<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
E-kerekedelem
Vállalat Megint robbanhatott a webáruházak forgalma – vásárlási fieszta volt a Singles Dayen
Király Béla | 2021. november 11. 18:14
A kínai Black Friday, a Singles’ Day igazi vásárlási fiesztát jelent immár évek óta. Vélhetőleg idén is rekordforgalmat regisztrálnak a legnagyobb online áruházak.
Vállalat Megtorpant az internetes kereskedelem terjedése
MTI | 2021. szeptember 24. 07:19
Az elmúlt években megszokottnál jóval lassabban nőtt az interneten keresztül végrehajtott bankkártyás vásárlási tranzakciók száma és értéke a második negyedévben - írta a Világgazdaság pénteken a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzforgalmi statisztikái alapján.
Ingatlan A telek most a legjobb üzlet, főleg, ha raktárépítő akarja megvenni
Privátbankár.hu | 2021. június 7. 18:55
Soha nem látott mértékben nőtt a kereslet a jó helyen lévő, nagy ipari telkek iránt. De már nem csak a raktárakat, csarnokokat fejlesztők, hanem a végfelhasználók is a vevők között vannak, maguk akarnak építkezni. Az árak a járvány másfél éve alatt legalább 20-40 százalékkal nőttek.
Makro / Külgazdaság NAV: adózni kell júliustól az EU-n kívül érkező olcsó áruk után
MTI | 2021. május 12. 12:53
Az e-kereskedelem európai uniós szabályozásában két lényeges változás lép életbe júliustól: megszűnik az Európai Unión kívülről érkező, 22 eurót meg nem haladó értékű áruk áfamentessége, de az áfafizetés egyszerűbbé válik - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.
Ingatlan Új királyok születtek a járványban, ők a logisztikusok
Mester Nándor | 2021. február 14. 18:10
Akkora a kereslet a sokat tudó raktárosokra és logisztikusokra, mint még soha. Egyértelmű, hogy a járvány áll e mögött, az e-kereskedelem ugyanis annyira megdobta a korszerű raktározásban jártas szakemberek keresletét, hogy azokból már-már hiány van. A raktárak és logisztikai központok közben gombamód nőnek ki a földből Magyarországon is, a fejlesztők ráéreztek a keresletre.
Részvény / Deviza / Áru Egy kistigris nagytigrise: a cég, amely forradalmat csinál az online játékban, a vásárlásban és a fintech-szektorban is
MFC Equity | 2021. február 12. 18:39
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat következő részében a Sea Limited cégről fogunk írni, amely a digitális termékei és szolgáltatásai révén nagyot kaszált 2020-ban és egy növekedésorientált üzleti modell segítségével még többet hozhat a konyhára.
Makro / Külgazdaság Kiskereskedelem: zuhanás jöhet szeptemberben az augusztusi esés után
Privátbankár.hu | 2020. október 5. 10:42
Hiába volt teljesen nyitott az ország augusztusban, a kiskereskedelmi forgalom mégis csökkent a KSH hétfőn közölt adata szerint 2019 augusztusához képest. A határzár miatt a szeptember és az október még gyászosabb számokat hozhat. 
Vállalat Brutális lökést kaphat az online vásárlás, program indul a biztonságos bankolásért, fizetésért
Privátbankár.hu | 2020. április 9. 14:02
Az online vásárlások forgalma egy évtizedes távlatban közel 20-szorosára nőtt, és a koronavírus-járvány ennek még nagyobb lökést adhat. Bár az online térben elérhető banki szolgáltatások alapos információbiztonsági háttérrel működnek, a digitalizáció – így az online bankolás és fizetés - térnyerése nyomán egyre több kiberbűnöző is felbukkan az interneten, ezért a felhasználók oldalán is fokozott óvatosságra van szükség.  
Vállalat Új országban terjeszkedik a világ egyik legnagyobb cége
Privátbankár.hu | 2017. november 5. 14:34
Kanadában építene új központot az Amazon.
Vásárló Előre készülnek a rohamra a postánál - idén nem lesz káosz?
Privátbankár.hu | 2017. október 24. 17:36
Összefogott a Magyar Posta és az adóhatóság.
Makro / Külgazdaság Bajban az e-kereskedelem - ezért nehezebb külföldről rendelni?
Privátbankár.hu | 2017. május 10. 17:17
Az uniós biztos szerint az online kereskedőket korlátozó forgalmazási gyakorlat szűkíti a versenyt.
Vállalat Vadiúj szolgáltatás indult Németországban – nálunk mikor lesz ilyen?
Privátbankár.hu | 2017. május 4. 10:53
Most már friss élelmiszert is lehet rendelni az Amazonról.
Makro / Külgazdaság Ennyi üzletet még sosem zártak be Amerikában
Fellegi Tamás | 2017. április 10. 15:10
Idén Amerikában több kiskereskedelmi üzlet fog bezárni, mint 2008-ban, az összeomlás idején. Nem mintha válság lenne: a gazdaság dübörög, csak épp átrendeződik a piac. Túl sok üzlet nyílt, miközben az internetes vásárlás szerepe is növekszik. Azért lesz még hol vásárolni: a méretes országban csak plázából 1200 várja a közönséget.
Vásárló Közel egymillió ajándék késve érkezett, van, aki még mindig vár - kire kell haragudni?
Privátbankár.hu | 2017. január 17. 17:02
Elképesztő mennyiségű ajándékot rendeltünk tavaly karácsonykor webáruházakból, ami örvendetes az e-kereskedelem számára. A posta és a futárszolgálatok azonban nem bírták a megnövekedett tempót, a vásárlók azonban mégsem elsősorban rájuk haragszanak. Az eNet Internetkutató szerint az ilyen jellegű káosz legnagyobb vesztesei épp maguk a webáruházak lehetnek, ami idő előtt letörheti a hazai e-kereskedelem virágzását.
Vállalat Ilyen se volt még – nagy lépésre szánta el magát az Alibaba
Privátbankár.hu | 2017. január 4. 16:20
Első alkalommal léptek fel a gagyi hamisítványok ellen, két árust zártak ki a kereskedésből.
Adó Fizettél adót a vaterázás után? És kellett volna?
Privátbankár.hu | 2014. március 27. 10:00
600 ezer forintos árbevétel, 200 ezres nyereség - ezekre a számokra kell figyelnie az interneten értékesítőknek. Mi van, ha jelentkezik az adatainkért az adóhatóság? Miért vízválasztó 2012. január 1-je? Kell bizonylatot adni a vevőnek, ha megveszi a gyerek kinőtt ruháit?
Adó Áfa-csaló webshopok: így lehetne ellenük védekezni
Privátbankár.hu | 2013. december 16. 06:15
Rengeteg a magyar nyelven működő, de külföldi webshop, amely az egyes európai országokban érvényes áfakulcsot használja. Ezek működése nem csak szabálytalan, de a fogyasztók jogai is gyakran csorbulnak, amikor ilyen webshop-ból vásárolnak. A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület ajánlásokat tett, hogyan lehetne ezeket kivédeni.
Adó Ezért szállt rá az adóhatóság a webáruházakra
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 10:38
Nemcsak a költségvetésből hiányzik a trükközők pénze, a tisztességes webkereskedők életét is megnehezítik azok, akik megpróbálnak kibújni az adófizetés alól. Ha a műkörmöse azt mondja, egy alapítványnak dolgozik, gyanakodjon - mikor nem kell számlát adni?
Vásárló Ilyen tempóban jött tavaly a jövő
Privátbankár.hu | 2013. május 10. 18:00
A magyarországi kiskereskedelmi forgalom 2,7 százaléka bonyolódott interneten keresztül 2012-ben – derül ki az eNET felméréséből. Az összesen 177 milliárd forintos forgalom idén továbbra is erőteljesen növekszik, várhatóan meg fogja haladni a 200 milliárd forintot.
Vásárló Bolondok napja óta szigorúbban ellenőrzik a webshopokat
Privátbankár.hu | 2013. április 3. 13:29
Fokozottan ellenőrzi az internetes kereskedelem résztvevőit a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonság Hivatal (Nébih) április 1-jétől.
Vásárló Belépőjegy a boltokba? Ez lehet a jövő
Privátbankár.hu | 2013. március 28. 14:56
Modellnek még korai lenne nevezni, de nem kizárt, hogy elterjed az, amit egy ausztrál bolt tulajdonosa vezetett be: belépődíjat szed a boltjába.
Vásárló Éleződik a verseny a webshopok között
Privátbankár.hu | 2013. március 15. 18:00
Egyre többen választják az online vásárlást a klasszikus helyett Magyarországon - derül ki az Olcsóbbat.hu és az UNAS több mint 2000 webshop partnerének bevonásával készített átfogó piaci elemzésből.
Vásárló Az Amazon és a Tesco belépésével robbanhat a hazai e-kereskedelem
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 14:39
A magyarok jellemzően hagyományosan vásárolnak még, míg Nyugaton már elterjedtebb az online vásárlás. Ez hamarosan átalakulhat, főleg akkor ha az Amazon bejön Magyarországra, amit jövőre tervez a cég.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG