3p
Mark Zuckerberg idén is újévi fogadalmat tett, ezúttal azonban kevésbé személyes célok hajtják a Facebook-vezért.

Új célokat tűzött ki a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg. A 33 éves milliárdos szokásához híven újévi üzenetében fejtette ki újévi fogadalmát, idén azonban nem személyes projekteket tervez: 2018-ban ugyanis szeretné szilárdabb alapokra helyezni a közösségi hálót és kijavítani a számos kritikáért felelős hiányosságokat – írja a Reuters.

A világ ideges és megosztott, a Facebooknak előtt pedig még sok munka áll – írta bejegyzésében Zuckerberg, aki a Forbes 2017-es listája szerint több mint 74 milliárd dolláros vagyonával az ötödik leggazdagabb ember a világon. Korábbi tervei között még a Mandarin nyelv elsajátítása, havi legalább két könyv elolvasása állt, valamint, hogy bejárná az összes olyan államot az USA-ban, ahol korábban még nem volt.

Gyűlöletbeszéd, orosz befolyás és függőség

Idei posztjában viszont úgy fogalmazott: a Facebook útelágazáshoz érkezett, ami személyes figyelmét igényli. Megemlítette a közösségi médiában terjedő gyűlöletbeszédek okozta problémákat, valamint kitért az orosz befolyásra is, amivel a feltételezések szerint a Kreml próbálta saját igényei szerint alakítani a választások eredményét, de olyan hangok ellen is felszólalt, akik szerint a weboldal használata függőséget okozó időpocsékolás.

Nekimentek a Facebooknak: ebből hogyan másznak ki?

Komoly vizsgálat alá vetették a közösségi oldalt Németországban. Tovább >>>

Ahogy arról korábban írtunk, Németországban komolyan felléptek a cégóriással szemben: egy új törvény értelmében minden gyűlöletbeszédet el kell távolítaniuk, különben bírságot szabhat ki az állam. Az Egyesült Államokban pedig komoly kritikák érték a Facebookot, amiért képtelen volt eredményesen fellépni a 2016-os választások alatt mutatkozó orosz befolyással szemben. Emellett számos volt vezető a cégnél megkérdőjelezték az oldal mentális hatásait a felhasználókra nézve.

Mi lesz a legnagyobb kihívással?

Zuckerberg szerint idei terve, hogy ezeket a fontos ügyeket megfelelően tudják kezelni – és bár ez kevésbé személyes jellegű célkitűzés, a problémák leküzdéséből rengeteget tanulhat. Hozzátette: nem tudunk majd minden hibát kezelni, de jelenleg túl sok problémába ütközünk az irányelveink miatt és nem tudjuk megelőzni, hogy eszközeinket rossz célokra használják fel.

Lopnak, csalnak és hazudnak - milliárdos károkat okoz a Facebook?

A videótartalmak javára változtatja meg hírfolyamát a Facebook. Az internetes óriás komoly versenyben van a Youtube-bal, mivel ők is a videókat tekintik üzleti modelljük legértékesebb darabjának. A bevételek szempontjából a vállalat számára elengedhetetlen, hogy a felhasználókat minél tovább az oldalon tartsa, ehhez azonban a Facebook gyakran etikátlan gyakorlatokhoz nyúl: a legnépszerűbb videókat egyszerűen ellopja vetélytársaitól. Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Tovább tart a pesti tőzsde üdvöskéjének szárnyalása
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 06:35
Rekordösszegű árbevételről és EBITDA-ról számolt be a 4iG Csoport.
Vállalat Az egész világon hasít az egyik nagy skandináv bútorcég
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 16:20
A JYSK dán kiskereskedelmi lánc globális forgalma a 2022/23-as pénzügyi évben 6,3 százalékkal nőtt, elérve a 38,5 milliárd dán koronát (5,2 milliárd euró), míg az adózás előtti eredménye (EBIT) 3,96 milliárd dán korona (531 millió euró) lett.
Vállalat Startup-ökoszisztéma: kik lesznek idén a legek?
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 11:10
A díjat a legeredményesebb magyar startup alapítója adja át december 7-én.
Vállalat A szaúdik bevásárolják magukat a brit gazdaság artériájába
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:36
A legismertebb repülőtér 10 százalékát veszi meg egy szaúd-arábiai alap. Az ország tovább növeli ezzel üzleti érdekeltségeit a nyugati világban. A belépő egy globálisan is irgalmatlan pénzet kezelő átláthatatlan befektetési alap.
Vállalat Durván jól hasított az easyJet 2023-ban
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 13:56
A brit fapados légitársaság, az easyJet Plc szeptember végével záródott pénzügyi évében elért adózás előtti nyeresége némileg felülmúlta az elemzői várakozásokat, részben a bevételek 42 százalékos növekedésének, valamint az üzleti év második felében elért rekordmagas adózás előtti nyereségnek köszönhetően.
Vállalat Csődben a legnagyobb ukrán légitársaság
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 11:55
Nincs már repülőgépe és nem fizeti a pilótákat sem az Ukraine International Airlines.
Vállalat Csúnyán összerúgta a port a Tesla a svédekkel
Privátbankár.hu | 2023. november 27. 19:54
A sztrájkoló dolgozók miatt perel az amerikai vállalat.
Vállalat A COVID-19 jelentős veszteségeket okozhat a cégeknek, amelyek azonban elkerülhetőek vagy csökkenthetőek lehetnek
PR | 2023. november 24. 09:52
Egy ezer főt foglalkoztató magyar vállalkozás éves szinten átlagosan 370 millió forintot meghaladó kárt szenvedhet el a COVID-19 következményei miatt. A pénzügyi és a kommunikációs szektorban ez az összeg az 580 millió forintot is elérheti – derül ki egy nemrég készült magyar tanulmányból.1 Az egészséggazdasági elemzés szerint azonban ez a veszteség elkerülhető, de legalábbis jelentősen enyhíthető lehet, ha a cégek költséghatékony intézkedésekkel bővítik a járványügyi ajánlások szerinti foglalkozás-egészségügyi tevékenységüket.1
Vállalat Súlyos milliárdokra perelik a PlayStation gyártóját
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 14:33
A Sony jócskán a zsebébe nyúlhat majd, ha elbukja a pert. 
Vállalat Megtudtuk, mire készül a 4iG és a Rheinmetall
Privátbankár.hu | 2023. november 21. 18:46
Ez a német cég által rendezett befektetői napon hangzott el.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG