4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az első tapasztalatok szerint megérte nagyobb kapacitásokat lekötni a nyárra az utazási irodáknak: a bővülő szálláshely-kínálat és főleg az újdonságok iránt számottevő érdeklődés mutatkozik. Egyre népszerűbbek a tengeri hajóutak és a repülős körutazások.

Az utazási irodák a tavalyi visszafogott év után idén bátrabban kötöttek le kapacitásokat a külföldi partnereknél. Szvoboda János, a Neckermann cégvezetője szerint az általuk a nyári szezonra tervezett kapacitás nagyjából 30 százalékkal haladja meg a tavalyi évi terveket.

A szakember szerint ennek egyik oka, hogy két görög szigetre már áprilistól október végéig foglaltak le helyeket, azaz számottevően hosszabb szezont terveztek, mint korábban. A Neckermann júniustól debreceni indulással is értékesít utakat Zakynthosra. Emellett maga a cég a görög szigetekre, a török Riviérára, valamint a Kanári-szigetekre is jelentősen megemelt kapacitással számol.

Felkapott Izrael és Málta

Molnár Judit, az OTP Travel ügyvezető igazgatója szerint társaságuk a korábbi éveknél több izraeli körutazást szervez - 12 csoport indul -, s Máltára is 14 kontingenst terveztek. A jelentős érdeklődés nyomán megnövelték a csoportos tengeri hajóutakra induló csoportok számát is - idén nyáron 8 csoport indul.

A mediterrán hajóutak a Neckermannál is keresettek, főleg azok, ahol a kikötőkig autóbuszos transzfert, a hajón és a parti kirándulásokon magyar nyelvű asszisztenciát kínálnak.

Már érezhető a növekedés

Komora Zoltán, az IBUSZ vezérigazgatója szerint a tavalyi sikeres szezonzárást követően az idei árualapuk összeállításakor optimistán tekintette 2014 elé. Az elmúlt esztendőhöz képest kapacitásaikat körülbelül 15-20 százalékkal emelték.

A szakember szerint a pozitív várakozások nem voltak alaptalanok, hiszen a szezonnyitó óta lényegesen erősebb a kereslet 2013 hasonló időszakához képest. Ez számokban kifejezve hozzávetőleg 20 százalékos forgalomnövekedést jelent eddig.

Az idei nyári szezonra közel 20 európai üdülőterületre (azon belül több mint száz üdülő településre) kínál az IBUSZ saját szervezésű repülős és autóbuszos utakat. A budapesti charter járatok mellett a társaság is betársult a Debrecenből Zakynthoszra induló charterbe, amellyel a társaság által üzemeltetett charterek száma heti 16 lett.

Spanyolország, Törökország és Görögország bevett üdölőhelyei mellett a társaság idén először szervez utakat Karpathoszra, amely iránt komoly az érdeklődés.

Az IBUSZ-nál az eddigi bevált horvát, Észak-görög, olasz és spanyol tengerpartok mellett 4 új desztináció (Korfu, Zakynthosz, Kefalonia, valamint Bulgária) is elérhető lesz autóbusszal.

Több a repülős körutazás

A Neckermann-nál bővült a repülős körutazások választéka, így Madeira, Ciprus, Málta, Szicília  vagy a charterjáratok üres helyeire is építő török körút is foglalható. A gyermekbarát szállodákat tömörít Klub Oázis hálózat tagjai közé bekerültek a törökországi Alba Hotelek, amelyek rendkívül népszerűek a magyarok körében, s ahol a Neckermann exkluzív jogokkal rendelkezik a foglalásra. (Korábban a becsődölt Best Reisen vitte ezekbe a szállodákba a legnagyobb csoportokat.)

Emelett a Neckermann saját márkás szállodái is növelt kapacitással várják a magyar utazókat is – legyen szó a színvonalas és elegáns Sentido, vagy a fiatalos dizájnú és légkörű smartline hotelek mellett az idén először szereplő SunConnect Resortokról.

Másoknál is népszerű

A megnövekedett érdeklődéssel ugyanakkor nem vagyunk egyedül mi magyarok. Látványosan emelkedett az érdeklődés a mediterrán üdülőterület iránt a nyugati országok turisztikai piacain is, amit jól mutat, hogy már márciusban a magasabb kategóriájú (elsősorban 4-5*-os) szállodákra sorba érkeznek az értékesítési stopok, azaz a szálláshelyek jelezték: teltházuk van.

Az IBUSZ a tavalyi év hasonló tapasztalatai alapján idén már jelentősen növelte garanciális lekötéseit, aminek köszönhetően továbbra is azonnal ki tudják elégíteni a foglalásokat szinte minden területen és szálláskategóriában.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Utazás Miért érdemes itthon nyaralni, hosszú hétvégézni? Szavazzon!
Eidenpenz József | 2019. június 7. 15:30
Azt mondja a miniszter, belföldön is lehet nyaralni. Van, aki így tesz, van, aki nem, de mik a fő okok? Szavazzon! Előző szavazásunkat pedig egy német áruházlánc nyerte.
Utazás Így kezdődött az évad a Balatonon
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 16:14
Az évtizedes hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi ünnepélyes évadnyitóval és a tó megkoszorúzásával szombaton elkezdődött a balatoni turisztikai és vitorlásszezon.
Utazás Ezeket az utakat zárják le holnap Budapesten
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 14:23
Rendezvények és építési munkálatok miatt Budapest több pontján nehéz lesz közlekedni a hétvégén.
Utazás Vegyi incidens miatt volt lezárva a londoni City repülőtere
Privátbankár.hu | 2016. október 22. 09:29
Lezárták pénteken egy időre a londoni City repülőteret, miután az a gyanú merült fel, hogy valamilyen vegyszer kerülhetett a terminál levegőjébe. A speciális felszerelésekkel kivonult tűzoltóság nem talált veszélyes anyagot, így a légikikötőt péntek este ismét megnyitották.
Utazás Egyiptom helyett idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. február 27. 09:42
Egyiptom helyett az idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok az előfoglalások adatai alapján - közölte az Invia online utazási ügynökség az MTI-vel.
Utazás Ebben a városban már nyomozók keresik az illegális szálláskiadókat
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 1. 08:27
Álruhás nyomozókkal is kutatnak Barcelonában az adót nem fizető illegális szálláskiadók után, miközben új adót vetettek ki rájuk és korlátozzák az új engedélyek kiadását. Csakhogy ez egyelőre szélmalomharcnak tűnik, 14-szer annyi illegális szobakiadó lehet, mint amennyi hivatalos. A város közben nyugodtan kiteheti a megtelt táblát.
Utazás Jó a rajt: így indult az év a szállodásoknak
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 10:21
A legfrissebb adatok szerint az év első két hónapjában 10 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma a szállodákban. Nincs ok a panaszra: a külföldiek is szép számmal jöttek, főleg a brit és amerikai vendégek száma ugrott meg drasztikusan, az oroszok továbbra is elmaradnak.
Utazás Már két ötcsillagos strand van az országban: ez az egyik
Privátbankár.hu | 2015. május 2. 15:38
Ötcsillagos minősítést kapott a hajdúszoboszlói strand, eddig csak egy ilyen strandunk volt.
Utazás BKK bérlete van? Így autózhat vele ingyen
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 11:30
Újabb szintre tört be a közösségi autózás: BKK bérlettel havidíj nélkül, fél órás távra vehetjük kölcsön az Avalon autóit.
Utazás Ma estig biztos kitart a magyar-lengyel barátság - Hajrá magyarok!
Nagy László Nándor | 2015. április 25. 10:41
Nagy Lajos óta nem volt ennyire magyar Krakkó - a korábbi lengyel királyi székhelyen ma bizonyosan percenként hallhatunk magyar szót, hiszen nagyjából 3-4 ezer magyar szállta meg a várost a divizíó IA világbajnokság - számunkra - döntőjére készülve. Ma este az elitligába jutásért játszik magyar jégkorong-válogatott.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG