<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Ázsia nagy részén továbbra is szünetel a kereskedés, csend van a piacokon, a nyugalmat se a magyar devizakötvény, se az észak-koreai atomrobbantás nem tudta megzavarni. Délelőtt egy kissé azért romlott a hangulat.

09:45

A hajnalihoz képest valemelyest romlott a nemzetközi hangulat, ami szűk sávban ugyan, de a forint gyengüléséhez is vezetett. Az euró jegyzése megérintette a 292-t.

EUR/HUF
Forrás: Privátbankár Dealbook

 

09:15

Az euró hajnal óta nagyon lassú tempóban csordogál lefelé, a dollárban mért jegyzés továbbra sem mozdult ki a napok óta jellemző 1,3350-1,3420 közötti sávból. Az EKB egyik döntéshozója korábban arról beszélt: az euró nincs túlértékelve a jelenlegi szinteken, a jegybank ellenáll az euró gyengítése érdekében kifejtett politikai nyomásnak. Ez erősítette az eurót a svájci frankkal szemben, ellentétes hatást fejt ki azonban az olasz és spanyol belpolitikával kapcsolatos bizonytalanság.

Forrás: Privátbankár Dealbook

A forint árfolyamán sem hagyott nyomott semmi, még az sem, hogy a hírek szerint már kezd hivatalos formát önteni az új magyar dollárkötvény. Egy eurót hajnalban továbbra is valamivel a meglehetősen erős ellenállásként jegyzett 290,50 forint fölött kínálták. A jegyzés 9 óra után 291 forintra kúszott.

Forrás: Privátbankár Dealbook

 

A jen hajnalban erősödött, majd újra gyengült: egy dollárért továbbra is 94 egységet kérnek a japán devizából. A piacok különösebb reakció nélkül vették tudomásul, hogy Észak-Korea már harmadik alkalommal hajtott végre nukleáris kísérletet (tegnap egy Richter-skála szerinti 4,9-es erősségű szeizmikus aktivitásról adtak jelentést a térségből a kutatóintézetek, ami egy földalatti atomrobbantás következménye lehetett).

Forrás: Privátbankár Dealbook

 

Ázsiában nagyrészt szünetel a kereskedés a holdújév miatt - hétfőn Japán, Kína, Hong-Kong, Szingapúr, Dél-Korea és Tajvan börzéi is zárva tartott, mindenhol megünneplik, hogy a Sárkány a Kígyó farkába harapott. Kedden is csak a tokiói és a szöuli tőzsde nyitott ki

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG