3p
Rogán Antal testvérének nem volt ellenfele az önkormányzati választáson, miközben három korábbi tévésnek nem sikerült a polgármesteri poszt megszerezése.
(Fotó: depositphotos.com)

A fővárosi és a megyei jogú városok eredményével, a 2019-es önkormányzati választások külföldi sajtóvisszhangjával, valamint a tőzsdére tett hatásával külön cikkekben már részletesen is foglalkoztunk vasárnap este és ma reggel, most néhány érdekesebb induló szerepelését néztük meg a voksolások tegnapi lezárultával.

Ahol mindenki Rogán Antal testvérére szavazott

Nem akadt kihívója Rogán Valériának, Szakonyfalu fideszes polgármesterének, aki már 2013 óta vezeti a települést. Rogán Antal szülőfalujában a testvére a mostani választásokon egyedüli indulója volt a Vas megyei község vezetésére. A névjegyzékben lévő 307 választópolgár közül 157-en járultak az urnákhoz. Ebből 149 szavazat lett érvényes, tehát a szavazatok 100 százalékát megszerezve ismételt Rogán Valéria.

Nyert a volt polgármester

Gyöngyösön indult Klausmann Viktor a Városom, szeretlek Egyesület és a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként. Az egykori tévést, a Szerencsekerék műsorvezetőjét a Momentum-DK-MSZP összefogás színeiben újrázó polgármester, Hiesz György nyomta le 47,26 százalékkal (5699 szavazat), míg Klausmannra a gyöngyösiek 42,28 százaléka szavazott (5220 szavazat). Itt egyébként harmadik helyen a jobbikos Kévés Tamás végzett a voksok 9,46 százalékának megszerzésével.

Újrázott a pásztói polgármester is

Ugyancsak elbukta a polgármesteri posztért vívott harcot Dömsödi Gábor Pásztón. Az egykori tévés, producer nem először indul a Nógrád megyei város vezetéséért. Dömsödi Gábor többször is volt független polgármestere Pásztónak. Tavaly áprilisra viszont már annyira megromlott Dömsödi és a fideszes többségű önkormányzati testület kapcsolata, hogy a képviselők lemondtak, ezzel feloszlott a testület. Időközi önkormányzati választást írtak ki, amelyet nagyon szűk különbséggel a fideszes Farkas Attila nyert.

Dömsödi ezúttal nagyon alulmaradt Farkas Attilával szemben. A Fidesz jelöltjére a pásztóiak 67,92 százaléka szavazott (ez 2795 szavazatot jelent), addig a Varázsvölgy Egyesület jelöltjeként induló Dömsödire 32,08 százalék (1320 szavazat) adta le a voksát.

A két évtizede regnáló polgármester és az időjós

Frissen szállt be a politikába Pártai Lucia. A meteorológus függetlenként Szarvason indult a városvezetői posztért. Pártainak a leadott szavazatoknak mindösszesen csak a 7,07 százalékát (476 szavazat) sikerült megszereznie, ami a negyedik helyre volt elég. Itt egyébként a város élén 21 éve regnáló fideszes Babák Mihály nyert 41,90 százalékkal (2590 szavazat).

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG