<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A kínai Black Friday, a Singles’ Day igazi vásárlási fiesztát jelent immár évek óta. Vélhetőleg idén is rekordforgalmat regisztrálnak a legnagyobb online áruházak.

Ennek köszönhetően évről-évre egyre nagyobb forgalmat bonyolítottak az akciókban résztvevő webáruházak. Az Alibaba viszont idén szakított a korábbi hagyományokkal, amikor óránként közzétette, hogy mekkora forgalmat bonyolítottak a Singles’ Day alkalmával, sőt azt is jelezték, hogy idén a korábbiakhoz képest „nem gyúrnak rá” a kedvezmények nagy napjára, és inkább az a céljuk, hogy egyenletesen magas értékesítési számokat produkáljanak az év végén is. Ugyanakkor aki a vállalat legismertebb online platformjaira (Aliexpress, Tmall és Taobao) látogatott, az harsogó Singles’ Day napi kedvezményekkel találkozott.

Az Aliexpressen is látszik, hogy milyen nap van
Az Aliexpressen is látszik, hogy milyen nap van

Hogy a vállalat mekkora forgalmat bonyolít ezen a kiemelt napon, így csak később fog kiderülni, de azért borítékolható, hogy idén sem esik vissza a forgalmuk. Ez már csak azért is valószínű, mert a második legnagyobb forgalmú online kereskedelmi platform, a JD.com közzétette a november 11-i számait.

A társaság felületein 311 milliárd jüan (48,6 milliárd dollár) értékben adtak el különböző cikkeket a mai napon, ami jócskán meghaladja a tavaly rekordnak számító 271,5 milliárd jüanos (40,9 milliárd dolláros) szintet. Igaz a vállalat azon kívül, hogy a webes felületeiken óriási kedvezményeket hirdetett, még egy különlegességgel is kirukkolt.

A kiskereskedelmi óriás ugyanis elfogadta fizetési eszközként a digitális jüant. Ennek az a különlegessége, hogy ugyan látszólag hasonlít a kriptodevizákra, de valójában van két óriási különbség. Egyrészt a kínai központi bank (People's Bank of China, PBOC) bocsátja kis ezt a digitális valutát, amely elsősorban a hazai piacon lenne képes helyettesíteni a hagyományos készpénzt. Másrészt a kriptoeszközökkel szemben ezt a központi bank (illetve adott esetben a kommunista párt szervei) folyamatosan le tudják követni, így a használók anonimitása nincs meg. Talán ennek is betudható, hogy a valuta egyelőre még nem terjedt el országszerte.

Mindenesetre vélhetőleg a hatalom szemében a JD.com lépése, hogy a digitális jüan használatát ösztönzi piros pontot ért, miközben az Alibaba és annak alapító tulajdonosa Jack Ma a hírek szerint továbbra is „büntetésben van” a párttal szemben korábban megfogalmazott kritika miatt.

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Újabb techóriás készül több ezer ember kirúgására
Privátbankár.hu | 2023. február 6. 13:42
Bajban van az egyik legjelentősebb gyártó.
Vállalat Van kiút a válságból - Helyezze stabil alapokra vállalkozását Dubaiban!
PR | 2023. február 6. 09:48
A Morgan and Stanley legfrissebb jelentése szerint 2023-ban az Európai Unió tagállamai valószínűleg recesszióba süllyednek. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy a zsugorodó gazdaság, az elszabadult infláció és a továbbra is magas energiaárak miatt a mostaninál is mélyebb válságra készülhet Magyarország, amit a vállalkozások nagy része már nehezen vagy egyáltalán nem lesz képes túlélni. Azok a vállalkozók viszont, akik az előttünk álló szűk másfél hónapnál hosszabb távra terveznek, akár dönthetnek úgy is, hogy a válságot maguk mögött hagyva, egyenesen gyorsítósávra navigálják a vállalkozásukat egy virágzó, biztonságos és stabil gazdasági környezetben, Dubaiban.
Vállalat Úgy veszik a kínaiak a Ferrarikat, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 17:18
A Ferrari NV olasz sportautó-gyártó tavalyi adózott eredménye 939 millió euró lett, 13 százalékkal magasabb a 2021. évinél.
Vállalat Megnyílt a Mol első lengyelországi benzinkútja
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 13:56
A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása – közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.
Vállalat Új vezetők érkeztek a Vodafone akvizíció után a 4iG-hez
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 12:32
A 4iG Nyrt. igazgatósága a Vodafone Magyarország és a meglévő távközlési portfólió integrációja érdekében új felsővezetőket nevezett ki a cégcsoporthoz frissen csatlakozott társaság, valamint a 4iG Nyrt. irányításába.
Vállalat Iratokat vár a Teslától az amerikai igazságügyi minisztérium
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:49
Az amerikai igazságügyi minisztérium az önvezető autókról szóló dokumentációért fordult kedden a Tesla járműgyártóhoz - derül ki az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott iratokból.
Vállalat Kiderült, mennyit keresett a Pfizer a Covid-vakcinán
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:26
 A Pfizer amerikai gyógyszeripari cég nyeresége és bevétele is nőtt tavaly a negyedik negyedévben, az éves árbevétel rekord nagyságú volt.
Vállalat Csúnya számokat közölt a Samsung
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 17:07
A Samsung Electronics dél-koreai vállalat működési eredménye jelentősen, csaknem 69 százalékkal csökkent a tavalyi utolsó negyedévben éves összevetésben a chipek és okostelefonok iránti alacsony kereslet miatt - derült ki a cég kedden közzétett jelentéséből.
Vállalat Lezárult a 4iG-Vodafone biznisz
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 15:06
A Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg a tájékoztatás.
Vállalat Újabb kemény csörte bontakozik ki Amerika és Kína között
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 12:59
A Huawei elleni újabb amerikai intézkedések heves tiltakozást váltottak ki Peking részéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG