<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A magyar devizakötvény-kibocsátás lázában erősödött a forint az elmúlt napok szakadása után, közben erős korrekció volt a japán jen piacán, és erősödött a dollár is. (Napi összefoglaló.)
Ez a cikkünk a napi Dealbook - hírlevelünk alapján készült. Részletek>>>

Kilengésekkel ugyan de ismét erősödött a forint miután az elmúlt napokban gyorsan és nagyot gyengült a kormányzat kontra jegybank csörtékre. Az árfolyamot most elsősorban az mozgatja, hogy az ÁKK készül a devizakötvény-kibocsátásra, ami stabilabbá teheti az ország adósságának finanszírozását. A Magyarországgal kapcsolatos hangulatot javította, hogy tavaly decemberről a vártnál kisebb, 5 százalékos inflációt jelentett a KSH.

Forrás: Privátbankár Dealbook

A nemzetközi hangulat vegyes, az amerikai makroadatok sokat nem tettek a szentimenthez, ahogy a Fed elnökének, Ben Bernankenak a tegnap esti beszéde sem. Bernanke olyan beszédet mondott, ami mindenki kezéből kicsúszott, letörte az inflációs félelmeket és igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy a Fed aktuálisan tudja használni az eszközeit a különböző forgatókönyvek esetére.

Forrás: Privátbankár Dealbook


A dollár kismértékben erősödött az euróval szemben, viszont gyengült a jennel szemben, ami mögött az áll, hogy az egyik japán miniszter szerint a gyenge jen az erős devizakitettség miatt káros lehet a japán vállalatoknak. Ez megtörte a jen hetek óta tartó esését, az USD/JPY visszakanyarodott 89 alá.

Forrás: Privátbankár Dealbook


A svájci frank gyengülése is folytatódott, a jegyzés ma felszúrt 1,24 fölé is egy pillanatra.

Forrás: Privátbankár Dealbook


A BUX 0,6 százalékkal gyengült 19012 pontra, a vezető részvények vegyesen mozogtak. Az OTP napi csúcsán, 4420 forinton zárt, 0,5 százalékos pluszban, a Mol 1,3 százalékkal esett 18400 forintra, a Richter 1,7 százalékkal gyengült 37100 forintra, a Magyar Telekom 402 forinton zárt, 0,5 százalékkal olcsóbban mint tegnap.

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG