<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Légi harcra és drónelhárításra is képessé teszik a Bayraktarokat.

A Baykar török dróngyártó pilóta nélküli légijárművei hamarosan alkalmasak lesznek drónelhárításra és légiharcra is - jelentette be Haluk Bayraktar, a vállalat vezetője egy isztambuli fegyveripari szakkiállításon.

"A Bayraktar TB2 és Akinci drónokat hamarosan levegő-levegő rakétákkal is felszereljük, és nem csak drónokkal, hanem harci gépekkel is szembeszállhatnak. Már folynak a tesztek" - tudatta Bayraktar.

Ukrajna az orosz offenzíva februári kezdete óta hatékonyan alkalmazza a támadók ellen a Bayraktar TB2 drónokat, de az elmúlt hetekben megnehezítette az ukrán védekezés feladatát, hogy Oroszország Sáhed 136 típusú iráni öngyilkos drónokat vet be az ukrajnai infrastruktúra ellen. Volodmir Zelenszkij ukrán elnök szerint ha ez a télen folytatódik, akkor "nagyléptékű katasztrófa" következik be Ukrajnában.

Haluk Bayraktar szerint az iráni drónok lassúak, zajosak és alacsony magasságban repülnek, ami miatt könnyű célpontok. "Minden esetre készen kell állni a védelmi képességekkel, és mi teljes mértékben támogatjuk Ukrajnát, hogy megvédje szuverenitását" - szögezte le a török üzletember.

Bayraktar tudatta, hogy szeretné még szorosabbra fűzni az együttműködést Kijevvel, és jövőre üzemet is nyitnak Ukrajnában, ahol a hamarosan bemutatandó Kizilelma típusú, pilóta nélküli harci gépet, sugárhajtású drónt is gyártani fogják.

(MTI)

Tudomány-technika Zöldebb-e az elektromos autó a hagyományos társainál? – Talán Norvégiában
Tiszóczi Roland | 2023. január 22. 18:50
Az elektromos autók óriási előnye, hogy nem közvetlenül ott szennyeznek, ahol használják őket, azaz nem rontják annyira a városok levegőjét. Ha azonban a gyártás, a töltés és az elhasznált akkumulátorok feldolgozásának károsanyag-kibocsátását is számításba vesszük, úgy ismét a hagyományos autók felé billenhet a mérleg.
Tudomány-technika A Facebookkal fűtenek Dániában
Elek Lenke | 2023. január 21. 12:12
Különleges megoldást találtak ki Dániában arra, miként lehetne környezetbaráttá tenni a háztartások fűtését. A BBC videóriportja, amelyet számos külföldi média átvett, a harmadik legnagyobb dán városban, Odensében kialakított rendszert mutatja be.
Tudomány-technika Kiderült, mekkora a baj: ezer éve nem volt ilyen meleg Grönlandon
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 09:37
Több mint ezer éve nem volt ilyen meleg Grönlandon: a jégmagminták új vizsgálata szerint az északi sziget hőmérséklete 1,5 Celsius-fokkal melegebb a 20. századi átlagnál.
Tudomány-technika A földön kívül eshet egymásnak Kína és Amerika - félnek a NASA-nál az új űrversenytől
Litván Dániel | 2023. január 19. 05:47
A Hold elég nagy, mégis kicsi lehet egyszerre két nagyhatalomnak. A NASA vezetői szerint nagy baj lehet abból, ha Kína ér oda először a legértékesebb helyekre, és ennek az esélyét nem lehet kizárni. Fajulhat nyílt konfliktussá az újraindult űrverseny?
Tudomány-technika Csalnak a streaming hallgatottsággal
Privátbankár.hu | 2023. január 16. 14:48
Manipulálják a legnagyobb streaming zenei szolgáltatók online hallgatottsági számait. Egy most közzétett dokumentum szerint 2021-ben Franciaországban 1 és 3 milliárd között volt a hamis hallgatottság, vagyis az összes lejátszás 1-3 százaléka.
Tudomány-technika Elképesztő rekord: 150 nap alatt 150 maraton
Privátbankár.hu | 2023. január 16. 13:26
Célba ért hétfőn Melbourne-ben Erchana Murray-Bartlett ausztrál futónő, aki 150 nap alatt 150 maratonit teljesített.
Tudomány-technika Sorban állnak a cégek a BGE ajtajánál – körinterjú a gazdaságinformatikus képzésről
Natív tartalom | 2023. január 16. 12:47
Stabil kezdőfizetési szint, sokoldalú tudás, jövőorientáltság – ez csak néhány ok, amiért csábítóan hangzik a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) gazdaságinformatikus alapképzése, amely jelenleg a legnépszerűbb gazdaságinformatikus szak az országban.
Tudomány-technika Gyógyul az ózonréteg – klímavédelmi sikertörténet!
Tiszóczi Roland | 2023. január 14. 11:33
A Földet védő ózonréteg négy évtizeden belül fokozatosan helyreáll, és így várhatóan bezárul az Antarktisz felett az 1980-as években először észlelt nagy ózonlyuk – jelentette be az ENSZ egy szakértői testülete.
Tudomány-technika A szénbányákból metán szivárog – tarthatatlanok a klímacélok, ha ezt nem állítjuk le
Tiszóczi Roland | 2023. január 12. 19:16
A légkörbe kerülő metán az éghajlatváltozás szempontjából a szén-dioxidnál közel százszor károsabb gáz. A szénbányászat ugyanakkor sokkal több metánt bocsát ki, mint a földgáz- vagy az olajipar. A széntüzelés visszaszorítása ezért duplán előnyös környezetvédelmi szempontból.
Tudomány-technika Az óceánok hőmérséklete rekordot döntött - ez minket is érint
Privátbankár.hu | 2023. január 11. 13:30
Az óceánok vize 2022-ben volt a legmelegebb a rendszeres mérések 1958-as kezdete óta.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG