<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A spórolásra a legjobb megoldás a kevesebb vásárlás. Ez az elv jól alkalmazható az iskolakezdésre való felkészüléskor, hiszen szinte minden háztartásban megtalálhatók olyan eszközök, mint az olló, a vonalzó, a radír, stb., amelyekből felesleges még egy garnitúrát venni. Ha otthon jól felkészül, a vásárlás során sok stressztől kímélheti meg magát, emellett pedig időt és pénzt spórolhat!

1. Kezelje kritikával a listát!

A tanév elején - főleg első évben - az iskolák hajlamosak kilométer hosszú listákat kiadni arról, hogy mire lesz szüksége a gyerekeknek. Természetesen a listán szereplő eszközök legtöbbje valóban nélkülözhetetlen, de valóban szüksége van egy 6-7 éves gyereknek zsírkrétára, színes ceruzára, filctollra, festékre, színes papírra, ráadásul egyszerre? Ajánlott ezeket a listákat kritikusan kezelni, ha később mégis szükség lesz a kihúzott eszközökre, pótolni még lehet, nem beszélve arról, hogy tanév közepén még akár olcsóbban is hozzá lehet jutni. A túl sok termék megvásárlásának az is a hátránya, hogy a tanteremben nem fog elférni, mindennap bevinni az összes eszközt pedig lehetetlen.


2. Kezdje otthon a vásárlást!

Mielőtt elindul a család a nagy vásárlásra, ajánlatos előbb körülnézni, mi az ami már van otthon és nem kell újra megvenni. Nem kell minden évben mindenből újat venni, érdemes a korábban vásárolt termékeket, eszközöket újrahasznosítani.

3. Vegyen használt könyvet, és adja tovább!

Hasonló a helyzet könyvekkel is, célszerű először otthon körülnézni, esetleg ismerősöket megkérdezni arról, hogy megvan-e nekik a könyvlistáról néhány, kölcsön tudják-e adni, vagy a könyvvásárlás előtt megnézni a közeli könyvtárak kínálatát. Remek lehetőség a használt tankönyvek vásárlása, sőt később eladása is, ezt megteheti több weboldalon vagy antikváriumokban. Ez a megoldás nem csak pénztárcabarát, de az újrahasznosítás szempontjából sem utolsó.

4. Tervezze meg előre a költségeket!

Miután átnéztük, hogy mire van feltétlenül szükség, és mi az ami már megvan, állapítsunk meg egy költségkeretet. Nézzünk utána, mit hol érdemes megvenni és ügyeljünk arra, hogy a jelentős árkülönbségeket a minőség nem feltétlenül indokolja, így ajánlott előre informálódni az árakról, termékekről.

5. Figyelje a kupon akciókat!

Már Magyarországon is egyre gyakoribb a kuponozás, és az iskolakezdés előtti időszakban is sok ilyen jellegű kedvezménnyel találkozhatunk a facebookon, twitteren, vagy bárhol az interneten, sőt akár a reklámújságokban is. Nézze át őket, hátha talál hasznosat!

6. Készítsen bevásárlólistát!

Az eddigieket figyelembe véve készítsük el saját bevásárlólistánkat, akár kiegészítve a kinézett boltokkal. Ezzel megkönnyíthetjük, felgyorsíthatjuk a vásárlást.

7. Nézzen jól körül több boltban is!

Az, hogy előre tájékozódott az árakról, már sokat segíthet és célzottan mehet egy-egy boltba, de menet közben is szerezhet új információkat. A boltok versengenek pénzéért, miért ne használná ezt ki!? Ne feledje, csak mert egy kereskedő azt szeretné, hogy mindent nála vegyen meg, nem azt jelenti, hogy meg is kell tennie. Vegye meg, ami olcsóbb, mint máshol, aztán menjen nyugodtan tovább!

8. Vásároljon csomagban!

Bár épp az ötös tipp ellenkezőjének tűnik, de érdemes megfontolni: gyakran ugyanis csomagban éri meg megvenni az írószereket. Augusztusban a legtöbb boltban megjelennek az iskolakezdéshez szükséges eszközök, ezek között például a tollak, ecsetek, füzetek gyakran csomagban olcsóbban kaphatók. Ha megengedheti magának, vásároljon be az évre, mert csomagban kedvezőbb lehet!

9. Tegyék egyénivé a füzeteket!

A füzetek kiválasztásakor sokat lehet spórolni, sokszor ugyanis egy-egy füzetborító háromszorosra-négyszeresre dobja meg az árat - lehet, hogy jobban megéri az olcsóbbat választani, és bekötni csomagolópapírral vagy bármilyen képpel, ezt akár a gyerekek bevonásával is megteheti, jó közös program, és így nagyobb becsben lesz tartva az egyéniségéhez igazított füzet.

Óvatosnak kell lenni azonban, mert az ár nem minden: hasznos megnézni a lapok számát, mert gyakran így spórolnak a gyártók, és a papír minősége sem utolsó szempont.

10. Csomagoljon uzsonnát!

A zsebpénz mellett vagy helyett ajánlott a gyerekeknek otthon ételt, italt csomagolni. Ennek amellett, hogy olcsóbb, az az előnye is megvan, hogy tudjuk mit eszik a gyerek, és nem kell attól félni, hogy gumicukorra költi a pénzt. A menzának nincs valódi alternatívája, hiszen meleg ételt az iskolában másképp nehéz elérni, de ha a menüről előre informálódik és tudja, hogy az adott napon a gyermeke biztos nem fogja megenni az ebédet, csomagoljon több szendvicset, így nem kell ráerőltetni amit nem szeret, és nem is marad éhen.

Vásárló A Spartól a kisujját kéri kormány, de a karját kapja
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 13:58
A Spar csoport az akcióköteles időszak első napjától több mint 700 akciós ajánlattal várja vásárlóit, 300 termék árát pedig a május 31-i áron befagyasztja – közölte szupermarket lánc. A kötelező árengemény mértékét jelentősen meghaladóan olcsóbb tételek is szerepelnek a csökkentett árú kínálatban.
Vásárló Gyereknek lenni jó!
PR | 2023. május 31. 15:28
A gyermeki fantázia világokat képes teremteni. De mi történik akkor, ha a valóság ugyanolyan csodálatos, mint a szárnyaló képzelet? Ha egyszer csak életnagyságú TRex hátára lehet pattanni, lehetőség nyílik ráját simogatni, cápát etetni, trambulinon ugrálni?
Vásárló „Ősi” amerikai kaja lenne a hamburger? Ugyan, a kínaiak már kétezer éve eszik
Molnár Csaba | 2023. május 28. 18:21
McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Five Guys – a világ legnagyobb hamburgerező étteremláncai mind amerikaiak, így kézenfekvőnek tűnik, hogy Amerika – sok minden más mellett – a basic street food, a hamburger szülőhazája. Pedig nem, nagyon nem. Amellett, hogy a 19. században a nagy kivándorlási hullám előtt Európában már létezett a hamburger (bővebben a keretes írásban), a kínaiak több mint kétezer éve készítik és eszik a zsemlekenyérbe töltött raguszerű húst.
Vásárló Top 10 női parfüm 2023 - szezonnyitó illatok
Márkázott tartalom | 2023. május 25. 11:43
Az illat - a megjelenés szerves része. Egyes illatok erős mágneses térként vonzanak, mások fordítva eltávolodásra késztetnek. Az aroma sokat elárul az emberről, egyfajta névjegykártya. Ezért olyan fontos megtalálni a megfelelő parfümöt. A trendekről, a kiválasztási szabályokról és a 2023-as 10 legjobb női parfümről beszélgetünk.
Vásárló Ez a világ 10 legkülönlegesebb és legdrágább luxusórája
Kollár Dóra | 2023. május 20. 18:36
A luxusórák az egyik legfontosabb státuszszimbólumnak számítanak, azonban ezek közt is akadnak elképesztő különlegességek. 
Vásárló Sokat drágult a hús vagy a zöldség? Nézze meg az angoloknál, na, ott kilőttek az árak!
Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:56
A brit szupermarketekben árusított húsok és zöldségek ára csaknem megduplázódott a tavalyi év azonos időszakához képest.
Vásárló Újabb széleskörű árcsökkentés a Tesconál
Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:02
A Tesco további árcsökkentéseket jelentett be 30 saját márkás tészta- és étolajtermékre brit hálózatában.
Vásárló Megdőlt egy furcsa rekord Amerikában
Privátbankár.hu | 2023. május 15. 19:54
Sosem jártak még átlagosan ennyire öreg autókkal az amerikaiak.
Vásárló Minőségi szerszámkészlettel a minőségi munkáért
Márkázott tartalom | 2023. május 11. 08:54
Függetlenül attól, hogy hivatásos szakemberek vagy otthoni ezermesterek vagyunk, a minőségi eszközökre minden esetben szükség van. Nemcsak azért, mert így sokkal profibbnak tűnünk a külső szemlélők számára, hanem mert az egész munkafolyamat sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz. Szerencsére ma már több megoldás közül is válogathatunk.
Vásárló Nagy bejelentést tett a Tesco: ez most tényleg sokaknak örömhír
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 13:57
Nem várta meg a Tesco a kormányzati intézkedéseket, tovább csökkenti az általános árszintjét.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG