BUX
36 085.77
+2.49%
+875.00
OTP
10 240.00
+5.19%
+505.00
MOL
2 014.00
+0.70%
+14.00
RICHTER
6 905.00
+1.25%
+85.00
MTELEKOM
395.00
+1.28%
+5.00
 
2019. május 15. 16:31

Egyelőre csupán lassítja kecskeméti gyárának bővítését a Daimler, értesült a Privátbankár.hu. A német autógyártók eladásai csökkennek, a környezetvédelmi célú fejlesztések pedig viszik a pénzt – sokan már az iparág közelgő válságáról beszélnek. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felmérése szintén azt jelezte előre, hogy az idén visszafoghatják fejlesztéseiket a hazai német cégek.

Az egymilliomodik Mercedes Kecskeméten (Fotó: Mercedes)

Lassítja, de nem függeszti fel a Daimler a kecskeméti Mercedes-gyár bővítését, a beruházás visszafogása már meg is kezdődött, értesült a Privátbankár.hu német iparági körökből.

Az Index korábban azt írta, hogy a német cég „átmenetileg felfüggesztette” a fejlesztést. A vállalat annyit közölt, hogy módosította terveit, de a kecskeméti bővítés összességében nincs veszélyben, mint ahogy az sem, hogy a következő évtized első felében már termeljen az új gyár.

Csökkentek az eladások

A német autóipar összességében rossz időszakban van, a kereslet visszaesése több gyártónál is megfigyelhető.

A Mercedes-Benz áprilisban mintegy 182 ezer autót adott el globális szinten, ami 5,5 százalékos visszaesés az előző év azonos időszakához képest. Az első négy hónapban hasonló mértékben, 5,6 százalékkal mérséklődött a forgalom.

A Porsche eladásai az idei első negyedévben 12 százalékkal csökkentek globálisan, Európában 32, Németországban pedig 28 százalékos csökkenést voltak kénytelenek elkönyvelni. Az Audi eladásai áprilisban 13 százalékkal zuhantak, a BMW viszont 2,3 százalékkal növelte a forgalmat ebben a hónapban.

A tavalyi második félévben pedig hét százalékkal esett vissza a Németországban gyártott járművek száma az első félévhez képest.

Drága fejlesztések, fenyegető vámok

További kihívást jelentenek a környezetvédelmi célú fejlesztések, amelyek hatalmas összegeket emésztenek fel. (A tavalyi hét százalékos visszaesés részben éppen a szigorodó környezetvédelmi standardok számlájára írható – a szerk.) A cégek ugyanis mind az autók, mind a gyárak károsanyag-kibocsátását radikálisan csökkenteni kívánják. Ola Källenius – aki május végén veszi majd át a Daimler vezetését – például azt tűzte ki célul, hogy 2030-ig az eladott autóik több mint fele elektromos- vagy hibridautó legyen.

Ronthatja a német autógyártók helyzetét – és ezáltal a magyar gyárak kilátásait – az is, ha Donald Trump amerikai elnök valóra váltja korábbi fenyegetését, és húsz százalékos importvámot vezet be az európai autókra. Amerikai sajtóhírek szerint Trump péntek éjjelig dönthet ebben a kérdésben.

A német sajtó egy része már egyenesen az (ottani) autóipar kríziséről beszél. A Daimler adózás előtti nyeresége tavaly például 11,1 milliárd euróra esett az egy évvel korábbi 14,3 milliárdról, az idei első negyedévben pedig 2,27-ről 2,1 milliárdra olvadt a profit.

Pesszimistábbak a hazai cégek

Eközben a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) is arra figyelmeztetett idei konjunktúra-jelentésében, hogy a Magyarországon működő német cégek a tavalyinál jóval szerényebb bővülésre számítanak mind a nemzetgazdaság egészére, mind a saját üzletre nézve.

Bár a cégek többsége még mindig jónak értékeli saját helyzetét, optimizmusa jelentős mértékben visszaesett. Ez főleg a nagy létszámú, feldolgozóipari és/vagy nagy exporthányaddal rendelkező vállalkozásokra jellemző – tehát azokra a cégekre, amelyek a korábbi években az erősödő konjunktúra hajtóerői voltak. Ennek oka elsősorban a bizonytalan külpiaci kilátásokban rejlik, állapította meg a DUIHK.

Létszámbővítést már „csak” minden harmadik cég tervez – tavaly még ötven százalék felett volt ez az arány –, és csökkent a beruházásokat növelni szándékozó vállalatok aránya is (39 százalék).

2018 még jól sikerült

Ami a magyarországi Mercedes-céget illeti, a tavalyi év összességében még jól sikerült. A nemrég közzétett üzleti beszámoló szerint az üzemi eredmény 81-ről 99 millió euróra, az adózott eredmény pedig 76,9-ről 89,5 millió euróra nőtt.

Az árbevétel is pozitív irányba mozdult: a belföldi értékesítésé nettó 9 millió euróról 9,1 millióra, míg az exporté 3,54 milliárdról 3,55 milliárdra bővült. (Erről további részleteket későbbi cikkünkben olvashat.)

Frissítés:

Nem került veszélybe a magyarországi bővítés

Szerda délután az autógyár is kiadott egy közleményt, amelyben azt írták: nincs veszélyben az a korábban kitűzött cél, hogy bővítsék a Mercedes-Benz kecskeméti gyárát.

A Mercedes-Benz-gyár közleménye szerint a magyarországi telephelyen számtalan fejlesztés zajlik a bővítés mellett is. A gyár teljes kapacitással működik, és a termelési programja már a jövő évre is telített, hiszen az itt gyártott kompakt autók kereslete továbbra is növekszik.

Mint írták, a piaci igények, a technológiai trendek és az iparágat érintő szabályozások mind befolyásolják azt, hogy az autóipari gyárak milyen irányba fejlesztenek, így a Daimler AG is rendszeresen felülvizsgálja termék portfólióját és igyekszik kiegyensúlyozott kapacitás-kihasználtságot elérni nemzetközi gyártási láncában.

A kecskeméti gyár fontos eleme ennek a termelési láncnak. A Daimler csak jó tapasztalatokkal rendelkezik Magyarországon és hosszú távon épít kecskeméti beruházására - olvasható a közleményben. (MTI)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Vállalat Nyáron megszűnik az állami felügyelet a Kartonpack felett
Székely Sarolta | 2020. május 27. 07:47
Legkésőbb augusztus 15-ig megszűnik a tőzsdei társaság állami felügyelete.
Vállalat A mai nap is Jászai Gellérté
Privátbankár.hu | 2020. május 26. 09:05
970 milliós munkát nyert a 4iG.
Vállalat Miniszteri jóváhagyás nélkül nem szerezhet magyar cégben külföldi részesedést
Privátbankár.hu | 2020. május 26. 06:17
Év végéig a belgazdaságért felelős miniszter döntése szükséges ahhoz, hogy külföldi szereplő magyar stratégiai vállalatban szerezzen tulajdonrészt. 
Vállalat Megszületett az alku: komoly támogatást kap a bajba jutott légitársaság
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 25. 21:57
Megállapodott a német kormány és a Lufthansa egy 9 milliárd euró értékű mentőcsomagról, amely segít megbirkózni a legnagyobb német légitársaságnak a koronavírus-járvány által okozott súlyos veszteséggel.
Vállalat Közbeszerzést nyert a 4iG
Privátbankár.hu | 2020. május 25. 19:19
A tőzsde honlapján tették közzé a közbeszerzési eljárásról szóló hírt.
Vállalat A Mercedes a teljes magyarországi nyereségét kiveszi osztalékként
Csabai Károly | 2020. május 25. 17:01
Ez közel 95,6 millió eurót jelent, köszönhetően annak, hogy a stuttgarti autógyár itteni érdekeltsége csaknem 7 százalékkal több profitot termelt 2019-ben, mint egy évvel korábban.
Vállalat Megjöttek a számok: így áll a hazai lízingpiac
Privátbankár.hu | 2020. május 25. 10:35
Összesen 146 milliárd forintos kihelyezéssel zárta az első negyedévet a magyar lízingpiac, ami 10 százalékkal marad el az egy évvel korábbi szinttől.
Vállalat Százmilliárdos osztalékot vettek ki a magyar Opel-gyárból
Gáspár András | 2020. május 23. 06:04
Tovább csökkent a magyarországi Opel-gyár árbevétele és az alkalmazottak létszáma is 2019-ben a társaság friss beszámolója szerint. Az adózott nyereség viszont több mint kétszeresére nőtt - így is elmarad azonban a korábbi évek szintjétől. A német anyacég 203 millió eurót nem pénzben, 80 millió eurót pedig pénzben vett ki a magyar társaságból osztalék formájában. Aztán jött a világjárvány.
Vállalat A második műszak indítására készül a Suzuki
MTI | 2020. május 22. 17:34
A Magyar Suzuki Zrt. felkészül arra, hogy az európai autópiac az év végéig felocsúdik a koronavírus-járvány okozta sokkból, ezért őrzi kapacitásait, és mintegy 400 fő toborzásával megkezdte a dolgozói létszám helyreállítását, hogy június 29-én újraindíthassa a második műszakot is a termelésben - mondták el a cég vezetői pénteken, online sajtóbeszélgetésen.
Vállalat Óriási leépítés jön a Nissannál
MTI | 2020. május 22. 11:12
20 ezer dolgozót küldenek el, elsősorban Európában és egyes fejlődő régiókban, a koronavírus hatására beszakadt eladások miatt.
hírlevél