomagjának hatása. Hatalmas pénzen ülnek a japánok, ami a program hatására kiszabadulhat az országból - a Bank of Japan tartós és nagyon nagy hatású folyamatot indított be, amiből Magyarország már rövidtávon is profitálhat.
Pénzügyi szektor Kuroda a japán parlament előtt 
Privátbankár.hu | 2013. február 28. 08:49
A japán kormány a parlament elé terjesztette csütörtökön jegybankelnök-jelöltjének, Kuroda Haruhikónak, az Ázsiai Fejlesztési Bank agresszív monetáris lazítást támogató vezetőjének a kinevezését.
Deviza / Áru Mi lesz velünk, ha jön a harmadik dollárár-robbanás? 
Privátbankár.hu | 2013. február 6. 07:00
Andy Xie, a Morgan Stanley volt vezető közgazdásza szerint ha a dollár komoly erősödésbe fog, az újabb pénzügyi válságot idézhet elő. Eddig két nagy dollárerősödési periódus volt a jelenlegi pénzügyi rendszerben, az egyik a latin-amerikai válságot idézte elő a nyolcvanas években, a másik az ázsiai válságot a kilencvenesekben. A leírt szindrómák egy része pedig Magyarországra is igaz lehet.
Makro / Külgazdaság Veszélyben a jegybankok függetlensége - nézzék csak meg Magyarországot 
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 07:51
Világszerte egyre több jegybank függetlenségét veszélyezteti a politikai nyomásgyakorlás - mondta a Bundesbank, a német központi bank elnöke a frankfurti tőzsdét üzemeltető társaság évnyitó rendezvényén. Példaként Japánt és Magyarországot említette.
Részvény / Deviza / Áru A birkák éve után a farkasoké lehet az idei  
Borbély Péter | 2013. január 14. 06:20
Nem múltak el a kockázatok sem a piacokról, sem a reálgazdaságból, csupán az alacsony kamatok és a jegybanki pénznyomdák adtak rájuk felületi kezelést. A Privátbankár által megkérdezett elemző szerint idén komoly összeomlás is lehet, de az biztos, hogy erős árfolyamingadozások jönnek 2013-ban. A tavaly karámba terelt birkákon könnyen rajtaüthetnek az idei farkasok.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG