<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A Barings Asset Management kutatásaiból kiderült, hogy minden hetedik brit nem tervez nyugdíjba vonulni, valamint növekedni látszik a nyugdíjra nem jogosult nők száma is - írja a Biztosítási Szemle.

Az éves felmérésből kiderült továbbá, hogy a megkérdezett felnőttek mintegy 34 százaléka nem rendelkezik nyugdíjjal. A 2009-es felméréshez viszonyítva, a valamilyen nyugdíj megtakarítással rendelkezők mostanra 62 helyett már 64 éves korukra tervezik a nyugdíjba vonulást.

Az emberek mintegy 14 százaléka egyáltalán nem tervez nyugdíjba vonulni, amely a teljes aktív korú népességre vetítve összesen 5,1 millió britet jelent, amely a legnagyobb szám mióta a Barings éves jelentést készít a témában.

Mikor megy nyugdíjba? Nem tudom...

Tovább nőtt a bizonytalanság a nyugdíjba vonulás időpontja tekintetében, hiszen a válaszadók 40 százaléka nem tudta megmondani, hogy mikor engedheti majd meg magának, hogy visszavonuljon. Összehasonlításképpen 2012-ben 38 százalékuk, 2011-ben pedig 36 százalékuk nem tudott válaszolni ugyanerre a kérdésre.

Marino Valensise a Barings befektetési igazgatója elmondta, hogy egyértelműen egyre bizonytalanabbak az emberek a nyugdíjas éveket illetően, többségüknek nincsen konkrét elképzelése arról, hogy mikor és hogyan fog visszavonulni, miközben pedig az átlagéletkor folyamatosan növekszik.

"Jelentős számú, nyugdíjkorhatár közeli életkorú ember egyelőre nem tudja, hogy mikor lesz képes nyugdíjba vonulni és aggodalomra ad okot, hogy a megfelelő pénzügyi tervezés és a nyugdíjellátás hiánya mellett az átlagéletkor is fokozatosan növekszik, ami pedig komoly hatással lehet a lakosság egészére.” – tette hozzá Valensise.

Ahogy a kutatásból megtudhattuk, a lakosság 34 százaléka nem rendelkezik nyugdíjjal, és bár ez 2008 óta, a Barings kutatásának kezdete óta nem sokat változott, összességében mégis jelentős különbségek láthatóak az egyes csoportok között.

Érdekes, hogy amíg a nyugdíjjal nem rendelkező férfiak aránya 2008-2013-ig 30 százalékról 26 százalékra csökkent, a nőknél ugyanez az arány 39 százalékról 42 százalékra nőtt. Az A és B státuszúak körében 18 százalék nem jogosult nyugdíjra, a D és E státuszúak körében ez az arány eléri a 61 százalékot.

Valensie hozzátette, hogy fel kell hívni a lakosság figyelmét a helyzet súlyosságára, és megfelelő tájékoztatatással, az előnyök hangsúlyozásával ösztönözni kell őket arra, hogy mielőbb megkezdjék nyugdíjas éveik megtervezését.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek A lakáshitel törlesztésére is kaphatunk adókedvezményt: mutatjuk, hogyan
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 19. 11:34
A nagyobb hazai egészségpénztárak zöme önsegélyező pénztárként is működik, ennek köszönhetően pedig számos egyéb szolgáltatást vehetnek igénybe a tagok az egészségpénztár által nyújtott lehetőségek mellett. A Bank360 szakértői összefoglalták, hogy milyen önsegélyező pénztári szolgáltatások vehetők igénybe a nagyobb szolgáltatóknál, illetve, hogy miért érdemes élni ezzel a lehetőséggel.
Személyes pénzügyek Rárepültek a magyarok a kormány havi 5 ezer forintos nászajándékára
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 19. 09:15
Soha nem vették még igénybe olyan sokan az első házasoknak járó adókedvezményt, mint ahányan tavaly. Az szja-bevallások adatai alapján 2020-ban a 105 ezer első házas összességében 4,2 milliárd forintot spórolt.
Személyes pénzügyek Több külföldi nyaralás, több utasbiztosítás
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 18. 14:39
A biztosítók visszajelzései alapján egyértelműen látszik, hogy az utazási kedv a 2019-es évhez közelített idén, emellett pedig az igény is egyre nagyobb az utasbiztosítások iránt. A Bank360.hu a nyári szezon tapasztalatairól kérdezett utasbiztosítókat.
Személyes pénzügyek Lankadatlan az utazási kedv az ősz kezdetén is
MTI | 2021. szeptember 16. 16:37
A főszezon lezárultával az év hátralévő részében sem csökkent a magyarok utazási kedve, a lakosság közel harmada tervez belföldre, szűk tizede pedig külföldre utazni az őszi-téli időszakban, ami megközelíti az év eddigi részében utazók arányát - derül ki a Reacty Digital Kft. legfrissebb reprezentatív kutatásából.
Személyes pénzügyek Átírta a moratórium szabályait a kormány: pénzt adnak vissza a bankok
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 16. 08:46
Nem csak a hitelmoratórium meghosszabbításáról jelent meg rendelet a szerda éjszakai Magyar Közlönyben: mivel a hitelmoratórium a drágább hitelekkel rendelkezők tartozását nagyon megdobná, a hitelkártyások és folyószámlahitelesek moratórium alatt felhalmozódott tartozását alacsonyabb kamattal újraszámoltatja a bankokkal a kormány, a különbözetet pedig visszafizetteti.
Személyes pénzügyek Hasznos bankszámla-tippek katás vállalkozásoknak
Gergely Péter | 2021. szeptember 15. 19:29
Nem biztos, hogy minden vállalkozó tisztában van vele, a jó drága pénzforgalmi bankszámla megnyitása csak azok számára kötelező, akik az áfakörbe tartoznak. Azok a vállalkozók, akik alanyi vagy tárgyi áfamentesek - köztük a jelentős, több mint 400 ezresre duzzadt katás kör - valójában választhatják a lakossági számlákat is a vállalkozásuk pénzügyeinek intézésére. Itt pedig sokkal előnyösebb konstrukciókat találni.
Személyes pénzügyek Toplista a magánegészségügyben: hová fordulnak a leggyakrabban a magyarok?
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 15:39
Egyes orvosi szakterületeken szinte megkerülhetetlen, máshol alig vesszük igénybe a magánegészségügyi szolgáltatásokat – az NN Biztosító kutatásából pontosan kirajzolódik a magyarok magánellátási TOP-listája.
Személyes pénzügyek Folytatódik a készpénz-bankkártya meccs: mi áll nyerésre?
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 10:16
Azonos arányban használják a fiatalok a bankkártyát és a készpénzt vásárlásaik során: a bankkártyás fizetés 51 százalékkal, a készpénzes 49 százalékkal szerepelt a K&H ifjúsági index felmérésében.
Személyes pénzügyek Döntött a kormány: meghosszabbítják a hitelmoratóriumot
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 13. 10:49
Varga Mihály a Facebook oldalán jelentette be a hírt.
Személyes pénzügyek Csökkentek a kgfb-díjak, különösen Budapesten
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 13. 10:24
Kilenc százalékkal esett a budapesti személyautók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási állománydíja az idei II. negyedévben 2020 azonos időszakához képest.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos