1p
A luxembourgi hírek sem tudták megmozdítani a forintot, beállt az euró jegyzése.

13:50

Már hivatalos: Magyarország 9 év után kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól. Ahogy az várható volt, a döntés nem váltott ki különösebb izgalmat a devizapiacon, jóelőre beárazták már a befektetők, az euró jegyzése továbbra is szűk sávban, 299 forint alatt mozog.

Friss árfolyamok >>

 

10:41

A 300-as szint erős támasznak bizonyul, többször megfogta a gyengülést, a kötvénypiac esése és az 5 éves CDS 62 pontos emelkedése mellett is. Ma reggel a kevésbé borongós hangulat ellenére sem tud nagyon erősödni sem a forint, sem a zloty.

EUR/HUF
Friss árfolyamok


A Fed ülés fejleményei mellett a török bel- és külpolitikai helyzet sem segíti a régiót. Bár ma hivatalosan is megszűnhet az EDP eljárás az országgal szemben, de ennek érdemi hatása az árfolyamra nem valószínű; meglepetést az okozhatna, ha mégsem így történne. Így az oldalazás lehet a jellemző a 297-300-as sávban, nagyobb mozgásokra már csak a jövő héten számíthatunk - írja friss elemzésében Bámli Károly, a Commerzbank Treasury sales munkatársa.

08:53

Csütörtök este az euró benézett 300 forint fölé, de hamar korrigált. Péntek reggel fél hétkor egy euró 299,90 forintot volt és azóta erősödik a magyar deviza, már 298 alatt is járt.

EUR/HUF
Friss árfolyamok


Péntek kora reggel a svájci frankot 243,16 forinton jegyezték, csütörtök este nyolckor 244,07 forinton állt. Egy dollár 225,25 forintot, egy japán jen 2,3300 forintot ért péntek reggel az előző esti 226,47 és 2,3124 forintot követően.

Egy euró 1,3232 dollárt ért péntek reggel a csütörtök esti 1,3220 dollár után.

Hónapok óta nem volt ilyen rossz a CDS-árazás

A magyar szuverén adósságállomány törlesztési leállásának rizikójára köthető piaci biztosítási cseretranzakciók (credit default swaps, CDS) középárfolyama - az egyik legfőbb államadós-kockázati mutató - meredek ívben, a 298,2 bázispontos előző záróról 360 bázispont környékére emelkedett a csütörtöki londoni kereskedés késői szakaszában.

A csütörtök estére kialakult magyar CDS-árazás azt jelenti, hogy egységnyi, tízmillió euró névértékű ötéves magyar államkötvényre most 360 ezer euró körüli éves középárfolyamon kínálnak határidős törlesztéskockázat-biztosítási szerződéseket a londoni piacon; ez egy nap alatt több mint 60 ezer eurós drágulás.

Ennél magasabban az idén csak március végén járt a magyar CDS-árazás: akkor 370 bázispont feletti árfolyamokat mértek Londonban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG