Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A majdani motorsport-pálya megvalósíthatósági tanulmányának egyik szerzője az a hazai kamionversenyes cég lesz, ahol Szijjártó Sarolta operatív igazgatóként keresi a kenyerét.
(illusztráció)

Tetemes csúszás után végre kihirdették, ki állíthatja össze a nyíregyházi multifunkcionális autó-motorsport aréna megvalósítására vonatkozó részletes megvalósíthatósági tanulmányt. Az uniós közbeszerzési értesítőben a minap megjelent hirdetmény szerint a nyertes a  Truck Race Promotion Rendezvényszervező Kft. és a Katona Mérnöki Szolgáltató Kft. kettőse, akik vetélytárs nélkül pályáztak a feladatra.

Munkájukért nettó 215 millió forintot fizet majd a megrendelő Nemzeti Sportközpontok.

Erre a forrás egy korábbi kormányhatározatnak köszönhetően már régóta megvan.

Az erről szóló szerződést október 14-én írták alá a felek. A tanulmányt az eredeti szándék szerint már réges rég meg kellett volna írni, mert egy tavaly szeptemberi kormányhatározat 2018. december 31-et jelölte meg a beruházás előkészítési fázisainak befejezésére. Az emberi erőforrások miniszterének, Kásler Miklósnak pedig idén január 30-ig kellett volna referálnia a munka haladásáról. Ezt módosították később úgy, hogy a megvalósíthatósági tanulmány határidejét 2019. december 31-ig tolták ki, Káslernek pedig 2020. február 29-ig kell összeállítanai a beszámolót a munka haladásáról.

A kormány nyomja a gázt

Mint a G7 korábbi cikke nyomán is ismert, a Truck Race Promotions rendezi idehaza a kamion eb versenyeket, és 2017-től fogva Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter testvére, Szijjártó Sarolta az operatív igazgatója. A TRP alapvetően a kamionos eb szervezésére jött létre, erre kapja a pénzt a Hungaroring Sport Zrt.-től - a utóbbi cégnek pedig a kormány utal évi 13 milliárd forintnyi közpénzt, hogy abból támogassák a hazai motorsport-versenyeket. A TRP a kezdeti jelentősebb veszteségeket leküzdve tavaly már a teljes bevételhez viszonyítva 20 százalékos adózott profitot ért el. A Hungaroringen túl egyenesebb úton is érkezik állami pénz a céghez: Szijjártó Péter minisztériuma és háttérszervei idén 72 millió forintot fizettek ki nekik - ennek részleteiről a G7-en lehet bővebben olvasni.

A tanulmány másik szerzője, a Katona Mérnöki Szolgáltató Kft. egy szolnoki cég, elsődlegesen mérnöki munkákkal, műszaki tanácsadással foglalkozik. Egyedüli tulajdonosa Katona Emil. Tavaly 114,4 millió forint volt az értékesítés nettó árbevétele, az üzemi tevékenység eredménye 18,5 millió lett, és 19,6 millió forintos adózott eredményt ért el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalatok A Mol-részvényesek osztaléka is csúszik
Privátbankár.hu | 2020. március 24. 09:58
A rendkívüli helyzetre és a jogszabályi kötelezettségekre hivatkozva ugyanis a tőzsdei társaság nem tartja meg az április 16-ára meghirdetett éves közgyűlését. 
Vállalatok Napi 25 ezer orvosi maszk gyártását kezdi meg egy pécsi lakástextil üzem
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 13:59
A napokban érkezhet meg Litvániából az az orvosi textil alapanyag szállítmány, melyből összesen 400 ezer egészségügyi maszkot gyárt majd le a Rovitex Hungária Kft.
Vállalatok Hétfőtől elkezdődik a magyarországi vonatok teljes fertőtlenítése
Privátbankár.hu | 2020. március 15. 14:36
Teljes fertőtlenítést vezet be a MÁV a vasúti és HÉV-szerelvényeken a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként - mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. Elindult az első emeletes KISS motorvonat a Budapest-Cegléd vonalon.
Vállalatok Nyolc magyar cég került fel a kistigrisek listájára
Privátbankár.hu | 2020. március 8. 17:06
A Financial Times FT1000 néven már a negyedik évben jelentette meg listáját Európa leggyorsabban növekvő társaságairól.
Vállalatok Óriási pénzt kap a Huawei konkurense
Privátbankár.hu | 2020. március 6. 13:48
Félmilliárd eurós hitellel fejleszt 5G technológiát a Nokia. Korábban felmerült az is, hogy amerikaiak vennék meg, hogy erősebb legyen a Huawei vetélytársa.
Vállalatok Nemzetközi légikikötő, vagy kisrepülőgépek fogadására alkalmas hely lesz a fehérvári reptér?
Privátbankár.hu | 2020. március 4. 12:10
Úgy tűnik, hogy részben meghallgatásra talált a székesfehérvári önkormányzat igénye, és kormányzati segítséggel megkezdődik a város repterének régóta tervezett fejlesztése.
Vállalatok Meghalt Jack Welch
Privátbankár.hu | 2020. március 2. 18:53
A General Electric legendás vezére újraértelmezte a vállalatvezetést.
Vállalatok Hogyan kezeld és ne kezeld a munkavállaló jelöltjeidet
Privátbankár.hu | 2020. január 11. 11:36
Manapság se a munkaválalóknak, se a munkaadóknak nincsen könnyű dolguk. Mivel gyökeresen megváltoztak a viszonyok az álláskeresésben és a foglalkoztatásban, így ezekhez kell alkalmazkodnia annak a vállalatnak, ami fent szeretne maradni. Lássuk, hogy milyen fontos dolgokra kell figyelni, amikor interjúztatunk.
Vállalatok Több mint 23 milliárdot érhet a Takarék-ingatlanvagyon
Csabai Károly | 2019. december 23. 17:11
Ilyen értéken apportálta ugyanis azokat abba a társaságba, amelyet néhány hónapja azért alapított, hogy a Takarékbank által használt banküzemi ingatlanokat kezelje.
Vállalatok A cégeknek a járművek tulajdonlása egyszerűen nem gazdaságos
Privátbankár.hu | 2019. december 16. 13:36
Ha egy vállalkozás járműbeszerzésben gondolkodik, akkor a tartósbérleti konstrukció az egyik legjobb megoldás. A költségek kiszámíthatók és jól tervezhetők, egy, az év elején hatályba lépett jogszabályi változás révén pedig a konstrukció adóterhelése kedvezőbb lett, mondta el Penz Tamás, a Merkantil Bérlet Kft. ügyvezetője.
hírlevél
depositphotos