<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az arany évezredek óta lenyűgözi az emberiséget, akár fényes nemesfém jellege, akár ritkasága, akár elpusztíthatatlan értéke, akár kultúrákon és generációkon átívelő egyetemes jelentősége miatt.

Az arany anyagi érték, és a múltban túlélte a háborúkat és forradalmakat, gazdasági és társadalmi válságokat, katasztrófákat és a történelem egyéb kihívásait.

Az arany sokoldalú. Több, mint egy ékszer, több, mint egy egyszerű fizetőeszköz és több, mint egy technikai alkatrész, ezért a globális elfogadottsága meghaladja anyagi értékét.

Ez teszi a nemesfémet népszerű elemévé, bármely széleskörűen diverzifikált portfólió építőelemévé.

Lehet befektetési eszköz és fedezeti eszköz is. Különösen a növekvő bizonytalanság időszakában az arany iránt világszerte nagyobb a kereslet. Ennek oka, hogy hagyományosan biztonságos menedéknek számít, és olyan valós és sérülékeny értéket képvisel, amely mindig is dacolt a pénzügyi és gazdasági rendszerek minden alapvető sokkjával, és olyan védelmet nyújthat a szélsőséges és előre nem látható eseményekkel szemben, mint alig néhány más befektetés. 

Különösen a valuta leértékelődésétől való félelem miatt a befektetők gyakran fizikai aranyat halmoznak fel, hogy védve legyenek az infláció okozta anyagi veszteségektől. A történelem is azt mutatja, hogy a valuták jönnek és mennek, míg az arany megmarad.

 

Az arany hosszú távon nem korrelál az államkötvényekkel vagy a részvényekkel, ami kiemeli az aranyat, mint önálló eszközosztály diverzifikációs előnyeit.

A fizikai tulajdonlás harmadik fél általi, banki letéti számlán keresztül történő őrzés formájában egyszerű és ugyanakkor biztonságos módja a befektetők számára, mivel a személyes hozzáférés bármikor biztosított a kézbesítési lehetőség révén, ugyanakkor a lopás elleni védelem is biztosított.

Partner Bank: Sokéves tapasztalat a fizikai aranyba történő befektetések terén

Az osztrák Partner Bank Ag. ügyfelei a legmagasabb minőségű, 999,9 finomságú, „Good Delivery” aranyat érhetik el közvetlenül Magyarországon belül, immár több mint 10 éve. Az befektetési arany az osztrák Münze Österreich-ből származik, amely tanúsított finomító és pénzverde az egyik legjelentősebb Nyugat-Európában.

Az ügyfelek megvásárolt fizikai aranyát a bank szigorúan őrzött páncéltermekben tárolja és rendszeres külső ellenőrzésnek veti alá. 

A Partner Bank nemcsak az egyösszegű befektetőknek kedvez. Lehetőséget biztosít a rendszeres megtakarításban, akár havi szintű befizetésben gondolkodó ügyfelei számára is. Ezáltal ügyfelei egyszerűen és kényelmesen fektethetnek a legmagasabb követelményeknek megfelelő fizikai aranyba.

Mint más befektetéseknél, itt is figyelembe kell venni az áringadozásokat és a devizakockázatot (az aranyat amerikai dollárban jegyzik), valamint az arany biztosított táráslásnak vannak költségei.

Az osztrák fizikai arany előnyei:

  • Hosszútávú, értékálló befektetés, euróban elszámolva
  • A történelem során az arany stabilitást és védelmet nyújtott a válságok és az infláció ellen.
  • Egyösszegű és rendszeres megtakarítási formában is tud vásárolni
  • Az arany áfamentes
  • Az aranyat osztrák páncéltermek őriztetheti
  • A befektetés alakulását folyamatosan nyomon követketheti online felületén
  • Bármikor hozzáférhető eladással vagy kifizetéssel (kiutalással)
  • Magyar nyelvű privát banki kapcsolattartás

További részletekért kattintson weboldalunkra:

https://bit.ly/3t6uftr

(x)

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Az IKEA kivonulása jót tesz az orosz piacnak?
Elek Lenke | 2022. október 1. 18:20
Az Oroszországban több mint 20 éve működő svéd lakberendezési óriás távozását az ottani fogyasztók súlyos veszteségként élik meg, ugyanakkor az orosz bútorpiacnak lehet, hogy ezzel jót tesznek, mert nő a forgalmuk, miközben előbb-utóbb kénytelenek igazodni a svéd áruházlánc szabványaihoz, fogyasztóvédelmi gyakorlatához.
Vállalat Belép az űrtávközlésbe a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 20:47
A 4iG Nyrt. új megállapodást kötött az AMOS műholdrendszereket üzemeltető és fejlesztő Spacecom részvénycsomagjának megvásárlási feltételeiről az izraeli kommunikációs minisztérium (MOC) előzetes jóváhagyásának megfelelően - közölte a 4iG.
Vállalat Lakat kerül a Toyota-gyárra Szentpéterváron
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 23. 15:04
A Toyota Motor japán járműgyártó bezárja szentpétervári összeszerelő telephelyét - jelentette be az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium pénteken.
Vállalat Drámai helyzetben a legnagyobb német gázimportőr - átveszi a céget az állam
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 12:43
Állami tulajdonba veszik az Unipert, Németország első számú földgázimportőrét.
Vállalat A németek einstandolják a Rosznyeftyet is Németországban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 16. 09:23
A Gazprom után egy újabb orosz energetikai óriásvállalat, a Rosznyeft helyi érdekeltségét is állami vagyonkezelői felügyelet alá veszik Németországban - közölték pénteken.
Vállalat Napelemes megaprojektbe szállt be a Hiventures
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 10:54
A Solar Markt Csoporttal kötött stratégiai szerződést.
Vállalat Komoly lépésekre készül a K&H a fenntarthatóság miatt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 15:49
A K&H a szeptember hónapot kiemelten a fenntarthatóságnak szenteli.
Vállalat Átadták a Bosch legújabb fejlesztőközpontját - 70 milliárdos beruházás készült el
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 12:37
Átadták a Bosch Budapest Innovációs Kampuszt, Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztőközpontját.
Vállalat Bolgár adatkezelő cégbe szállt be az OTP alapkezelője
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 08:28
A felhalmozott nagy mennyiségű adatvagyon értelmezését és feldolgozását segítő gráfadatbázisok területén piacvezető Ontotextben szerzett részesedést az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion, jelentette be a magyar befektető. A befektetést a Portfolion a tranzakciót vezető Integral Venture Partners-szel és a Carpathian Partners-szel közösen valósította meg. A befektetők a tranzakciót követően az Ontotext nemzetközi jelenlétének, valamint értékesítési hálózatának megerősítésére fókuszálnak majd.
Vállalat A Mol is lépett: extra juttatásokat kapnak a dolgozók 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 14:44
Már szeptembertől.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG