<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Az online hirdetésekkel foglalkozó szakmai szervezetek szerint komoly változtatásokra kényszerül az internetes reklámpiac.

Reklámozók széles szakmai csoportja, nyugat-európai és az amerikai hirdetők együttesen kérik a bosszantó internetes reklámok reformálását – értesült a Reuters. A szakmai szervezetek szerint a felbukkanó ablakok, az automatikusan elinduló videók és a teljes oldalt letakaró hirdetések elfogadhatatlanok a mai online kultúrában. A szervezet szerint az efféle bosszantó reklámozási stratégiák vezettek a hirdetésblokkoló programok előretöréséhez.

A reklámblokkoló programok megjelenése óta komoly szakmai viták indultak a hirdetők körében. Egyesek a rendszert megkerülve próbáltak reklámozni, míg mások teljesen letiltották weboldalukat, ha egy felhasználó ilyesféle szűrőprogramot kívánt használni.

Felhasználóbarát hirdetések?

A Jobb Reklámért Koalíció (The Coalition for Better Ads) több mint 25 ezer internetező visszajelzésit felhasználva állította össze tanulmányát. A kutatás során csaknem 20 olyan számítógépes vagy telefonos reklámtípust neveztek meg, amelyek elfogadhatatlanok a felhasználók számára. Matti Littunen, az Enders Analysis elemzője szerint a koalíció már korábban is megfogalmazta kételyeit ezekkel a formátumokkal kapcsolatban, ennek ellenére még mindig igen gyakori a használatuk.

A szakmai szervezet magában foglalja Nagy-Britannia, Franciaország, Németország és az Egyesült Államok neves reklámcégeit, továbbá az olyan reklámhelyeket biztosító felületeket is, mint a Google vagy a Facebook. Chuck Curran, a szervezet jogi képviselője szerint ezzel lehetőség nyílt arra, hogy valódi változást hozzanak az internetes reklámpiacra.

A reklámblokkoló alkalmazások széles körben elterjedtek mára. A 2013-óta tartó trend következtében már több mint 615 millió számítógépre és okostelefonra került hasonló program – csak az utóbbi egy évben 30 százalékkal nőtt a letöltések száma. A Facebook már évekkel ezelőtt jelezte, hogy a reklámtiltó programok jelentősen megnyirbálják a hirdetésből származó bevételeket. Az új stratégia értelmében megváltak a bosszantó reklámformátumoktól, valamint olyan hirdetéseket helyeztek el, amelyeket nem lehet eltüntetni az oldalról.

Csúnyán mellélőtt a Google - kiakadt a brit kormány

A vádak szerint számos hirdetés jelent meg homofób, antiszemita tartalmú videók mellett. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Nehéz idők várnak a környezetszennyező cégekre
Privátbankár.hu | 2022. június 28. 14:24
Húszszorosára is nőhet a piaci igény a globális felmelegedés csökkentését célzó szén-dioxid-kvóták iránt 2035-re.
Vállalat Saját részvényeket vásárolt a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. június 24. 08:06
Rendkívüli közleményt adott ki a vállalat, sávátlépés nem történt.
Vállalat Mit hozhat a nyár a kkv-k finanszírozásában? – interjú Szerdahelyi Róberttel
Natív tartalom | 2022. június 23. 09:46
Júliustól új feltételekkel kaphatnak támogatott hiteleket a kis és középvállalkozások. Mit hoz a nyár? Hogyan hatnak a változások a magyar kis- és középvállalkozások hitelfelvételi kedvére? Ezekről is beszélgettünk Szerdahelyi Róberttel, az Erste Bank kkv üzletágának vezetőjével.
Vállalat Tovább növelte árbevételét a Magyar Suzuki
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 13:23
A Magyar Suzuki Zrt. tavalyi eredményei alapján 14,48 százalékos részesedéssel hatodik éve uralja a hazai újautó eladásokat. A vállalat 1.754,2 millió euró nettó árbevétellel zárta a 2021-es évet, amely 6 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.
Vállalat Újabb európai cég vesz részt a világ legnagyobb gázmezőjének kitermelésében
Privátbankár.hu | 2022. június 19. 14:48
A franciák után az olaszok is részesedést szereztek a katari projektben.
Vállalat Szijjártó Péter bejelentette az év eddigi legnagyobb beruházását
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 12:59
Egy dél-koreai vállalaté Nyíregyházán.
Vállalat Pénzt tolnak a németek a Gazprom egykori leánycégébe
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 16:20
A gázellátás biztosítása érdekében a német kormány tőkeinjekcióval állítja talpra a Gazprom egykori németországi gázforgalmazó leányvállalatát.
Vállalat Céges villanyautót venne? Most nagyon olcsón megteheti
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 10:24
A piaci kamat negyedét kell csak fizetni egy új konstrukcióban.
Vállalat Három tőzsdei cég beszámolóját is kifogásolja az MNB
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 07:29
A könyvvizsgálói véleményekkel van gond.
Vállalat 800 millió forintos megállapodást írt alá a DPD és az Invitech
Privátbankár.hu | 2022. június 14. 11:24
Európa egyik legnagyobb csomaglogisztikai hálózatának hazai cége, a DPD Hungary Kft. a fokozottabb biztonság érdekében erősítette meg és bővítette ki együttműködését az Invitech infokommunikációs vállalattal. Az új, három évre szóló megállapodás összértéke több mint 800 millió forint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG