Szubjektív
Szubjektív Julius Caesar, a Tokaji és a Giro d’Italia – szeptemberi barangolás Friuliban  
Mester Nándor | 2023. szeptember 23. 05:47
A szlovén és osztrák határ melletti Friuli-Venezia Giulia az egyik legkisebb olasz tartomány, de változatossága rabul ejtő. Tengerpart, gazdag kulturális örökség és megmászni való hegyek, szurdokok sora. Akár bringával is. Egyelőre kevés honfitársunk fedezte fel az olasz csizma szárának ezt a felső, északkeleti részét, hiszen általában csak átszaladnak rajta autóval, útban Velencébe, a Garda-tóhoz vagy Toszkánába. A Világjáró ezért most felvillantja, mi vár arra, aki nem megy tovább és időt szán a sok érték felfedezésére.
Szubjektív Von der Leyen migrációs politikája megbukott – tabuk nélkül az illegális bevándorlásról 
Wéber Balázs | 2023. szeptember 19. 18:57
Az Európai Bizottság elnökének négy év alatt sem sikerült enyhíteni az illegális bevándorlás problémáján, sőt: a lélekvesztőkön Olaszországba érkező migránsok és menekültek száma 2016 óta nem látott csúcsra ugrott. Nehéz erre mást mondani, mint hogy bukás. Nagyító alatt ezúttal a lampedusai krízishelyzet és az ausztrál modell.
Szubjektív „Rendkívül nagy megterhelés lenne az államnak” – járókelők a Budapest Airport visszavásárlásáról 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. szeptember 16. 11:43
A kormányzat bejelentette, visszavásárolnák a Budapest Airport 51 százalékos tulajdonrészét, sajtóhírek szerint a vételár 4,4 milliárd euró, azaz nagyságrendileg 1700 milliárd forint lenne. Ugyanakkor a tavalyi évben a repülőtér már nyereséget termelt, az akvizícióval a profitból a központi költségvetés is részesülne. Az utca emberét erről a dilemmáról kérdeztük.
Szubjektív Az elbűvölő város, ahol Skandinávia és Oroszország keveredik 
Elek Lenke | 2023. szeptember 16. 05:59
Szecessziós kastélyok, Európa legmagasabb tornya és Zeppelin-hangárok. De mindenekelőtt az őszi színekben pompázó erdők, Laima Vajkule – és Eisenstein. Lettország fővárosában, Rigában jártunk.
Szubjektív Szeretek itthon élni, csak a megélhetés miatt megyek külföldre - elmondták dilemmáikat az emberek 
Izsó Márton - Vég Márton | 2023. szeptember 9. 11:22
Júniusban már 125 ezer magyar dolgozott Ausztriában, ez azt jelenti, hogy Magyarország adja a legtöbb dolgozót Ausztriának. Mi szól a külföldi munkavállalás mellett vagy ellene? Mit gondolnak az emberek? Kiderül a videóból.
Szubjektív Miért olyan felháborító hely Szlovénia? 
Litván Dániel | 2023. szeptember 9. 06:19
A táj gyönyörű, az emberek kedvesek, minden nagyon jó és szép, mindennel meg vagyunk elégedve. De miért tartanak a szlovénok ott, ahol? Valami nagy titok van e mögött? Ezúttal erre kereste a választ Világjáró rovatunk személyes tapasztalatok alapján.
Szubjektív Nem kell aggódni a NATO-gyilkos csodafegyver miatt 
Litván Dániel | 2023. szeptember 5. 18:58
Papíron nagyon erős a kibővített, a nyugati világrend leváltását ígérő szerveződés, de csak papíron. Bizarr események tagolták a BRICS-csúcsot, és ezek mélyebb problémákra is rávilágítanak. Nagyító.
Szubjektív Nem nagy segítség az előrehozott családi pótlék, mivel szeptemberben nincs ez az összeg – szülőket kérdeztünk az iskolakezdésről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. szeptember 2. 10:21
Nyár végén és ősz elején a családok számára a legnagyobb kiadást az iskolakezdés jelenti. Az utca embere sorozatunkban a szülőket arról kérdeztük, az elmúlt évekhez képest nagyobb, kisebb vagy ugyanakkora anyagi terhet jelent-e a beiskolázás, mekkora segítség számukra az augusztus végén kifizetett szeptemberi családi pótlék, és hallottak-e az önsegélyező pénztári megtakarítás terhére megvásárolható iskolai eszközökről, ruházatról. Videó.
Szubjektív Egy ágyban egy ismeretlennel – úti élmények emlékezetes szállodákban 
Elek Lenke | 2023. szeptember 2. 05:51
Hol aludt Ön igazán jól – persze a saját ágyán kívül? Melyik volt igazán emlékezetes? Melyik szállodában érezte jól magát?  Ez sok mindentől függ, a kortól, netán attól az évtizedtől, amelyben éltünk-élünk. És nem utolsósorban a hoteltől – és hogy ki feküdt mellettünk. A Világjáró ezúttal úti élményeit eleveníti fel.  
Szubjektív Nagyon sok ember most ismeri meg Magyarországot – szurkolókat kérdeztünk az atlétikai vb-ről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. augusztus 26. 14:19
Az atlétikai világbajnokság alatt a szurkolókat arról kérdeztük, a magyar csapattól milyen eredményekre számítanak, és szerintük megéri-e egy ekkora világversenyt Magyarországra hozni. Videó.
Szubjektív Itt a piros, hol a pirost láttunk és zöld legendára bukkantunk Bécsben 
Wéber Balázs | 2023. augusztus 26. 05:56
A belvárosban itt a piros, hol a piros, a külvárosban egy zöld legenda, a csatornaparton bulinegyed. Az infláció az osztrák fővárosban is érezhető, de ott nagy panaszra azért nincs ok. A Világjáró ezúttal Bécsből jelentkezik.    
Szubjektív A nap képe: militáns giccsparádé a debreceni Virágkarneválon 
Wéber Balázs | 2023. augusztus 22. 11:33
Militarizálódik a világ, már a Virágkarnevál sem menekülhet.
Szubjektív Ez a pénz sok minden másra is elkölthető lenne - járókelők mondták a milliárdos tűzijátékról 
Izsó Márton - Vég Márton | 2023. augusztus 19. 09:46
Romokban a magyar gazdaság, de mintegy 1,5 milliárd forintból Európa legnagyobb tűzijátékával varázsolja el az embereket az Orbán-kormány augusztus 20-án. Van mit ünnepelni? Mit szólnak ehhez az emberek? Kiderül a videóból.
Szubjektív Andalúziában andalogva – spanyol mének, tüzes borok, fehér városok 
Vágó Ágnes | 2023. augusztus 19. 05:44
Napfény és tenger, isteni vörösborok és vágtató paripák, szent kegyhelyek és fehérre meszelt házak – a Világjáró e heti állomása: Andalúzia.
Szubjektív Mély recesszióba vezette az országot az Orbán-kormány - A hét videója 
Juhász Gábor - Székely Sarolta - Vég Márton | 2023. augusztus 18. 18:40
Bár az Orbán-kormány nem szeret beszélni róla, attól még nagy a baj: amióta mérik az adatokat, soha nem volt még olyan, hogy egymás után négy negyedéven keresztül csökkenjen a gazdasági teljesítmény. A gyenge GDP-adatról Székely Sarolta felelős szerkesztő és Vég Márton újságíró beszélgetett.
Szubjektív Gázszerelőnek kellett volna tanulni és szeretnék a barátja lenni - utcai reakció Mészáros Lőrinc luxusjachtozására 
Izsó Márton - Vég Márton | 2023. augusztus 12. 10:54
Egy Rose D’or (Aranyrózsa) nevű 30 milliárdos jachton fotózták le többek között Mészáros Lőrincet és feleségét, Várkonyi Andreát. Mit szólnak ehhez az emberek? Kiderül a videóból.
Szubjektív A Comói-tó diszkrét bája – amibe George Clooney örökre beleszeretett 
Elek Lenke | 2023. augusztus 12. 05:50
Eldugott kis strandok, hófödte hegycsúcsok, luxusszállodák, templomok, botanikus kertek, több évszázados villák, sztárparádé, gasztroparadicsom. Ez így túl soknak tűnik, pedig létezik egy hely, amelyre mindez jellemző. A Világjáró ezúttal az olasz és svájci Alpok hegyvonulatai közé ékelődő Comói-tónál járt.
Szubjektív „Nem akarom, hogy idegennek érezzék magukat a gyerekeim” – bécsi bevándorlót kérdeztünk 
Wéber Balázs | 2023. augusztus 8. 18:52
Az osztrák fővárosban mintegy tízezer, bevándorló családból származó gyerek nem tud elég jól németül ahhoz, hogy részt vehessen a rendes oktatásban. Mindez a jövőbeni integrációjukat ássa alá. Sok múlik persze a szülőkön – szerencsére vannak pozitív példák. Nagyító rovatunkban most egy ilyet mutatunk be.
