<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Bár a téli sportok hazai kedvelői közül relatíve kevesen utaznak Franciaországba, a szerdai workshopon Magyarországra érkező francia utazási irodák, szállodák és turisztikai szervezetek szerint idén is élénk a magyar érdeklődés síterepeik iránt – hangzott el a Hotel Kozmoban rendezett workshopon.

Az eseményen részt vett Solenne Morel, az Atout France ausztriai és közép-európai helyettes igazgatója, valamint Dagmar Grzeja területi marketing vezető is..

A Provence-Alpes-Côte d´Azur regionális turisztikai vezetője, valamint Alpe d'Huez, valamint Les Deux Alpes, Auron & Isola 2000, a Les Menuires, Serre Chevalier, les Sybelles, Labellemontagne, Skiset, Vacancéole turisztikai irodák Magyarországra látogató képviselői szerint a téli sportok egyre jelentősebb vonzerőt játszanak az idegenforgalomban.

Kisebb-nagyobb panziók, apartmanok és luxus szállodák, különféle árszinteken, egyaránt várják a vendégeket, főleg a fiatalokra és a gyermekkel érkező családokra gondolva - ezt minden résztvevő kiemelte.

Ami a foglalásokat illeti, a Magyarországon két házzal is jelen lévő, praktikus, kényelmes, fiatalos szobákat kínáló BB Hôtels, valamint a Fabulous Hotels, és a SBM Monte Carlo szakemberei jöttek el Budapestre, bemutatva szálláshelyeiket. A nizzai reptér ezektől 1-2 órányi távolságra található, ahonnan shuttle buszokat is indítanak, kedvezményes áron.

Egyre nagyobb vonzerőt jelentenek a téli sportok. Fotó: Pixabay
Egyre nagyobb vonzerőt jelentenek a téli sportok. Fotó: Pixabay

 Az utóbbi két és fél év a francia utazási szektort is megviselte, de még így is a világ legnépszerűbb úti célja maradt: tavaly mintegy 45 millió látogatót fogadtak, ez egyébként a fele a szokásos éves látogatói számnak, de a járványhoz képest ez is szép eredmény.

Amint az a nyáron a nagykövetségen rendezett workshopon elhangzott,  a francia államigazgatás nagy mértékben támogatja a szektort, hogy megőrizhesse vezető turisztikai pozícióját, egyben erős hangsúlyt fektessen a fenntartható turizmusra.

A járvány ideje alatt arra is volt idő, hogy újra gondolják az ország turisztikai adottságainak sorrendjét és a marketing politikát, amelyre több országban is volt példa.

Tavaly mutatták be a Destination France-t, a turizmus újra indítását és átalakítását célzó tervet. amely 1,9 milliárd eurós költségvetéssel rendelkezik. Azon túl, hogy fejlesztik a turisztikai szolgáltatásokat és új látnivalókat vonnak be, szeretnék a szektor vonzerejét növelni az álláskeresők körében, mivel nagy a munkaerő hiány.

A távlati terv, ahogyan az a nyári workshopon elhangzott, hogy Franciaország 2030-ra a fenntartható és a kerékpáros turizmus első számú célpontjává váljon, és erre jelentős központi forrást biztosítanak. 

 

Turizmus Megnyílt a világ legálmosítóbb szállodája
Elek Lenke | 2023. január 28. 16:29
Hol másutt, mint Stockholmban, ahol az év hat hónapjában szinte alig süt a nap, és hosszúak az éjszakák. Januárban-februárban élik az év legsötétebb időszakát, hiába a sok gyönyörű, formatervezett mécses meg lámpa. Az állandó sötétségtől sokan fáradtak, és forgolódnak az ágyaikban. Ezt a hátrányt persze előnnyé lehet formálni, ha valamelyik hotellánc egy szállodát éppen az alvás jegyében nyit meg.
Turizmus Rárepül Ázsiára az Emirates
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 14:31
Miután Kína ismét megnyitotta határait és enyhítette a koronavírussal kapcsolatos beutazási korlátozásait, az Emirates a közelgő Holdújév előtt, az élénkülő utazási igényekre reagálva növeli járatainak számát Ázsia több részén. 
Turizmus Szüzek túrája – Turisztikai programok, csak nőknek
Elek Lenke | 2023. január 14. 19:09
Igencsak megosztó trend, de létező: számos utazási iroda és turisztikai célpont szervez utakat, csak nőknek, és persze, akik mindezt kitalálják, azok sem férfiak...
Turizmus A külföldi turisták húzzák fel a magyar szálláshelyek bevételeit
Privátbankár.hu | 2023. január 12. 08:54
A belföldi vendégek száma alig emelkedett tavalyhoz képest, a külföldieké viszont szépen megugrott.
Turizmus Nem akarja megvenni valaki Elvis magángépét? Ma is százezrek követik, merre járt
Elek Lenke | 2023. január 11. 15:23
Magyar kétkezi milliárdosok figyelmébe: vasárnapig még lehet licitálni Elvis Presley magángépére, amely a Roswell International Air Centerben parkol 1982 óta. Most azonban aukción szerepel a floridai Kissimmee-ben. A kikiáltási ár nem magas, 100 ezer dollár, de a gép alapos rekonstrukcióra szorul.
Turizmus Tönkre veri az éttermeket és a hoteleket a drága energia
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 10:30
Lassabb lehet a nem európai turisták visszatérése.
Turizmus Jó hír az oltatlanoknak, mégsem zárnak le egy fontos országot előttük
Privátbankár.hu | 2023. január 9. 12:53
Visszavonták Thaiföldön azt a szabályt, amelynek értelmében csak oltottak utazhattak volna be az országba.
Turizmus A németek szeretik a legjobban Horvátországot
Privátbankár.hu | 2023. január 2. 13:58
Tavaly 18,9 millió turista látogatott Horvátországba és 104,8 millió vendégéjszakát töltöttek el, a vendégek száma 37 százalékkal, a vendégéjszakáké 25 százalékkal volt több az előző évinél - közölte hétfőn a horvát turisztikai minisztérium, az általa elindított eVisitor rendszer adatai alapján.
Turizmus Ebből még baj lehet: a beérkező kínai turisták több mint fele covidos olasz adatok szerint
Privátbankár.hu | 2022. december 28. 16:57
Kínában szabadon engedték a vírust, új variánsok is érkezhetnek Európába.
Turizmus Egyiptom főszezon előtt - megindultak a magyarok
Szakonyi Péter | 2022. december 22. 15:51
December elején elindult Kairó és Budapest között a heti harmadik közvetlen járat, jövő tavasszal pedig visszaáll a "békeidők" menetrendje, vagyis hetente négy járattal köti össze Egyiptomot Budapesttel az Egyptair. A téli főszezon előtt a helyszínen, vagyis a Vörös-tenger partján jártunk, hogy friss tapasztalatokat tudjunk megosztani olvasóinkkal.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG