BUX
36 484.74
+1.11%
+399.00
OTP
10 540.00
+2.93%
+300.00
MOL
2 010.00
-0.20%
-4.00
RICHTER
6 915.00
+0.14%
+10.00
MTELEKOM
397.00
+0.51%
+2.00
 
2018. augusztus 29. 15:30

Ahogy az várható volt, a Hír TV megvált Puzsér Róberttől. Az újságíró-kritikusnak azonban nincs mitől félnie, hiszen a közösségi médiában már mintegy százezer embert gyűjtött maga köré.

Részlet Puzsér Róbert Sznobjektív című műsorának intrójából Forrás: hirtv.hu

Csekély esélyt látok arra, hogy a Hír TV-nél maradjak – jelentette ki a Privátbankár.hu-nak Puzsér Róbert még augusztus elején. Az újságíró-publicista – mintegy tíz kollégájával ellentétben – nem mondott fel, miután a csatorna ismét kormánybarát médiummá vált, hanem kivárt. Maradásának feltétele az volt, hogy hagyják cenzúramentesen dolgozni.

Mostanra kiderült, hogy Puzsér valóban nem marad a Hír TV-nél: a publicistát a mai napon elbocsátották a televíziótól, Sznobjektív című műsorát pedig megszüntették.

Politikai leszámolás

"Két fős kivégzőosztag. Egyikük ifjú NER-lovag: piperkőc, harmincas csávó, karizmátlan jelenlét, remegő kéz, lila nadrág, citromsárga zokni, barna cipő. Az az érzésem, inkább partizna Tiborczal – abban van otthon. Másikuk idősebb nő, tekintete metsző és rideg: jeges megvetés, undorral vegyes közöny. Ő a politikai biztos: a komisszár elvtársnő – ebből a típusból töltötték fel az ÁVH-t” – írta Puzsér Róbert kirúgásáról Facebook oldalán.

„Sajnálom a Sznobjektívet – szerettem. Legalább nem alakoskodtak, nem hazudoztak, nem kerestek érveket, hogy miért is kell megszüntetni egy független, kiegyensúlyozott és nézett műsort. Politikai leszámolás volt, és ezt nem is próbálták tagadni. Talán büszkék is rá” – tette hozzá a publicista.

Simicska-tévéjében simicskázott

A Sznobjektívben Puzsér nem csak a politikai elitet osztotta ki pártállástól függetlenül, hanem társadalmi-kulturális kérdésekben is markáns véleményt fogalmazott meg. A műsor kvázi össznépi pszichoterápiaként szolgált abban a tekintetben, hogy kísérletet tett a szőnyeg alá söpört társadalmi-politikai problémák, tabutémák kibeszélésére.

Az pedig alighanem sajtótörténeti pillanat volt, amikor Puzsér saját tévéjében oligarcházta le Simicska Lajost, a televízió akkori tulajdonosát.

Marad a közösségi média

Puzsér Róbertnek ugyanakkor a jövőben is lesz lehetősége véleménye kifejtésére: a Facebookon 136 ezer, a Youtube-on 75 ezer követője van, és rendszeres szereplője közéleti vitaműsoroknak. Azaz a Sznobjektívet - ha más formában is - elvileg a közösségi médiában folytathatja. A közönsége már megvan hozzá.

A Hír TV augusztusi „visszafideszesítése” után mintegy tízen mondtak fel a csatornánál, több szerkesztőt, műsorvezetőt pedig azonnal elbocsátottak. Mint a privátbankár.hu megtudta, ősztől ideiglenesen Kántor Viola, a Híradó műsorvezetője is elhagyja a televíziót, és az Egyesült Államokba távozik ösztöndíjjal. A hírt kérdésünkre a hírolvasó is megerősítette.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Vállalat A hazai autóipari beszállítók jól járhatnak az ellátási láncok átalakulásával
PR | 2020. május 27. 09:38
Két esetben megindult a gyártás átszervezése Kínából Magyarországra– mondta el Konkoly-Thege Máté. A ThegePlastic Kft. ügyvezetője hozzátette, hogy a kormányzati lépések is egyre inkább a hazai ipari szereplők helyzetbe hozását segítik. A fentiek hatására a környezetterhelés is komolyan visszaeshet, illetve a körkörös gazdasághoz köthető beruházások is lendületet kaphatnak – emelte ki.
Vállalat Nyáron megszűnik az állami felügyelet a Kartonpack felett
Székely Sarolta | 2020. május 27. 07:47
Legkésőbb augusztus 15-ig megszűnik a tőzsdei társaság állami felügyelete.
Vállalat A mai nap is Jászai Gellérté
Privátbankár.hu | 2020. május 26. 09:05
970 milliós munkát nyert a 4iG.
Vállalat Miniszteri jóváhagyás nélkül nem szerezhet magyar cégben külföldi részesedést
Privátbankár.hu | 2020. május 26. 06:17
Év végéig a belgazdaságért felelős miniszter döntése szükséges ahhoz, hogy külföldi szereplő magyar stratégiai vállalatban szerezzen tulajdonrészt. 
Vállalat Megszületett az alku: komoly támogatást kap a bajba jutott légitársaság
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 25. 21:57
Megállapodott a német kormány és a Lufthansa egy 9 milliárd euró értékű mentőcsomagról, amely segít megbirkózni a legnagyobb német légitársaságnak a koronavírus-járvány által okozott súlyos veszteséggel.
Vállalat Közbeszerzést nyert a 4iG
Privátbankár.hu | 2020. május 25. 19:19
A tőzsde honlapján tették közzé a közbeszerzési eljárásról szóló hírt.
Vállalat A Mercedes a teljes magyarországi nyereségét kiveszi osztalékként
Csabai Károly | 2020. május 25. 17:01
Ez közel 95,6 millió eurót jelent, köszönhetően annak, hogy a stuttgarti autógyár itteni érdekeltsége csaknem 7 százalékkal több profitot termelt 2019-ben, mint egy évvel korábban.
Vállalat Megjöttek a számok: így áll a hazai lízingpiac
Privátbankár.hu | 2020. május 25. 10:35
Összesen 146 milliárd forintos kihelyezéssel zárta az első negyedévet a magyar lízingpiac, ami 10 százalékkal marad el az egy évvel korábbi szinttől.
Vállalat Százmilliárdos osztalékot vettek ki a magyar Opel-gyárból
Gáspár András | 2020. május 23. 06:04
Tovább csökkent a magyarországi Opel-gyár árbevétele és az alkalmazottak létszáma is 2019-ben a társaság friss beszámolója szerint. Az adózott nyereség viszont több mint kétszeresére nőtt - így is elmarad azonban a korábbi évek szintjétől. A német anyacég 203 millió eurót nem pénzben, 80 millió eurót pedig pénzben vett ki a magyar társaságból osztalék formájában. Aztán jött a világjárvány.
Vállalat A második műszak indítására készül a Suzuki
MTI | 2020. május 22. 17:34
A Magyar Suzuki Zrt. felkészül arra, hogy az európai autópiac az év végéig felocsúdik a koronavírus-járvány okozta sokkból, ezért őrzi kapacitásait, és mintegy 400 fő toborzásával megkezdte a dolgozói létszám helyreállítását, hogy június 29-én újraindíthassa a második műszakot is a termelésben - mondták el a cég vezetői pénteken, online sajtóbeszélgetésen.
hírlevél