Szubjektív „Holnaptól drágább lesz, de gondolom, nem a duplájára fog felmenni” – vásárlói vélemények az ársapkák utolsó napján 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. augusztus 5. 10:31
A kabinet döntése értelmében augusztus elsejével eltörölték az egyes alapvető élelmiszerekre másfél éve bevezetett árstopokat. Az utca emberét, a vásárlókat július 31-én, az ársapkák utolsó napján kérdeztük arról, tapasztaltak-e áruhiányt ilyen termékből, illetve mire számítanak a továbbiakban.
Szubjektív Korfu, ami még hőviharban is nagy élmény  
Kormos Olga | 2023. augusztus 5. 05:31
A röpke másfél órás repülőút után már a korfui reptér betonján arcba vágott minket az évszázad hőhulláma, ami kemény egy hétig velünk is maradt. És akkor még nem tudtuk, hogy Rodosz után itt is erdőtűz pusztít majd, amire egy jókedvű esti séta alkalmával döbbentünk rá, ahogy az éjszakai fények között felsejlett a narancssárgán izzó hegyoldal. A Világjáró Korfura látogatott el.
Szubjektív Továbbra is eldöntetlen a Karlovačko vs. Ožujsko vita – ilyen most a horvátországi főszezon 
Dobos Zoltán | 2023. július 29. 05:44
A június eleji, egy hétvégés előszezoni kiruccanás után Világjáró rovatunk most egy nyolcnapos horvátországi nyaralásról számol be. A helyszín ezúttal is a Kvarner-öböl, de nem egy sziget, hanem a délnyugati szomszédunk szárazföldi tengerpartján elhelyezkedő, 4-5 ezer lelket számláló Novi Vinodolski.
Szubjektív Jó lenne, ha maradna a Babaváró, mert 30 felettiek vagyunk és még vállalnánk gyereket - szülői vélemények 
Izsó Márton - Vég Márton | 2023. július 22. 19:17
A kormányzati megszorítások miatt 2024 januárjától a Babaváró hitel maximális hitelösszege ugyan 10 millió forintról 11 millióra emelkedik, de csak 30 évesnél fiatalabb nő igényelheti, az eddig 40 éves korhatár helyett. Mit szólnak ehhez az emberek? Kiderül a videóból.
Szubjektív Az észak-perui sivatag rejtett csodái 
Eidenpenz József | 2023. július 22. 05:40
Az utóbbi években elképesztő, érintetlen uralkodói sírokat találtak Peru északi részén, amelyekből még sok rejtőzhet a sivatagi homok alatt. Itt az étel is remek és olcsó, turisták alig vannak, csak közlekedni ne kellene. A Világjáró ezúttal friss perui élményekből válogatott.
Szubjektív A nap képe: Orbán Viktor új fegyverrel a kezében tűnt fel 
Kollár Dóra | 2023. július 19. 18:01
A miniszterelnökön nem fogott ki egy kis eső sem.
Szubjektív Kalandozás az igazi Riviérán – a csendőr, a szexbomba és az út a világhír felé 
Elek Lenke | 2023. július 15. 05:44
Nem olcsó. Nincs közel. Nem kifejezetten turistabarát. Mégis milliók érkeznek ide minden évben és imádják. Mert gyönyörű – és mert francia. A Világjáró ezúttal a riviérás emlékeiből válogatott.
Szubjektív A nap képe: Novák Katalin hatalmas dinnyékkel tűnt fel 
Privátbankár.hu | 2023. július 13. 15:39
A köztársasági elnök Zánkán járt.
Szubjektív Az idő pénz, de olcsóbb élelmiszerért megérné távolabbi boltba menni – az emberek véleménye az online árfigyelőről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. július 8. 09:42
Július 1-jével elindult az online árfigyelő a Gazdasági Versenyhivatal honlapján, ahol hipermarketláncok alapvető élelmiszerekre alkalmazott árait lehet összehasonlítani. Az utca emberét arról kérdeztük, hallottak-e erről a lehetőségről. Arra is kíváncsiak voltunk, felkeresnének-e egy messzebb levő üzletet, ha ott olcsóbban vásárolhatnak meg egy élelmiszert.
Szubjektív Donald Trump és a hazafias giccsparádé – így tettük újra naggyá Amerikát 
Kollár Dóra | 2023. július 8. 05:47
Július 4. az amerikai függetlenség napja – az ünnep, amelyen szinte harapható az a bizonyos mesés, Egyesült Államok-féle szabadság. Világjáró rovatunkban ezúttal útba ejtettük Philadelphiát, majd Washingtonban ünnepeltünk.
Szubjektív A nap képe: mosolyogva pózol az orosz kormány tagjával Szijjártó Péter 
Wéber Balázs | 2023. július 5. 11:41
Budapestre látogatott az orosz egészségügyi miniszter.
Szubjektív A nap képe: előttem az utódom 
Dobos Zoltán | 2023. július 4. 15:51
Varga Judit távozó igazságügyi miniszter gratulál esküt tett utódjának, Tuzson Bencének.
Szubjektív Majd megyünk külföldre vásárolni – járókelők az ársapka kivezetéséről 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. július 1. 19:04
Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a múlt héten bejelentette, július 31-ével eltörlik az egyes alapvető élelmiszerekre 2021 őszén bevezetett árstopot. Az embereket arról kérdeztük, mi a véleményük az intézkedés kivezetéséről, és emiatt változnak-e vásárlási szokásaik.
Szubjektív Világjáró top 10: az elmúlt egy év legnépszerűbb cikkei a nagyvilágról 
Wéber Balázs | 2023. július 1. 06:23
Egy évvel ezelőtt indítottuk útnak Világjáró rovatunkat, amelyben azt meséljük el, hogy mit láttunk  szerte a világban, Graztól kezdve Svédországon, New Yorkon és Vietnámon át Montevideóig.
Szubjektív Káosz Napok Oroszországban – Prigozsinnak vége, de a Putyin-rendszer megrepedt 
Wéber Balázs | 2023. június 27. 18:41
Káoszba fulladt Oroszország a hétvégén, de ez történelmileg-kulturálisan annyira nem meglepő. Prigozsin két fontos dolgot megtett: szembeszállt a rendszerrel és kimondta az igazságot. Ez már a vég kezdete Putyin számára. Nagyító alatt ezúttal az oroszországi Káosz Napok.              
Szubjektív Árban régóta nincs különbség a hazai és a külföldi nyaralás között - mikrofonba mondták terveiket az emberek 
Izsó Márton - Vég Márton | 2023. június 24. 18:36
Hatalmas az infláció, ami a nyaralás költségein is meglátszik, így kérdéses, hogy az embereknek marad-e elég pénzük arra, hogy kiszakadjanak kicsit a munkából és elutazzanak valahova pihenni. Mik a nyári tervek? Kiderül a videóból.
Szubjektív Rab szigete rabul ejtett – nyári előszezon Horvátországban 
Dobos Zoltán | 2023. június 24. 05:46
Január 1-jével Horvátország bevezette az eurót, egyúttal tagja lett a schengeni övezetnek, ami a magyar turisták számára is újdonságot jelent. Az előszezonban Világjáró rovatunk egy hétvégét töltött a Kvarner-öböl egy meseszép, mediterrán jellegű szigetén.
Szubjektív Állampapírba biztos, hogy nem fogom berakni a pénzem - üzentek az emberek Varga Mihálynak 
Izsó Márton - Vég Márton | 2023. június 17. 11:06
Új sarcot vetett ki a kormány a lakossági megtakarításokra: 13 százalékos szociális hozzájárulást is fizetni kell betéti kamatok után. Érdemes így még a bankban tartani a pénzünket? Mit gondolnak erről az emberek? Kiderül a videóból.
Szubjektív A város, amelynek éjszaka dobog a szíve 
Vágó Ágnes | 2023. június 17. 05:59
Sevilla a spanyol szecesszió fellegvára, egykori mesés gazdagságú királyok és fellegváraik otthona. A flamenco és a chorizo hazája, Bizet „Carmen” operájának szülőhelye. Lakóinak többsége elsősorban spanyolul ért és beszél; mindannyian a szieszta és a fieszta felkent hívei. A Világjáró ezúttal Andalúzia fővárosából jelentkezik.
Szubjektív "Utaztam a Titanicon és túléltem" – levél Írországból 
Mester Nándor | 2023. június 10. 05:56
Írországnak vannak olyan pontjai, amik többszöri odautazásra csábítanak. Nem, nem a dublini Guiness-gyárról van szó, de még csak nem is a Trinity College lenyűgöző könyvtáráról vagy más épületeiről. Hanem a honfitársaink által kevésbé ismert, de csakis szerethető nemzeti parkokról. A napokban jártunk az egyik ilyen fantasztikus helyen, ahol még a Titanicon is "utazhattunk" és most beszámolunk erről a Világjáró rovatunkban.
Szubjektív A nap képe: Orbán Viktor talált egy Putyinénál is nagyobb asztalt 
Litván Dániel | 2023. június 9. 11:46
Ehhez is keletre kellett utazni, de megérte.
Szubjektív "Már nem csak a pedagógusokért, hanem a nemzetünkért jövök ki" - a hétfői tüntetésen forgattunk 
Izsó Márton - Kormos Olga | 2023. június 6. 10:31
A diákok és szimpatizánsok tegnap a státusztörvény árnyékában pedagógusnapi kiállással ünnepelték tanáraikat. Az Oktogontól a Belügyminisztériumig vonult a tömeg, s mi arról kérdeztük a résztvevőket, miért érezték úgy, hogy ma itt kell lenniük, gondolták-e valaha, hogy egyszer így ünnepeljük a pedagógusokat, s hogy mit köszönhetnek nekik. 
Szubjektív Talán jobb lesz azoknak, akiknek nehezebb az anyagi helyzete - vásárlók a kötelező bolti akcióról 
Izsó Márton - Vég Márton | 2023. június 3. 11:27
Június 1-én indult a kormányzatilag előírt kötelező akciózás a nagyobb boltokban, a kormány most éppen ettől várja az infláció csökkenését. Mit gondolnak erről az emberek? Kiderül a videóból.
Szubjektív Szűzanya és sziklavár – egy ódon város Portugáliában 
Szarvas György | 2023. június 3. 05:48
Veszprém felkötheti a gatyáját, ha versenyre kíván kelni Európa kulturális fővárosaként Guimarãessel. A portugál település különösebb erőfeszítések nélkül tudta megrendezni 2013-ban a kulturális fesztivált, mivel minden „kellék” rendelkezésére állt a sikerhez. A Világjáró ezúttal az itthon alig ismert észak-portugáliai városkában nézett körbe.
Szubjektív A nap képe: kedves gesztus a Puskás Arénában – nem, nem verték szét Budapestet a szurkolók  
Wéber Balázs | 2023. június 1. 11:51
Bár csapata elvesztette az EL-döntőt, egy Roma-drukker mégis boldogan távozhatott a Puskás Arénából. Az olasz és spanyol szurkolók – a híresztelésekkel ellentétben – nem kapták szét a várost, hanem ünnepet varázsoltak az eseményből.
Szubjektív Pozsonyi anziksz: Warhol-festmények és a szerencsét hozó Csumil 
Elek Lenke | 2023. május 27. 06:01
Nekem már mindörökre Andy Warhol (született Andrej Varchola) fog Pozsonyhoz kötődni, jóllehet, a világ leghíresebb amerikai pop art művésze már Pittsburgh-ben született. A ruszin gyökerekkel bíró Warhol-család felmenői a Mezőlaborc melletti Mikón éltek. Ma már Pozsony is sajátjaként dicsekszik a Marylin Monroe-t és a Campbell leveskonzervet világhírűvé tevő alkotóval. A Világjáró ezúttal Szlovákia fővárosának ismert és talán kevésbé ismert arcait mutatja be.
Szubjektív „A hidat azért építették, hogy közlekedjenek rajta” – a Lánchídról kérdeztük a fővárosiakat 
Dobos Zoltán - Izsó Márton | 2023. május 20. 11:39
Politikai viták kereszttüzébe került a Lánchíd autós forgalmának kérdése: radikálisan eltér egymástól a kormányzat és a főváros vezetésének álláspontja. Budapest különböző pontjain kérdeztük meg a fővárosiakat, ők visszaengednék-e a személyautókat a dunai átkelőre. Videó.
Szubjektív Koppenhága, a legmediterránabb északi főváros 
Kormos Olga | 2023. május 20. 05:49
A sztori, hogy amikor elutazunk Skandinávia egyik hűvösen tartózkodónak gondolt fővárosába, és a várakozásaink totális ellentétével találkozunk. Az elmúlt hétvégén, amikor Magyarországra armageddonszerű özönvíz zúdult, célpontunk ragyogó idővel, a vízparton fürtökben (nap)fürdőző és tömegesen kerékpározó emberekkel várt minket. Egy hely, mely egész egyszerűen jól működik. A Világjáró mostani állomása: Koppenhága.
Szubjektív A nap képe: furcsa pózban tárgyalt a magyar államfő Reykjavíkban 
Wéber Balázs | 2023. május 17. 10:44
Mintha csak barinők taliztak volna egy könnyed csevejre.
Szubjektív Ki lesz a következő magyar áldozat, akit Putyin lefejeztet? - olvasói levél 
Privátbankár.hu | 2023. május 14. 19:43
Oroszországi oroszok és más nemzetiségűek százezrei, talán milliói tartják tragikusnak, amit Putyin csinál. Egy valaha Kárpátalján élt magyar is, aki megdöbbentő szókimondással írt levelet.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG