<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Jóléti állam
Makro / Külgazdaság Havi 200 ezer fix munka nélkül: jön az alapjövedelem egy uniós országban
Wéber Balázs | 2022. november 13. 15:19
Munkanélküli segély helyett alapjövedelmet kapnak januártól a rászorulók Németországban a tervek szerint. A támogatás átszámítva havi 200 ezer forint fejenként, ami minimum fél-egy évig jár. Kritikusai szerint az új rendszer igazságtalan, hiszen így munka nélkül lehet majdnem annyit „keresni”, mint egy rosszul fizetett munkával. A Bundestag már elfogadta a törvényt, a Bundesrat hétfőn szavaz róla.
Karrier Félsz a robotoktól? Vásárolj belőlük!
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 2. 15:22
Egyre többen veszíthetik el az állásukat az automatizálás következtében. Jól fizető munkájuk a jól képzett keveseknek lesz. Egy közgazdász azt javasolja, hogy a dolgozók is részesedjenek a robotizálás nyereségéből. Dániában azt remélik, hogy a robotok által visszaszerezhetik a külföldre telepített termelést, így tovább finanszírozhatják a jóléti államot.
Személyes pénzügyek Nem csak nálunk lesz luxus a nyugdíj
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 28. 19:30
A Barings Asset Management kutatásaiból kiderült, hogy minden hetedik brit nem tervez nyugdíjba vonulni, valamint növekedni látszik a nyugdíjra nem jogosult nők száma is - írja a Biztosítási Szemle.
Makro / Külgazdaság Így mondott le Matolcsy György az unortodoxiáról
Zsiborás Gergő | 2013. február 14. 16:32
A skandináv országok modelljét, az új konzervatív modellt méltatja mai cikkében Matolcsy György, aki szerint ez a "harmadik út", ami nem ortodox, de nem is "nem ortodox". A nemzetgazdasági miniszter a Heti Válasznak írt jegyzetében ma arról ír, vége a skandináv jóléti állam modelljének, mely magas adókra, "nagy államra", jóléti újraelosztásra és nagyvállalatokra épült, ez a 70-es és 90-es évek között válságba jutott ugyanis. Az államadósság 70 százalékról 37-re csökkent, a gazdasági növekedés éves üteme pedig 2,7% volt.
Makro / Külgazdaság Lázár: a Fidesz egy szabadságharcos, megbuktatja a kommunizmust
Privátbankár.hu | 2012. november 23. 13:11
Az elmúlt 20-25 év nyerteseinek Európában és Magyarországon is több terhet kell viselniük - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken a Budapesten tartott nemzetközi vezetői konferencián.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor a jólét végéről beszélt
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 13:19
A válságból sok munkával lehet kijutni, Magyarország pedig tudja a választ arra, hogy a történelem egy szakasza, a jóléti államok időszaka véget ért - mondta Orbán Viktor.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG