<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Új rendszerben szolgálja ki energiapiaci ügyfeleit a KELER Csoporthoz tartozó, klíringszolgáltatásokat biztosító, az árbevételét tavaly 22 százalékkal 1,91 milliárd forintos rekordszintre növelő KELER KSZF.

Fontos lépést tett KELER Csoporthoz tartozó, a klíringszolgáltatásokat biztosító KELER KSZF Zrt. (továbbiakban: KELER KSZF). Sikeresen végrehajtotta az úgynevezett „Settlement bank modellváltás” projektjét és 2020. december 1-e óta már élesben működik az új modell. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az energiapiaci ügyfelek számlavezetését már nem a KELER Zrt. (továbbiakban: KELER) végzi, hanem három jelentős hazai kereskedelmi bank – az OTP, a Budapest Bank és az MKB Bank -, amelyekkel a KELER KSZF együttműködési megállapodást kötött.

Élesben is elindultak. Fotó: MTI
Élesben is elindultak. Fotó: MTI

„A váltásra azért volt szükség, mert cégcsoport másik tagvállalata, az értéktári megoldásokat nyújtó KELER. csak abban az esetben szerezheti meg a központi értéktárakat európai uniós szinten egységesen szabályozó, úgynevezett CSDR licencét, ha nem nyújt pénzszámla-vezetési szolgáltatást a KELER KSZF energiapiaci ügyfeleinek. Ők a sikeres modellváltást követően már a KELER KSZF-fel együttműködő három bank szolgáltatásai közül választhatnak” – mondta Pavlics Babett, a KELER KSZF vezérigazgatója. Hozzátette: A modellváltás eredményeként a partnerbankok versengenek a KELER KSZF energiapiaci ügyfeleiért, akik ezáltal nagyobb ügyfélélményben részesülhetnek. Ráadásul a jövőben újabb pénzintézetekkel bővülhet a kínálat, vagyis még élesebbé válhat a partnerbankok között folyó verseny. Az új modellnek köszönhetően a KELER KSZF a nemzetközi üzenetszabványnak (SWIFT) megfelelő kommunikációs csatornát alakított ki a partnerbankokkal. Emellett az energiapiaci KELER KSZF ügyfelek euróban vezetett számláinál automatikussá vált a feldolgozás, továbbá egyedi árazási és finanszírozási lehetőségeket kaphatnak a bankoknál. 

A sikeres váltást igazolja, hogy a KELER KSZF korábban azzal számolt, hogy az új modell bevezetése, és a váltással járó adminisztrációs teher miatt az energiapiaci ügyfeleinek mintegy 20 százalékát elveszítheti, ám a korábbi 120 partnerből 109-en folytatták az együttműködést. „Sőt, további 10 új potenciális energiapiaci ügyféllel tárgyalunk” - tette hozzá Pavlics Babett. A KELER szempontjából pedig azért lényeges a KELER KSZF-nél lezajlott váltás, mert most már ebből a szempontból nincs akadálya a CSDR licence megszerzésének.

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Alacsonyabb költség, kisebb környezeti hatás: felértékelődik a last mile logisztikai raktárak szerepe
PR | 2023. január 27. 19:51
A gyors kiszállítás elengedhetetlen az ügyfelek elégedettségének és hűségének megtartásához a modern piacon. A GKI beszámolója szerint 2021-ben Magyarországon közel 67 millió megrendelést szállítottak ki a szolgáltatók, és ez a tendencia továbbra is meghatározó marad. De mitől lesz gyors a kiszállítás ?
Vállalat Gördülő Generációk
PR | 2023. január 27. 10:57
Megvásárolta az ország egyik meghatározó magyar tulajdonú flottakezelő cégét az AutoWallis. Az idén harminc éves Nelson Flottalízing Kft-re egy jelentős átalakulási folyamatot követően tett ajánlatott a tőzsdén jegyzett társaság. A Nelson korszerűsítését követő tulajdonváltás ötlete egy fiatal, 29 éves menedzserhez köthető - aki cseppet sem véletlenül került a céghez.
Vállalat Enged a Google az uniós hatóságok nyomásának
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 16:50
A Google egyértelműbb tájékoztatást vállalt az európai fogyasztóvédelmi hatóságok nyomására; Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) erőfölényes vizsgálatot folytat az óriáscéggel szemben - közölte a versenyhatóság.
Vállalat Nagyot húzott a Tesla tavaly év végén
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 08:40
Rekordnyereséget jelentett a Tesla Inc. amerikai elektromos járműgyártó a tavalyi utolsó negyedévről.
Vállalat Erős pozícióból indulnak neki a nagyvállalatok 2023-nak
Natív tartalom | 2023. január 25. 13:28
Az elmúlt időszak több szempontból próbára tette a gazdaság szereplőit, ám úgy tűnik, a nagyvállalatok viszonylag stabil helyzetből várták a 2023-as évet. Balogh Péterrel, a Magyar Bankholding nagyvállalati és speciális hitelezésért felelős ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.
Vállalat Nagyot fékezett Bill Gates szeme fénye
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 09:22
A Microsoft negyedéves profitja 13 százalékkal csökkent.  
Vállalat Újabb önkéntes pénztár tűnt el a süllyesztőben
Csabai Károly | 2023. január 23. 14:21
Közel tíz évig tartó felszámolási eljárás után törlik a Prémium Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Önsegélyező Pénztárt.
Vállalat Putyin nem engedi, hogy földbe álljanak az orosz légitársaságok
Mester Nándor | 2023. január 19. 19:39
De egyre aggasztóbb a forgalom csökkenése és az alkatrészhiány.
Vállalat "Az A38-ban az a zseniális, hogy városi közegben úgy tud működni, hogy egyáltalán nem zavarja a környezetét." Váncza László, az A38 tervezője
PR | 2023. január 19. 18:52
Nemrég nyerte meg Média Építészeti Díjat épület kategóriában, Príma díjban részesült, és a Prima Primissima jelöltje Váncza László építész, akit azonban itt, mint az A38 Hajó megalkotóját kérdeztük a Hajó 20. születésnapja alkalmából.
Vállalat Nagy nyertesek, még nagyobb vesztesek: ezek a világ legértékesebb márkái
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 10:52
Az Amazon lett a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2023-es Global 500 ranglistája alapján.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG