<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A kínai Black Friday, a Singles’ Day igazi vásárlási fiesztát jelent immár évek óta. Vélhetőleg idén is rekordforgalmat regisztrálnak a legnagyobb online áruházak.

Ennek köszönhetően évről-évre egyre nagyobb forgalmat bonyolítottak az akciókban résztvevő webáruházak. Az Alibaba viszont idén szakított a korábbi hagyományokkal, amikor óránként közzétette, hogy mekkora forgalmat bonyolítottak a Singles’ Day alkalmával, sőt azt is jelezték, hogy idén a korábbiakhoz képest „nem gyúrnak rá” a kedvezmények nagy napjára, és inkább az a céljuk, hogy egyenletesen magas értékesítési számokat produkáljanak az év végén is. Ugyanakkor aki a vállalat legismertebb online platformjaira (Aliexpress, Tmall és Taobao) látogatott, az harsogó Singles’ Day napi kedvezményekkel találkozott.

Az Aliexpressen is látszik, hogy milyen nap vanAz Aliexpressen is látszik, hogy milyen nap van

Hogy a vállalat mekkora forgalmat bonyolít ezen a kiemelt napon, így csak később fog kiderülni, de azért borítékolható, hogy idén sem esik vissza a forgalmuk. Ez már csak azért is valószínű, mert a második legnagyobb forgalmú online kereskedelmi platform, a JD.com közzétette a november 11-i számait.

A társaság felületein 311 milliárd jüan (48,6 milliárd dollár) értékben adtak el különböző cikkeket a mai napon, ami jócskán meghaladja a tavaly rekordnak számító 271,5 milliárd jüanos (40,9 milliárd dolláros) szintet. Igaz a vállalat azon kívül, hogy a webes felületeiken óriási kedvezményeket hirdetett, még egy különlegességgel is kirukkolt.

A kiskereskedelmi óriás ugyanis elfogadta fizetési eszközként a digitális jüant. Ennek az a különlegessége, hogy ugyan látszólag hasonlít a kriptodevizákra, de valójában van két óriási különbség. Egyrészt a kínai központi bank (People's Bank of China, PBOC) bocsátja kis ezt a digitális valutát, amely elsősorban a hazai piacon lenne képes helyettesíteni a hagyományos készpénzt. Másrészt a kriptoeszközökkel szemben ezt a központi bank (illetve adott esetben a kommunista párt szervei) folyamatosan le tudják követni, így a használók anonimitása nincs meg. Talán ennek is betudható, hogy a valuta egyelőre még nem terjedt el országszerte.

Mindenesetre vélhetőleg a hatalom szemében a JD.com lépése, hogy a digitális jüan használatát ösztönzi piros pontot ért, miközben az Alibaba és annak alapító tulajdonosa Jack Ma a hírek szerint továbbra is „büntetésben van” a párttal szemben korábban megfogalmazott kritika miatt.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Az IKEA kivonulása jót tesz az orosz piacnak?
Elek Lenke | 2022. október 1. 18:20
Az Oroszországban több mint 20 éve működő svéd lakberendezési óriás távozását az ottani fogyasztók súlyos veszteségként élik meg, ugyanakkor az orosz bútorpiacnak lehet, hogy ezzel jót tesznek, mert nő a forgalmuk, miközben előbb-utóbb kénytelenek igazodni a svéd áruházlánc szabványaihoz, fogyasztóvédelmi gyakorlatához.
Vállalat Belép az űrtávközlésbe a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 20:47
A 4iG Nyrt. új megállapodást kötött az AMOS műholdrendszereket üzemeltető és fejlesztő Spacecom részvénycsomagjának megvásárlási feltételeiről az izraeli kommunikációs minisztérium (MOC) előzetes jóváhagyásának megfelelően - közölte a 4iG.
Vállalat Lakat kerül a Toyota-gyárra Szentpéterváron
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 23. 15:04
A Toyota Motor japán járműgyártó bezárja szentpétervári összeszerelő telephelyét - jelentette be az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium pénteken.
Vállalat Drámai helyzetben a legnagyobb német gázimportőr - átveszi a céget az állam
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 12:43
Állami tulajdonba veszik az Unipert, Németország első számú földgázimportőrét.
Vállalat A németek einstandolják a Rosznyeftyet is Németországban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 16. 09:23
A Gazprom után egy újabb orosz energetikai óriásvállalat, a Rosznyeft helyi érdekeltségét is állami vagyonkezelői felügyelet alá veszik Németországban - közölték pénteken.
Vállalat Napelemes megaprojektbe szállt be a Hiventures
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 10:54
A Solar Markt Csoporttal kötött stratégiai szerződést.
Vállalat Komoly lépésekre készül a K&H a fenntarthatóság miatt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 15:49
A K&H a szeptember hónapot kiemelten a fenntarthatóságnak szenteli.
Vállalat Átadták a Bosch legújabb fejlesztőközpontját - 70 milliárdos beruházás készült el
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 12:37
Átadták a Bosch Budapest Innovációs Kampuszt, Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztőközpontját.
Vállalat Bolgár adatkezelő cégbe szállt be az OTP alapkezelője
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 08:28
A felhalmozott nagy mennyiségű adatvagyon értelmezését és feldolgozását segítő gráfadatbázisok területén piacvezető Ontotextben szerzett részesedést az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion, jelentette be a magyar befektető. A befektetést a Portfolion a tranzakciót vezető Integral Venture Partners-szel és a Carpathian Partners-szel közösen valósította meg. A befektetők a tranzakciót követően az Ontotext nemzetközi jelenlétének, valamint értékesítési hálózatának megerősítésére fókuszálnak majd.
Vállalat A Mol is lépett: extra juttatásokat kapnak a dolgozók 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 14:44
Már szeptembertől.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG