<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Kiemelkedő évet zártak a budapesti fürdők tavaly, nőtt a bevétel és a vendégek száma is.

Félmilliónál több látogató

A fürdőket és strandokat 2015-ben mintegy 3,9 millió vendég kereste fel, ami félmillióval több az előző évinél. A társaság bevétele tavaly 10,2 milliárd forintot tett ki, ami 17 százalékkal magasabb, mint az azt megelőző évben - közölte Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vezérigazgatója.

Erős látogatottság az ünnepek alatt

A télen is működő 8 fürdő 120 ezer vendéget fogadott december 24. és január 3. között, és csak december 30-án közel 14 ezren keresték fel a budapesti fürdőket.

A legnagyobb forgalommal 2015-ben a Széchenyi Gyógyfürdő büszkélkedhet, több mint 1,35 millió vendéggel, ami a BGYH összforgalmának 35 százaléka. Emellett kimagasló volt a forgalom a Rudas és a Dandár fürdőkben, és 10 százalékkal több vendéget fogadott a Gellért, a Csillaghegyi, és a Dagály fürdő is.

A strandok forgalma is nőtt a nyáron, mintegy 110 és 200 százalékkal a kedvező időjárásnak köszönhetően. Az idei tervek között szerepel a gyógyvíz-palackozó üzem és a Csillaghegyi fürdő fejlesztése is, jövőre pedig a Gellért fürdő kerül sorra. Két év múlva indul a pesterzsébeti fürdő felújítása. A vezérigazgató szerint idén elérik a négymilliós vendégszámot.

A Palatinus is egész évben látogatható lesz

Még tavaly adtunk hírt arról, hogy a Palatinus strand 2017-től már egész évben nyitva lesz, köszönhető ez egy nettó 2,199 milliárd forintos rekonstrukciónak. A tervek szerint a  termálmedence fölé tetőt terveznek, ami a strandszezonon kívül növeli a fürdőzök komfortérzetét, napsütésben pedig árnyékot ad.

Vásárló Különleges ékszerkollekciók
Márkázott tartalom | 2023. január 25. 10:23
  Évről évre különleges ékszerkollekciók jönnek divatba. Jellemzően ezeket a márkákat híres emberekkel, celebekkel reklámozzák, így hamar igen népszerűek lesznek.
Vásárló Üzleti öltözködés – Tényleg ennyire bonyolult?
Márkázott tartalom | 2023. január 22. 10:44
Öltöny vagy ing farmerrel? Magassarkú vagy sportcipő? Az üzleti dresszkódok sűrű eredjében nem nehéz eltévedni. A különféle ruhadarabok mellett a karórák, a zoknik, a retikülök és a márkás szemüvegek pedig csak tovább bonyolítják a helyzetet. Azonban néhány egyszerű szabály megtanulása sokkal könnyebbé teheti a dolgunkat.
Vásárló Mire figyeljünk egy sportfogadási portálnál?
Márkázott tartalom | 2023. január 20. 12:24
A sportfogadás szinte egyidős a versenyszerű sportok megjelenésével. Sok mindenben fogadhatunk, akár egy szívességet is vállalhatunk vereség esetén, de a legtöbben pénzben játszanak. Ma már nem kell elsétálni a legközelebbi lottózóba, hanem könnyedén, egy internetes weboldal megnyitásával el is kezdhetjük a játékot.
Vásárló A legjobb játékok a gyerekeknek
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 18:54
Nem csak szórakoztatnak, fejlesztenek is.
Vásárló Milyen előnyei vannak a saját cég indításának?
Márkázott tartalom | 2023. január 19. 13:31
Milyen kérdésekre kell választ keresnünk?
Vásárló A GVH-nak is szúrja a szemét, ami a hazai élelmiszerüzletekben megy
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 14:06
Éppen ezért vizsgálják az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort annak ellenőrzésére, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy versenytorzulás.
Vásárló Hogyan élik túl a telet a vadállatok?
Márkázott tartalom | 2023. január 18. 12:50
Bemutatjuk, milyen stratégiákat alkalmaznak. A tél nehéz időszak lehet a vadon élő állatok számára, de sok faj hatékony stratégiát dolgozott ki a hideg hónapok túlélésére. Ezek az alkalmazkodási módok hozzájárulnak a fajták fennmaradásához.
Vásárló Mire jó a probiotikum?
Márkázott tartalom | 2023. január 16. 11:04
Sokat olvashatunk a probiotikumokról, és azok jótékony hatásairól. Azonban a legtöbben még mindig legfeljebb az antibiotikum kúra mellé alkalmazzák őket, vagy éppen akkor sem. 
Vásárló Az úti cél: Anglia
Márkázott tartalom | 2023. január 15. 12:43
Ahol a teát tejjel isszák, a villanykapcsolók fordítva működnek, és az autók a bal oldalon közlekednek, ez a különc és különleges Anglia, ahol a fürdőszobában két külön csapból folyik a hideg és a meleg víz.
Vásárló Közigazgatási és jogi állások Egerben
Márkázott tartalom | 2023. január 13. 11:57
Köztisztviselőnek nevezzük azt a személyt, aki a közigazgatásban dolgozik hivatalnokként, az állam vagy az önkormányzat kötelékében áll, és a közhatalmat gyakorolja. Egerben és környékén is vannak köztisztviselői munkák, lássuk milyenek!
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG