4p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Oroszországi oroszok és más nemzetiségűek százezrei, talán milliói tartják tragikusnak, amit Putyin csinál. Egy valaha Kárpátalján élt magyar is, aki megdöbbentő szókimondással írt levelet.

"Tisztelt Szerkesztőség!

Szomorúan olvastam a szubjektív beszámolójukat a háborúról. 

Előre bocsájtanám, hogy magam is kárpátaljai származású vagyok. Nagyszüleim még egy határ menti kárpátaljai településen laktak egyébiránt békében és barátságban az ukránokkal. Soha semmilyen atrocitás nem érte őket a magyarságuk miatt. Sokkal inkább problémát okoztak a zárt határok és az, hogy a Szovjetunión belül Kárpátalja mindig csak másod- vagy harmadrangú fejlesztésre alig-alig méltó régiója volt a nagy Szovjet birodalomnak.

Egyszerűen fel sem fogom azt az ellenszenvet, amit ma ukránok iránt táplálnak a magyarországi Facebook huszárok. Ukrajna ugyanis döntött szabad népszavazással, hogy nem kíván Oroszország részre lenni. Oroszország pedig elfogadta ezt anno. Itt megjegyezném, hogy Kárpátalja ezen belül is a saját függetlenségére, autonómiájára szavazott, ám ezt nem kapta meg az új ukrán államtól. Emögött csak a nagypolitika a bűnössége, gyávasága állapítható meg. Antall Józsefnek ugyanis nem volt mersze kiállni a magyar autonómia mellett az ukránoknak pedig nem volt ez az érdekük.

A Putyinhoz hű Wagner-zsoldoshadsereg is sok embert veszített már, ez a kép  az Ukrajnában elesetteknek létesített egyik eldugott oroszországi temetőben készült. Fotó: Twitter
A Putyinhoz hű Wagner-zsoldoshadsereg is sok embert veszített már, ez a kép az Ukrajnában elesetteknek létesített egyik eldugott oroszországi temetőben készült. Fotó: Twitter

Persze, hogy nem történt semmi.  Ugyancsak a nagypolitika bűne, hogy azt gondolják az itthoni magyar emberek, hogy egy vegyes településen bármilyen konfliktus volt magyar és ukrán között. Ezekben a kis közösségekben ugyanis egymásra vannak utalva az emberek és inkább segítenek egymásnak, mint ártanak. Így volt ez nagyszüleim esetében is. Persze biztosan léteznek ott is szélsőségesek, mint ahogy minden más országban.

Ami pedig Putyin gyilkos háborúját illeti…

Ez az ember őrült, nem normális. Több százezer ukrán, orosz és persze a nemzetiségek, amelyekből akad bőven a mai Ukrajna területén: magyarok mellett románok, bolgárok, litvánok ruszinok stb. halnak meg azért, hogy Putyin fenntartsa hatalmát és birodalmi törekvéseit. Ilyen emberrel nincs alku!

Rablógyilkosokkal, bankrablókkal nem szokás alkudozni. Egy bankrablás is csak akkor lehet sikeres, ha az észrevétlenül történik meg és csak a bankrablás tényét rögzíti a hatóság. Amikor túszokat kell ejteni a bűnözőknek ott már nem csak a túszok vannak csapdában, hanem a túszejtők is. Ilyenkor pedig már nincs alku.

Putyin ma csapdában van. Ha pedig büntetlenül elengedik: vérszemet kap, újra rabolni és gyilkolni fog. Aki pedig gyilkol és gyilkoltat egyre kegyetlenebbé válik. Nem csak ő az emberei is. Felháborító szégyentelen dolog és messze barbárság hadifoglyokat lefejezni. Ezt normális ember nem teszi meg.

Magyar embert fejeztek le Putyin hordái!

Kedves magyar honfitársaim, kedves putyinista hívek, kedves külügyminiszter úr, nem látom a felháborodást, holott ennél kisebb ügyekben úgy rohangál Szíjjártó nyugatra, mint a nikkelbolha számonkérni szövetségeseinket amikor kritikát fogalmaznak meg a kormánnyal és nem pedig a magyar emberekkel kapcsolatban. Hol a számonkérés Szijjártó úr? Hiszen mégiscsak magyar embert kínoztak meg, fejeztek le.

Ismétlem: Putyin hordái magyar embert fejeztek le! Hol vannak most a magyar érdekek? Meddig tűritek még Putyin népirtását? Mert Ukrajna azon belül is Kárpátalja a magyarok hazája is, ez a szerencsétlen kétgyermekes kiskatona nem ezt érdemelte volna. A nagy hazai nacionalisták pedig szó nélkül, bambán és tátott szájjal tűrik, miközben egy elmeháborodott tömeggyilkosnak Putyinnak csápolnak. Védik a védhetetlen és fröcsögnek a Facebookon, bűnösnek tartva azt a Zelenszkijt aki csak a hazáját védi. Az agresszor KGB ügynök Putyint meg piedesztálra emelik. Ez lenne a keresztény jobboldal? Ilyen a nemzeti érzés? Köszönöm én akkor ebből nem kérek.

Annál is inkább nem kérek, mert remélhetőleg nemsokára béke lesz Ukrajnában és az ottani magyaroknak kell együtt élni az ottani ukránokkal. 
Olyan környezetben, amikor már
•    híre ment Orbán putyinbarát és háborús uszító politikákának (mert ez az Ukrajna feladásával együttjáró „békepártiság” valójában háborús uszító politika) 
•    valamint az anyaországi magyarok: ukránokat köpködő magatartása és szégyenletes megnyilvánulásai sem kerülték el az ukránok figyelmét. 
Ti putyinista magyarok, itt az anyaországban csak és kizárólag ártani tudtok a kárpátaljai magyaroknak. Szégyelljétek magatokat! Hová jutott Magyarország, mi lett belőletek magyar emberek?

(nevemet biztonsági okból nem írom ide)"

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Szubjektív Beosztással, de két minimálbéres fizetésből ki lehet jönni - megkérdeztük az utca emberét
Izsó Márton - Vég Márton | 2023. szeptember 23. 10:04
A jelenlegi bruttó 232 ezer forintos minimálbér egy 10 százalékos emeléssel 255 200 forintra nőne, ami 170 ezer forint nettót jelentene. Ennyiből meg lehet élni? Kiderül a videóból.
Szubjektív Julius Caesar, a Tokaji és a Giro d’Italia – szeptemberi barangolás Friuliban 
Mester Nándor | 2023. szeptember 23. 05:47
A szlovén és osztrák határ melletti Friuli-Venezia Giulia az egyik legkisebb olasz tartomány, de változatossága rabul ejtő. Tengerpart, gazdag kulturális örökség és megmászni való hegyek, szurdokok sora. Akár bringával is. Egyelőre kevés honfitársunk fedezte fel az olasz csizma szárának ezt a felső, északkeleti részét, hiszen általában csak átszaladnak rajta autóval, útban Velencébe, a Garda-tóhoz vagy Toszkánába. A Világjáró ezért most felvillantja, mi vár arra, aki nem megy tovább és időt szán a sok érték felfedezésére.
Szubjektív Von der Leyen migrációs politikája megbukott – tabuk nélkül az illegális bevándorlásról
Wéber Balázs | 2023. szeptember 19. 18:57
Az Európai Bizottság elnökének négy év alatt sem sikerült enyhíteni az illegális bevándorlás problémáján, sőt: a lélekvesztőkön Olaszországba érkező migránsok és menekültek száma 2016 óta nem látott csúcsra ugrott. Nehéz erre mást mondani, mint hogy bukás. Nagyító alatt ezúttal a lampedusai krízishelyzet és az ausztrál modell.
Szubjektív „Rendkívül nagy megterhelés lenne az államnak” – járókelők a Budapest Airport visszavásárlásáról
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. szeptember 16. 11:43
A kormányzat bejelentette, visszavásárolnák a Budapest Airport 51 százalékos tulajdonrészét, sajtóhírek szerint a vételár 4,4 milliárd euró, azaz nagyságrendileg 1700 milliárd forint lenne. Ugyanakkor a tavalyi évben a repülőtér már nyereséget termelt, az akvizícióval a profitból a központi költségvetés is részesülne. Az utca emberét erről a dilemmáról kérdeztük.
Szubjektív Az elbűvölő város, ahol Skandinávia és Oroszország keveredik
Elek Lenke | 2023. szeptember 16. 05:59
Szecessziós kastélyok, Európa legmagasabb tornya és Zeppelin-hangárok. De mindenekelőtt az őszi színekben pompázó erdők, Laima Vajkule – és Eisenstein. Lettország fővárosában, Rigában jártunk.
Szubjektív Szeretek itthon élni, csak a megélhetés miatt megyek külföldre - elmondták dilemmáikat az emberek
Izsó Márton - Vég Márton | 2023. szeptember 9. 11:22
Júniusban már 125 ezer magyar dolgozott Ausztriában, ez azt jelenti, hogy Magyarország adja a legtöbb dolgozót Ausztriának. Mi szól a külföldi munkavállalás mellett vagy ellene? Mit gondolnak az emberek? Kiderül a videóból.
Szubjektív Miért olyan felháborító hely Szlovénia?
Litván Dániel | 2023. szeptember 9. 06:19
A táj gyönyörű, az emberek kedvesek, minden nagyon jó és szép, mindennel meg vagyunk elégedve. De miért tartanak a szlovénok ott, ahol? Valami nagy titok van e mögött? Ezúttal erre kereste a választ Világjáró rovatunk személyes tapasztalatok alapján.
Szubjektív Nem kell aggódni a NATO-gyilkos csodafegyver miatt
Litván Dániel | 2023. szeptember 5. 18:58
Papíron nagyon erős a kibővített, a nyugati világrend leváltását ígérő szerveződés, de csak papíron. Bizarr események tagolták a BRICS-csúcsot, és ezek mélyebb problémákra is rávilágítanak. Nagyító.
Szubjektív Nem nagy segítség az előrehozott családi pótlék, mivel szeptemberben nincs ez az összeg – szülőket kérdeztünk az iskolakezdésről
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. szeptember 2. 10:21
Nyár végén és ősz elején a családok számára a legnagyobb kiadást az iskolakezdés jelenti. Az utca embere sorozatunkban a szülőket arról kérdeztük, az elmúlt évekhez képest nagyobb, kisebb vagy ugyanakkora anyagi terhet jelent-e a beiskolázás, mekkora segítség számukra az augusztus végén kifizetett szeptemberi családi pótlék, és hallottak-e az önsegélyező pénztári megtakarítás terhére megvásárolható iskolai eszközökről, ruházatról. Videó.
Szubjektív Egy ágyban egy ismeretlennel – úti élmények emlékezetes szállodákban
Elek Lenke | 2023. szeptember 2. 05:51
Hol aludt Ön igazán jól – persze a saját ágyán kívül? Melyik volt igazán emlékezetes? Melyik szállodában érezte jól magát?  Ez sok mindentől függ, a kortól, netán attól az évtizedtől, amelyben éltünk-élünk. És nem utolsósorban a hoteltől – és hogy ki feküdt mellettünk. A Világjáró ezúttal úti élményeit eleveníti fel.  
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG