3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A több mint 2 milliárdos beruházással a cég vezető beszállítóvá válhat Európában.

A Tom-Ferr Zrt. több mint 2 milliárd forintos beruházással egy új, autóipari csőgyárat épít meglévő telephelye mellett, a tatai ipari parkban - közölte a vállalat igazgatóhelyettese. Laczkó Nóra elmondta: a csőáruk magyarországi piacának közel harmadát birtokló, magyar tulajdonú vállalat célja, hogy az európai autóipari piacon vezető beszállítói szerepe legyen és növelje a gyár függetlenségét a külső alapanyag szállítóktól.

Az új üzem az országban egyedüliként, szabványos minőségű autóipari csöveket állít elő kör, négyzet vagy téglalap keresztmetszettel. A vállalat éves szinten 10 ezer tonna csőárut és 20 ezer tonna hasítottacél-szalagot külső ügyfeleknek értékesítene, számítások szerint a piac felvevő kapacitása ennek többszöröse. A társaság által feldolgozott termékek a belföldi autógyárak mellett mintegy ezer kilométeres körön belül lévő üzemekbe kerülnek, Magyarországtól nyugati irányba.

Trump intézkedése kőkeményen elgáncsolta Európát

Ahogy arról már korábban írtunk, Donald Trump 25 százalékos importvámot vetett ki az acélra, 10 százalékosat pedig az alumíniumra. Ennek életbe lépéséig csekély mértékű türelmi időt kaptak egyes országok, köztük az Európai Unió is, ez azonban június elsejével lejárt. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

A mintegy 2,1 milliárd forintos beruházáshoz a vállalat uniós pályázatokon csaknem 850 millió forint támogatást nyert el. A 4000 négyzetméteres létesítmény a legmodernebb technológiával rendelkezik és mintegy 25 új munkahelyet teremt. A fejlesztés jövő nyáron zárul le.

A cég tíz éve adta át jelenlegi üzemét a tatai ipari parkban közel kétmilliárd forintos beruházással. A 4400 négyzetméteres létesítményben ülésvázakat, ajtómerevítéseket, lökhárítókat és más fémből készült biztonsági elemeket gyártanak.

A vállalat Magyarország legnagyobb autóipari csőellátó vállalkozása, a társaság szállítja az esztergomi Suzukikba épített csövek 70 százalékát. A vállalat még 1997-ben, a csepeli csőgyár privatizációja idején vásárolta meg az egyik csőgyártó társaságot, mára évente 28 ezer tonnánál több csövet értékeit határon innen és túl. A cég jelenleg 190 dolgozónak ad munkát, ebből 40 ember kereskedelemmel, míg 150 fő a tatai gyártóbázison dolgozik. Tavalyi árbevételük elérte a 6 milliárd forintot.

Ilyen repülőgépgyára is csak Magyarországnak lesz

Boros László vezérigazgató a beruházás bokrétaünnepen elmondta, az 5,16 milliárd forintos beruházással felépülő létesítmény alapkövét augusztus végén rakták le. Első ütemben egy 2 ezer négyzetméter alapterületű összeszerelő-üzemet, illetve irodaépületet alakítanak ki. Részletek >>>

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Közös fejlesztést jelentett be a Siemens és a Mercedes-Benz
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 16:11
A villamosenergia-rendszerről készített digitális másolat segítségével felgyorsíthatóvá válik az autógyárak energiarendszerének megtervezése, modernizálása.
Vállalat Négynapos? Hatnapos munkahét jön a Samsungnál
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 14:24
Gazdasági okokra hivatkozva hozták meg az intézkedést.
Vállalat Érkezik az új, nyolcmillió forintos elektromos Dacia
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 12:59
 A Renault francia autógyártó konszern idei eladásainak a növekedésére számít.
Vállalat A BioTechUSA-cégcsoport 2023-as éve: közel a 100 milliárdos árbevételi határ
Natív tartalom | 2024. április 22. 16:24
Magasabb fokozatba kapcsolt 2023-ban a tisztán magyar tulajdonban lévő BioTechUSA-cégcsoport. Tavaly csaknem 15 százalékkal, 90,49 milliárd forintra növelte árbevételét, és közel 5 milliárd forintot fordított beruházásokra. Évről évre nő a bevételük, pedig Lévai Bálint vezérigazgató szerint a maratoni futás 42 kilométeréből még csak az 5. kilométernél járnak.
Vállalat Telekom-ügyfél? Fontos bejelentést tett a szolgáltatója
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 11:18
Klímavédelmi, digitalizációs és sokszínűségi célok mentén meghatározott fenntarthatósági stratégiájának (2021-2030) harmadik évéről számolt be a Magyar Telekom Fenntarthatósági Jelentésében, amelyet az Éves Jelentéssel egy napon, április 16-án publikált. 
Vállalat Profitboom, forgalomcsökkenéssel: erre volt képes az Ericsson
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 12:55
Az Ericsson AB svéd távközlési berendezésgyártó negyedéves nyeresége növekedéséről, ugyanakkor bevételének csökkenéséről jelentett kedden.
Vállalat A Tesla-vezér minden tizedik dolgozót kirúgja
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 15:12
Egy vállalati belső levél is kiszivárgott, amelyben Musk lényegében elbúcsúzott az érintettektől.
Vállalat Jókora gyomrost kapott az Apple
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 11:32
Legnagyobb riválisa vitte be az ütést.
Vállalat Emelt osztalékot fizet a Waberer’s
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:34
Egy rekord év után.
Vállalat Horvát céggel kötött üzletet a Mol
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:12
A Janaf kőolajvezeték-üzemeltető 2,2 millió tonna kőolajat szállít 2024 végéig.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG