<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Felvásárlási ajánlatot tett a kínai Midea a német Kuka iparirobot- és berendezésgyártóra.

A Midea mintegy 4,6 milliárd eurót, részvényenként 115 eurót kínál a Kukáért.  Az ajánlat csak akkor érvényes, ha legalább 30 százalékos részesedést tudnak szerezni a Kukában, tették hozzá. A vállalat európai terjeszkedése beleillik abba a kínai stratégiába, amely előirányozza, hogy a kínai érdekeltségű cégek 2020-ig megháromszorozzák az ipari robotok gyártását.

A Mideának mindazonáltal nem célja, hogy teljes ellenőrzést szerezzen a Kuka fölött: az továbbra is független tőzsdei cég lenne, a telephelyei megmaradnának, az igazgatótanácsban pedig csak akkora képviseletre törekszik a Midea, amely "megfelelően tükrözi üzletrésze nagyságát", közölte a kínai fél.

A robotok kora jöhet?

A World Robotics Federation (WRF) kimutatása szerint a tavalyi év volt az első, amikor az ipari robotok eladása meghaladta a 240 ezret. Jelenleg mintegy 20 millió ipari robotot alkalmaznak világszerte, számuk évente átlagosan 30 százalékkal nő. Elsősorban a járműipar és Kína hajtják fel az eladásokat, itt tavaly 66 ezer ipari robotot adtak el, ami 16 százalékos növekedés 2014-hez képest. Európában ugyanez az arány 9, Észak-Amerikában pedig 11 százalékkal bővült ugyanabban az évben.

A robotizáció az elemzők szerint nem csak a foglalkoztatottság alakulását, de a világpiaci folyamatokat is alaposan felforgathatják, erről itt írtunk korábban.

Miért olyan érdekes a Kuka?

A Kuka a világ egyik vezető autóipari robot szállítója, világszerte 12 ezer alkalmazottja van. A Kuka a Kuka Robotics Hungária Ipari Kft. révén 1991 óta van jelen Magyarországon, Taksonyban és Füzesgyarmaton van telephelye. A cég itthon több mint 1000 főt foglalkoztat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Tőzsdepszichológia kezdő és haladó befektetőknek
Natív tartalom | 2021. szeptember 10. 09:38
Amennyiben valaki arra az elhatározásra jut, hogy el szeretne kezdeni aktívan befektetni vagy tőzsdézni, általában előadásokra regisztrál, vagy vásárol egy-egy könyvet a témában. Szerencsére egyre több író könyve jelent meg az elmúlt években magyar nyelvű kiadásban, azonban még ezen felül is több tucat könyvet is érdemes lenne lefordítani amerikai vagy éppen más nemzetiségű írók műveiből, ha hasznos információt szeretnénk kapni.
Vállalat 400 milliárd! Óriási kötvénykibocsátásra készül a 4iG
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 10. 06:51
Emellett az igazgatóság 7 milliárd forintos tőkeemelésről is dönthet. Mindkét felhatalmazás két évre szólna és az informatikai cég további akvízicióit finanszírozná.
Vállalat Nagyon ritkán, de idegrendszeri rendellenességet okozhat az AstraZeneca
MTI | 2021. szeptember 9. 13:31
A Guillain-Barré szindróma esetén a szervezet saját immunrendszere megtámadja az egészséges perifériás idegsejteket.
Vállalat Új néven szállít majd házhoz a NetPincér
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 7. 19:49
Néhány héten belül teljesen új arculattal, foodpanda néven működik tovább.
Vállalat Új hirdetési webshop indult, online-erős kkv-knak
PR | 2021. szeptember 7. 11:05
Minden kkv-marketinges és -cégvezető tudja, hogy a márkaépítés fontos. A DisplayNOW hirdetési webshop azért jött létre, hogy a cégek építhessék a márkájukat, és így értékesítésük is hatékonyabb, eredményesebb legyen.
Vállalat Meg kell tanulni a koronavírussal élni, még az autóiparnak is
Király Béla | 2021. szeptember 6. 18:25
Az idei év egyik legnagyobb problémája a félvezetők hiánya, amely erősen sújtja a járműipart, de néhány más szektorban is okoz fennakadásokat. Az autógyárak egyik legnagyobb mikrochip-beszállító vállalatának vezetője szerint meg kell találni a módot, hogy a járvány újabb hullámai esetén se álljon le az élet, az ugyanis világszerte komoly gazdasági problémákat okozhat. Látva a magyarországi gyárak küzdelmét, borítékolható, hogy a nehézségek hazánk gazdasági növekedését is befolyásolják.
Vállalat Átrendezte a hazai lízingpiacot a koronavírus
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 6. 09:55
2021. első fele leginkább a termelőeszközök finanszírozásában jelentett nagy növekedést.
Vállalat Jövő év végén indul a debreceni vakcinagyár
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 5. 16:18
Évi több mint 20 millió vakcinát állíthatnak elő.
Vállalat Jelentős átalakítások jönnek az Index.hu körüli lapoknál 
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 2. 18:20
Nagy átszervezéssel indul az ősz az Indamedia több kiadványánál  
Vállalat Nekiestek a Google-nak és az Apple-nek az oroszok
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 2. 17:51
A belügyeibe való beavatkozással vádolt amerikai IT-cégeket az orosz külügyi szóvivő csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos