<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Továbbra is a rubel mozgását követik a régiós devizák, félő, hogy az orosz válság átgyűrűzik a feltörekvő piacokra. A forint egy kicsit fellélegezhetett.

Délután tovább szakadt a forint, 315 felett is járt az euró. Négy óra után elkezdett erősödni az árfolyam, újra 313 körül ingadozik a kurzus.

EUR/HUF
Friss árfolyamok

 

12:08

Továbbra is a rubel mozgását követik a régiós devizák, így a forint is. Egy kisebb, az orosz gazdasági minisztérium intervenciója után látott erősödést leszámítva, ma is gyengül az orosz fizetőeszköz.

EUR/HUF
Friss árfolyamokAz orosz gazdaságfejlesztési miniszter közölte hogy biztosítani fogják az elegendő valutát az orosz valutapiacon a központi bank likviditásának növelésével. Ehhez hasonló akciókat leszámítva nincs túl sok eszköz az orosz vezetés kezében, hogy megállítsák az értékvesztést, mivel az orosz bankok nem biztosítják a szükséges piaci likviditást - írja napi elemzésében a Commerzbank.

Az évvége amúgy sem a túlzott piaci aktivitásról szól, ilyenkor általában már a pozíciók többségét lezárják, újakat majd csak az újévben a szabadságolások után kezdenek építeni. Ha javulna a hangulat, akkor az a hazai devizára is jó hatással lehet, és akkor akár a 310 alatti szintek sem tűnnek lehetetlennek.

Fél szemünk Amerikán

Bár tegnap óta az orosz események és a rubel árfolyama foglalkoztatja a piaci szereplőket, ettől függetlenül a mai Fed ülés is tartogathat némi izgalmat. A kamatszint valószínűleg továbbra sem változik, de a Nyíltpiaci Bizottság már a szavak szintjén elkezdheti felkészíteni a piacot az első kamatemelés várható időpontjának vonatkozásában. Az adatok alakulása továbbra is jelentős hatással lesz az időzítésre - áll az elemzésben.

Ez elsősorban a ma megjelenő inflációs adatra igaz, melynek alakulása aggaszthatja a Fed döntéshozóit, főként mivel az olajár csökkenése sincs jó hatással a mutatóra. Amíg az amerikai jegybank már a kamatemelésen gondolkozik, addig az EKB még csak tervezi a QE bevezetését, emiatt közép-, hosszútávon továbbra is a dollár erősödésének lehet nagyobb esélye.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG