<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A külföldivendég-éjszakák száma 20,5, a belföldieké 1,9, a szálláshelyek bruttó árbevétele – folyó áron – 14 százalékkal nőtt idén márciusban tavalyhoz képest viszonyítva. A vendégforgalom számottevő növekedésében jelentős szerepet játszott, hogy idén a húsvét márciusra esett.
Jó idők jöhetnek a turizmusra, még több hosszú hétvége lesz az idén. Nézze meg mikor!

Márciusban a külföldi vendégek  781 ezer vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 17, az éjszakáké pedig 20,5 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A jelentősebb küldő országokból érkező vendégek eltöltött éjszakáinak száma nőtt. Elsősorban az Egyesült Királyságból, illetve az Oroszországból és a Csehországból érkezőké emelkedett - közölte a Privátbankárral a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Csak Dunántúlon csökkent a forgalom

A belföldi vendégek 630 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 5,2, az éjszakáké pedig 1,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszaki értéket. A vendégforgalom három turisztikai régióban csökkent (Közép-, Dél- és Nyugat-Dunántúlon). A belföldivendég-forgalom 82 százalékát fogadó szállodákban a vendégéjszakák száma 4,5 százalékkal nőtt.

Márciusban a szállodák szobakihasználtsága átlagosan 44,5 százalékos volt, ami 3,2 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban. A gyógyszállodák szobáinak igénybevétele átlagon felüli, 56,8 százalékos volt.

Több volt a bevétel, mint tavaly

A kereskedelmi szálláshelyek összes folyó áron számított árbevétele 14 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel ezelőtt. A vizsgált időszakban összesen 20 milliárd forint bruttó árbevételt értek el, ezen belül a szállásdíjbevétel 10 milliárd forint volt - közölte a KSH.

A működő kereskedelmi szálláshelyek jelentése alapján márciusban 1486 egység fogadott el Széchenyi Pihenőkártyát. A belföldi vendégek az év harmadik hónapjában 763 millió forint értékben fizettek vele.

A márciusi adat felhúzta az első negyedéves eredményt

Az első negyedévben összességében – leginkább az erős márciusi forgalombővülésnek köszönhetően – a vendégek száma 7,7, míg a vendégéjszakák száma 6,7 százalékkal emelkedett.

A külföldivendég-éjszakák száma 20,5, a belföldieké 1,9, a szálláshelyek bruttó árbevétele – folyó áron  – 14 százalékkal nőtt idén márciusban tavalyhoz képest viszonyítva. A vendégforgalom számottevő növekedésében jelentős szerepet játszott, hogy idén a húsvét márciusra esett.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Utazás Miért érdemes itthon nyaralni, hosszú hétvégézni? Szavazzon!
Eidenpenz József | 2019. június 7. 15:30
Azt mondja a miniszter, belföldön is lehet nyaralni. Van, aki így tesz, van, aki nem, de mik a fő okok? Szavazzon! Előző szavazásunkat pedig egy német áruházlánc nyerte.
Utazás Így kezdődött az évad a Balatonon
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 16:14
Az évtizedes hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi ünnepélyes évadnyitóval és a tó megkoszorúzásával szombaton elkezdődött a balatoni turisztikai és vitorlásszezon.
Utazás Ezeket az utakat zárják le holnap Budapesten
Privátbankár.hu | 2018. május 12. 14:23
Rendezvények és építési munkálatok miatt Budapest több pontján nehéz lesz közlekedni a hétvégén.
Utazás Vegyi incidens miatt volt lezárva a londoni City repülőtere
Privátbankár.hu | 2016. október 22. 09:29
Lezárták pénteken egy időre a londoni City repülőteret, miután az a gyanú merült fel, hogy valamilyen vegyszer kerülhetett a terminál levegőjébe. A speciális felszerelésekkel kivonult tűzoltóság nem talált veszélyes anyagot, így a légikikötőt péntek este ismét megnyitották.
Utazás Egyiptom helyett idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. február 27. 09:42
Egyiptom helyett az idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok az előfoglalások adatai alapján - közölte az Invia online utazási ügynökség az MTI-vel.
Utazás Ebben a városban már nyomozók keresik az illegális szálláskiadókat
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 1. 08:27
Álruhás nyomozókkal is kutatnak Barcelonában az adót nem fizető illegális szálláskiadók után, miközben új adót vetettek ki rájuk és korlátozzák az új engedélyek kiadását. Csakhogy ez egyelőre szélmalomharcnak tűnik, 14-szer annyi illegális szobakiadó lehet, mint amennyi hivatalos. A város közben nyugodtan kiteheti a megtelt táblát.
Utazás Jó a rajt: így indult az év a szállodásoknak
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 10:21
A legfrissebb adatok szerint az év első két hónapjában 10 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma a szállodákban. Nincs ok a panaszra: a külföldiek is szép számmal jöttek, főleg a brit és amerikai vendégek száma ugrott meg drasztikusan, az oroszok továbbra is elmaradnak.
Utazás Már két ötcsillagos strand van az országban: ez az egyik
Privátbankár.hu | 2015. május 2. 15:38
Ötcsillagos minősítést kapott a hajdúszoboszlói strand, eddig csak egy ilyen strandunk volt.
Utazás BKK bérlete van? Így autózhat vele ingyen
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 11:30
Újabb szintre tört be a közösségi autózás: BKK bérlettel havidíj nélkül, fél órás távra vehetjük kölcsön az Avalon autóit.
Utazás Ma estig biztos kitart a magyar-lengyel barátság - Hajrá magyarok!
Nagy László Nándor | 2015. április 25. 10:41
Nagy Lajos óta nem volt ennyire magyar Krakkó - a korábbi lengyel királyi székhelyen ma bizonyosan percenként hallhatunk magyar szót, hiszen nagyjából 3-4 ezer magyar szállta meg a várost a divizíó IA világbajnokság - számunkra - döntőjére készülve. Ma este az elitligába jutásért játszik magyar jégkorong-válogatott.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG