<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A vártnál jobban esett az Ifo-index, a svájci jegybankkal kapcsolatos pletykák és az olasz sztori viszont javítják a hangulatot.

11:45

Az euró öthetes csúcsra erősödött a svájci frankkal szemben, a Reutersnek nyilatkozó kereskedők szerint a svájci jegybank beavatkozása nyomán: az SNB frankot adott el dollárért. A piacokon újra feltámadt a pletyka, miszerint a jegybank emelné az euróval szemben kitűzöttt 1,20-as védett árfolyamot - az intézmény azonban továbbra sem kommentálja az értesüléseket.

Friss árfolyamok >>


Emellett enyhül a feszültség Olaszországgal kapcsolatban, a piacok bíznak benne, hogy a két hónapja tartó belpolitikai patthelyzet feloldódik.

A német Ifo-adatközlés utáni esést ledolgozta az euró, a dollárral szemben a jegyzés újra 1,30 fölé emelkedett szerda délre. A javuló hangulatban a forint is halványan erősödik, a nap közepén az euró jegyzése távolodik a 300-as szinttől - sőt, 299 alá is benézett a közös pénz jegyzése.

Friss árfolyamok >>

 

10:05

Az áprilisi német Ifo-index 104,4 ponton áll - közölte a felmérést végző intézet. Az index második hónapja csökken, és a vártnál valamivel alacsonyabb: a Bloomberg elemzői konszenzusa 106,2 volt a márciusi 106,7 után. A bejelentés után esett az euró, 1,2960 dollárnál állt meg az árfolyam.

Friss árfolyamok >>

Az euró még az adatközlés előtt egy pillanatra átlépte a 300 forintos árfolyamot, 10 óra után pár perccel viszont hajszállal ez alatt mozog a jegyzés.

09:30

Stabilan 1,30 fölött tartotta magát az euró a dollárral szemben szerda reggel a bankközi devizapiacon. Tegnap a gyenge német BMI rontotta el a hangulatot, ma a német Ifo intézet üzleti hangulatjelentésére vár a piac, ami közép-európai idő szerint 10:00-kor kerül nyilvánosságra. Az adatközlést meg sem várta a piac: már 9 órakor esni kezdett az euró, a jegyzés 1,2980-ig esett a dollárral szemben.

Friss árfolyamok >>

 

A forint reggel ott folytatja, ahol tegnap abbahagyta: szűk sávban mozog az euró jegyzése, egyelőre 300 forint alatt - bár 9 óra után, az euró gyengülésével párhuzamosan volt olyan pillanat, amikor egy hajszálra volt az árfolyam a lélektani határtól.

Friss árfolyamok >>

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG