<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Na persze az elvárt görög temperamentummal.

Taxisok százai vonultak az utcára Athén belvárosában az Uber ellen, a tüntetők szerint a szolgáltató inváziószerű megjelenése kiszorítja a taxitársaságokat a piacról – írja a Reuters. demonstráció nem éppen békés, a tüntetők számos Uber kocsit támadtak meg az utcán.

A felvonuló taxisofőrök a görög kormányt is bírálják, amiért teret engednek az olyan telefonos applikációknak, mint az Uber vagy a görög fejlesztésű Beat. Az egyik felszólaló szerint a taxisok nem hajlandóak együtt létezni velük, mivel a multinacionális vállalat a görög munkavállalók megélhetését veszélyezteti.

Mindeközben Magyarországon mindössze 609 napot élt az Uber. >>>

A tüntetők Uber, Nem, Köszönjük feliratú táblákkal jelentek meg az utcákon (Uber No Thanks), a demonstrálók a vállalat több elhaladó gépkocsiját is megrongálták. A görög országos taxi szövetség (SATA) egy kilenc órás sztrájkot hirdetett minden olyan innovatív platform ellen, amely meglopja a taxisokat és az országot. Közleményük szerint immár három éve küzdenek az Uber ellen, amely önkényes módon átformálja a tömegközlekedést.

A közlekedési minisztérium egyelőre nem osztott meg részleteket a törvényjavaslattal kapcsolatban, a források szerint azonban a telefonos alkalmazások működtetőinek legalább hároméves szerződést kell aláírniuk a taxisokkal és komoly szabályozás alá kerülnek.

Görögországban inkább a helyi fejlesztésű Beat alkalmazást használják a sofőrök az Uberrel szemben, a szabályozás azonban mindkettőre érvényes lenne. A Beatet még tavaly vásárolta fel a Daimler, a szolgáltatást több mint egy millióan használják Görögországban. A tervekről szóló hírek komoly aggodalmat váltottak ki a Beat-sofőrök körében, mivel a törvénykezés megzavarhatja a szolgáltatás működését.

Vissza a jövőbe: nagy dolgokról álmodik az Uber-vezér

Maga az elgondolás nem új keletű, az Uber már korábban is pedzegette, hogy az utakról a légtérbe terelné át a forgalmat. A cég elnöke, Dara Kohoroswshahi szerint erre nem is kell már sokat várni, az elkövetkező 5-10 évben meg is valósulhatnak a dróntaxik. További részletek >>>

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Iratokat vár a Teslától az amerikai igazságügyi minisztérium
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:49
Az amerikai igazságügyi minisztérium az önvezető autókról szóló dokumentációért fordult kedden a Tesla járműgyártóhoz - derül ki az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott iratokból.
Vállalat Kiderült, mennyit keresett a Pfizer a Covid-vakcinán
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:26
 A Pfizer amerikai gyógyszeripari cég nyeresége és bevétele is nőtt tavaly a negyedik negyedévben, az éves árbevétel rekord nagyságú volt.
Vállalat Csúnya számokat közölt a Samsung
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 17:07
A Samsung Electronics dél-koreai vállalat működési eredménye jelentősen, csaknem 69 százalékkal csökkent a tavalyi utolsó negyedévben éves összevetésben a chipek és okostelefonok iránti alacsony kereslet miatt - derült ki a cég kedden közzétett jelentéséből.
Vállalat Lezárult a 4iG-Vodafone biznisz
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 15:06
A Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg a tájékoztatás.
Vállalat Újabb kemény csörte bontakozik ki Amerika és Kína között
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 12:59
A Huawei elleni újabb amerikai intézkedések heves tiltakozást váltottak ki Peking részéről.
Vállalat Az amerikai politikai elitnek magyarázkodhat a TikTok-vezér
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 14:51
Meghallgatásra kell mennie a videós közösségi oldal vezérének.
Vállalat Alacsonyabb költség, kisebb környezeti hatás: felértékelődik a last mile logisztikai raktárak szerepe
PR | 2023. január 27. 19:51
A gyors kiszállítás elengedhetetlen az ügyfelek elégedettségének és hűségének megtartásához a modern piacon. A GKI beszámolója szerint 2021-ben Magyarországon közel 67 millió megrendelést szállítottak ki a szolgáltatók, és ez a tendencia továbbra is meghatározó marad. De mitől lesz gyors a kiszállítás ?
Vállalat Gördülő Generációk
PR | 2023. január 27. 10:57
Megvásárolta az ország egyik meghatározó magyar tulajdonú flottakezelő cégét az AutoWallis. Az idén harminc éves Nelson Flottalízing Kft-re egy jelentős átalakulási folyamatot követően tett ajánlatott a tőzsdén jegyzett társaság. A Nelson korszerűsítését követő tulajdonváltás ötlete egy fiatal, 29 éves menedzserhez köthető - aki cseppet sem véletlenül került a céghez.
Vállalat Enged a Google az uniós hatóságok nyomásának
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 16:50
A Google egyértelműbb tájékoztatást vállalt az európai fogyasztóvédelmi hatóságok nyomására; Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) erőfölényes vizsgálatot folytat az óriáscéggel szemben - közölte a versenyhatóság.
Vállalat Nagyot húzott a Tesla tavaly év végén
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 08:40
Rekordnyereséget jelentett a Tesla Inc. amerikai elektromos járműgyártó a tavalyi utolsó negyedévről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG