Klasszis podcast

Aktuális információk a gazdaság világából.

Szubjektív Sorsdöntő év lesz az idei Magyar Péter számára – Ez Viszont Privát 
Bózsó Péter – Juhász Gábor – Litván Dániel – Wéber Balázs | 2024. május 18. 10:34
Sikerül kinyírnia a hatalomnak a Tisza Pártot is, vagy dagad majd tovább, mint a hólabda? Meddig dőlhet a dominó, ami idén februárban elindult? És milyen következményei lesznek annak, ha az EP-választáson tényleg robban a bomba? Erről is beszélt a Klasszis Média szubjektív műsorában, az Ez Viszont Privátban Bózsó Péter, Litván Dániel és Wéber Balázs.
Szubjektív Magyar Péter az új Orbán Viktor? - Ez Viszont Privát podcast 
Privátbankár.hu | 2024. május 4. 10:39
Utolérjük-e Magyar Péterrel Romániát? Lesz-e kormányátalakítás a választások után? Hogyan használja a Rogán Művek teljes eszköztárát a Tisza Párt országjáró alelnöke? És kell-e nemzetiszalag-hiányra számítani a falvakban mostanában, mint korábban bármilyen választás előtt? Erről is beszélt Mester Nándor felelős szerkesztő, Dobos Zoltán és Vég Márton újságíró az Ez Viszont Privát friss adásában.
Nemzetközi „Ma biztosan nem vennék fel Magyarországot az EU-ba” – Klasszis Podcast Balázs Péterrel 
Izsó Márton - Wéber Balázs | 2024. május 1. 05:42
Ma van húsz éve, hogy Magyarország belépett az Európai Unióba. Balázs Péter volt külügyminiszter, hazánk első uniós biztosa lapcsoportunk műsorában, a Klasszis Podcastban beszélt a csatlakozási tárgyalások kulisszatitkairól, az azóta eltelt 20 évről, a közelgő EP-választásokról, a váratlan történések erejéről és Magyar Péter esélyeiről.
Közérdekű Magyar Péter belépett az ajtón, és az emberek azt mondták, ő az – véli Balázs Péter (videó) 
Wéber Balázs | 2024. április 30. 10:47
A volt külügyminiszter szerint a Tisza Párt vezére egy társadalmi várakozást teljesít be.
Szubjektív Magyar Péter nyomul, Gáza pusztul, Ukrajna vesztésre áll – Ez Viszont Privát podcast 
Csabai Károly – Juhász Gábor – Litván Dániel – Wéber Balázs | 2024. április 20. 13:43
Mi köze a dollármédia Audijának a kormánymédia agymosásához? Miért nem beszélünk már a rogáni hangfelvételről? Tarol-e Magyar Péter az EP-választáson? Miért nem adna interjút nekünk Orbán Viktor? Miért nem vitázik Karácsony Gergely? Miért simul Szijjártó Péter Izraelhez? Miért nem hallja Magyarország a gázai gyerekek hangját? Miért büntetik a sportolókat a politika miatt? És lesz-e orosz-magyar határ? Erről is vitatkozott szubjektív műsorunkban, az Ez Viszont Privát podcastban főszerkesztőnk, Csabai Károly szakújságíróinkkal, Litván Dániellel és Wéber Balázzsal.
Szubjektív Magyar Péter olyat tett, amire nagyon rég volt példa – Ez Viszont Privát podcast 
Bózsó Péter – Gáspár András – Izsó Márton – Juhász Gábor – Wéber Balázs | 2024. április 5. 15:01
Elgondolkodtak Önök már azon, hogy hány évig kellene dolgozniuk 83 millió, illetve 925 millió forintért? Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára, illetve Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnöke ennyi kenőpénzt kapott a Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint. Ráadásul Magyar Péter hangfelvétele szerint Varga Judit akkori igazságügyi miniszter tudhatott arról, hogy Rogán Antalék kihúzathatták magukat az ügy nyomozati anyagából. A NER-lázadó, úgy tűnik, felrázta a tetszhalott magyar társadalmat, tömegeket képes kivinni az utcára.
Szubjektív Je suis Magyar Péter vagy Je suis Dezső András? Ez Viszont Privát podcast 
Csabai Károly - Izsó Márton Artúr - Juhász Gábor - Litván Dániel - Vég Márton | 2024. március 24. 18:34
Csak a munkáját végezte a HVG újságírója, vagy óvatosabban kellett volna kezelnie a gyanús módon kikerült jelentést? Mi lesz Varga Judittal, és mi, vagy éppen ki mozgatja Magyar Pétert? A Fidesz be fog állni Vitézy Dávid mögé? Lehet valódi ellenzéki, akinek normális hangosítás van a tüntetésén? Csak néhány kérdés azok közül, amelyek szóba kerülnek kollégáink, Csabai Károly, Litván Dániel és Vég Márton kötetlen beszélgetésében, az Ez Viszont Privát legújabb adásában.
Makro / Külgazdaság Miből főznek a közgazdászok? Kinyomoztuk a jegybank elemzési szakértőjével – Klasszis podcast 
Rácz Gergő | 2024. március 14. 18:57
Hogyan készülnek azok az elemzések amelyekből a jegybank és a gazdasági élet szereplői dolgoznak? Mitől lesz egy elemzés „robusztus”? Ezekről, és sok minden másról is kérdeztük Balatoni Andrást, a Magyar Nemzeti Bank igazgatóját, elemzési szakemberét a Klasszis podcastjában. Megtudtuk, mire támaszkodik a Monetáris Tanács egy kamatdöntés előtt, ahogy azt is, hogy neki személy szerint voltak-e olyan melléfogásai, amelyek most is álmatlan éjszakákat okoznak.
Szubjektív Van egy figura, aki leválthatná Orbán Viktort – Ez Viszont Privát Podcast 
Dobos Zoltán – Izsó Márton – Juhász Gábor – Mester Nándor – Wéber Balázs | 2024. március 9. 14:23
Magyar Péter most fut, de ki fog pukkadni. Lázár János viszont szívós hosszútávfutó, és még a vidéki kocsmákból sem nézik ki. A nagyvezért a NER-en belülről leváltani persze húzós, de láttunk már meglepő dolgokat. A NER-botránytól az ellenzék még nem lesz jobb, kellene már egy hiteles vezér. Az állami iskolák túl sokszor omladoznak, a pedagógusok még mindig le vannak tojva, a civil társadalom csak nyomokban létezik. Eközben az egész politikai cirkuszt mi fizetjük. Ez itt új podcastunk, az Ez Viszont Privát ezúttal Dobos Zoltánnal, Mester Nándorral és Wéber Balázzsal. Most tényleg nem teszünk lakatot a szánkra.
Pénzügyi szektor Mit hozhat a kriptopiac újraszabályozása? Klasszis podcast 
Eidenpenz József - Rácz Gergő | 2024. január 27. 17:32
Nagy lépés történt a kriptopiaci eszközök szabályozásában, amelyeket sok év távlatából most már az illetékes szabályozói szervek is elfogadnak. A szektor múltjáról, és az abból táplálkozó evolúciós kilátásokról beszélgettünk, Eidenpenz József szakíró és Rácz Gergő igyekezett megfejtésre jutni. A világot nem váltottuk meg, de abban biztosak lehetünk, hogy ezt a piacot nem szabad temetni, és még jönnek fordulatok a jövőben. Az biztos, hogy egy kockázatos befektetési osztályról van szó, aminek így is helye lehet a befektetők portfóliójában.
Vállalat A nyitás lehet a cégek megfejtése, nem az áremelés - Klasszis podcast 
Natív tartalom | 2024. január 22. 16:01
Tanulékonyak a hazai vállalatok, és a digitalizáció már eléri a kisebb cégeket is, miután felismerték, hogy ez lehet a hatékony válasz az őket érő kihívásokra. De melyek ezek a kihívások? Ez is szóba került Illés Zoltánnal, az MBH Bank mikro- és kisvállalati üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával folytatott beszélgetés során.
Kultúra Párhuzamok a Kádár-kori második nyilvánosság és a mai független média között - Klasszis podcast Haraszti Miklóssal és Danyi Gáborral 
Szarvas György | 2024. január 20. 18:07
A napokban jelent meg Danyi Gábor Az írógép és az utazótáska című monográfiája a magyarországi szamizdat irodalom történetéről. Bár az 1980-as években, és annak főleg a második felében már gyakorlatilag nagyüzemi módszerekkel, gyakran állami nyomdákban, feketén folyt a hazai illegális  könyvek és folyóiratok nyomtatása, a szamizdatok kiadása és annak gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. Ennek szerteágazó történetét, illetve a nagyon is sokszínű résztvevői kört idézi meg Danyi Gábor most megjelent munkájában. A Klasszis podcast adásában vele és a szamizdat Beszélő korabeli szerkesztőjével, Haraszti Miklóssal közösen azt kutattuk, miféle hasonlóságot lehet felfedezni a kádári és a mai Magyarország nyilvánosságában.
Pénzügyi szektor A támogatott hitelek mellett egyre jobban labdába rúghatnak a piaci kamatozású konstrukciók - Klasszis podcast 
Natív tartalom | 2024. január 16. 13:36
Milyen lehetőségeik vannak és lesznek a forrást kereső vállalatoknak 2024-ben? Mi várható a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram január 15-étől érvényes meghosszabbításától? Az MFB Vállalati Energiahatékonysági Hitelprogram kiknek lehet megoldás? Miért volt szükség a Széchenyi Hitelkártya és a Széchenyi Agrár Program feltételeinek módosítására, mit lehet várni ettől? Egyebek mellett ezen kérdések megválaszolására kértük Kollega-Tarsoly Dánielt, az MBH Bank egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatóját.
Makro / Külgazdaság Nincs haszontalanabb a szőnyeg alatt tartott pénznél - Klasszis podcast 
Natív tartalom | 2024. január 4. 13:22
Sok opció van, de valamelyikre rá kell indulni Horváth Zsófia, az MBH öngondoskodási szakértője szerint. A Klasszis beszélgetésében a nyugdíj és az egészségirányú megtakarításokról is beszélgettünk a pénzintézet szakértőjével, ahogy piaci kitörés lehetőségeiről is. Egészségügyi bajok kezeléséről, gyerekvállalási megfontolási célokról is faggattuk podcastukban.
Makro / Külgazdaság Az ukrán háborútól az uniós bajnok infláción át a minimálbér-emelésig – idén felpörgött a Klasszis podcast 
Csabai Károly | 2023. december 24. 10:29
A 2023-as év is bőven adott olyan témákat, amelyeket ki tudtunk vesézni meghívott szakértőinkkel lapcsoportunk Klasszis podcast adásaiban – az év során megújult formában és immár megújult környezetben. Virovácz Péterrel, az ING Bank makrogazdasági elemzőjével havi rendszerességgel beszéltük át a magyar gazdaság ügyes-bajos dolgait, miközben külpolitikai szekciónk az orosz-ukrán háborún legfrissebb fejleményeit járták körül, de a befektetések iránt érdeklődők is hasznos információkkal gazdagodhattak.
Makro / Külgazdaság Megszorításra kényszerül az Orbán-kormány? Klasszis podcast 
Csabai Károly | 2023. december 16. 14:38
Virovácz Péterrel, az ING Bank makrogazdasági elemzőjével beszélgettünk.
Részvény / Deviza / Áru Tudja, hogy mi fán terem a Wealth Office? Klasszis podcast 
Csabai Károly | 2023. december 12. 09:28
Erre is választ kaphat, ha meghallgatja azt a beszélgetést, amelyet főszerkesztőnk, Csabai Károly az Equilor Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatójával, Pillár Zsolttal folytatott.
Makro / Külgazdaság Ezért harcolt a szokásosnál egy hónappal korábbi minimálbér-emelésért az Orbán-kormány? Klasszis podcast 
Csabai Károly | 2023. november 23. 19:07
Kijöttünk a technikai recesszióból, már egy számjegyű az infláció, aminek következtében a reálbér is pozitív. Valóban ilyen jó a helyzet? És mit hozhat a jövő? Ezúttal ezekre a kérdésekre kereste a választ főszerkesztőnk, Csabai Károly az ING makrogazdasági elemzőjével, Virovácz Péterrel.
Makro / Külgazdaság Kovács Árpád: szuperhatóság lesz a Költségvetési Tanács - Klasszis podcast 
Privátbankár.hu | 2023. november 21. 14:46
A megújuló jegybanktörvény értelmében a Költségvetési Tanácsnak új feladatai lesznek. Erről és sok más témáról is faggattuk Kovács Árpádot a testület elnökét.
Közérdekű Sok bajt okoznak a hazavitt urnák – mit szabad és mit nem szabad tenni szeretteink hamvaival? Klasszis podcast 
Izsó Márton - Litván Dániel | 2023. november 10. 15:01
Hozzátartozók évente sok ezer, elhunytak hamvait tartalmazó urnát visznek haza, hogy ezek aztán sokszor váratlan helyeken bukkanjanak fel. Milyen jogi szabályozások vonatkoznak erre, és milyen egyéb problémákat okoz ez a gyakorlat? Dr. Gerencsér Balázzsal, az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület elnökével Litván Dániel beszélgetett a Klasszis podcast adásában e Magyarországon tabuk övezte témáról.
Történelem "A világon senki nem szervezte az 1956-os fegyveres ellenállást" - Klasszis podcast 
Izsó Márton - Litván Dániel | 2023. november 5. 14:49
Hatvanhét éve indult meg a szovjet csapatok támadása az 1956-os forradalom leverésére. Spontán szerveződő csoportok vették fel a harcot ellenük, de mit akartak a fegyveres forradalmárok, kik voltak ők és miért hamis a híres orosz tankönyv által róluk festett kép? Miért menekül Orbán Viktor mostanában vidékre október 23-án és hogyan alakul a NER viszonya a forradalomhoz? Eörsi László történésszel ezekről is beszélgetett kollégánk, Litván Dániel.
Makro / Külgazdaság Mi állhat Matolcsy Györgyék megváltozott kommunikációja mögött? Klasszis podcast 
Csabai Károly | 2023. október 28. 10:44
Két szokatlan fejleményre is felfigyelhettünk Virág Barnabás október 24-ei sajtótájékoztatóján. Az egyik, hogy a Magyar Nemzeti Bank alelnöke ismertette, a 75 bázispontos kamatcsökkentési döntés előtt elhangzottak 25 bázisponttal magasabb és alacsonyabb javaslatok is. A másik, hogy Matolcsy György elnök jobbkeze kvázi bemondta, hány százalék lehet (11 körüli) a most 12,25 százalékra leszállított jegybanki alapkamat. Mi állhat a kommunikációs irányváltás mögött? Ennek járt utána főszerkesztőnk, Csabai Károly az ING makrogazdasági elemzőjével, Virovácz Péterrel.
Makro / Külgazdaság Befagytak a frontok Ukrajnában – de mi jön ezután? Klasszis podcast Bendarzsevszkij Antonnal 
Izsó Márton - Litván Dániel - Wéber Balázs | 2023. október 19. 09:36
Az ukrán ellentámadás mindeddig nem hozott igazi áttörést, de eközben az oroszok sem tudtak eredményt elérni. A halottak és sebesültek száma már meghaladja a félmilliót. Kitart-e Ukrajna nyugati támogatása? Hogyan befolyásolja ezt az újból fellángolt izraeli-palesztin konfliktus? Lesz-e politikai kompromisszum, vagy csak katonai megoldás létezik? Erről is beszélgetett Litván Dániel és Wéber Balázs a posztszovjet térség szakértőjével, Bendarzsevszkij Antonnal az e heti Klasszis Podcastban.    
Makro / Külgazdaság A tények nem hazudnak, így tart ki a romlás ellenére a magyar gazdaság helyzete - Klasszis podcast 
Rácz Gergő | 2023. október 17. 15:01
A jelenlegi gazdasági visszaesést elsősorban a beruházások elmaradása, csökkenése magyarázza, de a helyzet távolról sem tragikus. A Klasszis Médiacsoport podcastjában az okokról és a háttérről beszélgettünk Horváth Andrással, az MBH Bank vezető elemzőjével.
Makro / Külgazdaság Akár heteken belül ismét 370 forint lehet az euró, ha zöld jelzést ad Brüsszel – Klasszis podcast 
Csabai Károly | 2023. október 7. 10:28
Ez is elhangzott azon a beszélgetésen, amelyet főszerkesztőnk, Csabai Károly Virovácz Péterrel, az ING Bank makrogazdasági elemzőjével és Turai Ádámmal, a hitelintézet treasury értékesítési vezetőjével annak apropóján folytatott, hogy közeledik az a határidő, amit a Magyarországot megillető EU-s források folyósításához szükséges feltételek teljesítéséhez adott az Európai Bizottság. De volt szó az inflációról, az október 9-étől ketyegő "önkéntes" hitelkamat-plafonról, valamint arról, hogy mikor kecmereghetünk ki a recesszióból, mitől javulhat a költségvetés helyzete.
Makro / Külgazdaság Von der Leyen nagyot ígért Ukrajnának, lesz-e orosz összeomlás? – Klasszis podcast 
Izsó Márton - Litván Dániel - Wéber Balázs | 2023. szeptember 16. 18:24
Miért lángol a Krím félsziget? Miért durvulnak az Oroszország elleni dróntámadások? Mit keresett Kim Dzsong Un a Vosztocsnij űrrepülőtéren? Miért nyerhet sokat Ukrajna a Gripenekkel? Mit üzent von der Leyen Strasbourgból Ukrajnának? És mi köze mindehhez Rudi Völlernek, a német fociválogatott szövetségi kapitányának? Ezt is kivesézték az e heti Klasszis Podcastban munkatársaink, Litván Dániel és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság Megbirkóznak-e az európai topligák a szaúdi milliárdokkal? Klasszis podcast 
Csabai Károly - Izsó Márton - Litván Dániel - Vég Márton | 2023. szeptember 2. 14:17
2022. december 30-án a rijádi al-Nasszr szerződtette a portugál Cristiano Ronaldót és azóta sorra igazolnak klasszis játékosok és edzők az kőolajban fürdő diktatúrába. Szaúd-Arábia képes szétverni a nyugati futballvilágot? Erről beszélgetett Csabai Károly főszerkesztőnk Litván Dániel és Vég Márton újságírókkal.
Makro / Külgazdaság Döntött az MNB, nem lehet többé 400 forint az euró? Klasszis podcast 
Csabai Károly | 2023. augusztus 13. 13:55
Ez a kérdés is elhangzott azon a beszélgetésen, amelyet főszerkesztőnk, Csabai Károly az ING Bank makrogazdasági elemzőjével, Virovácz Péterrel annak apropóján folytatott, hogy a Magyar Nemzeti Bank éles irányváltást jelentette be. Eszerint a magyar gazdaság versenyképességének javítását, illetve a termelékenység növelését már nem a forintárfolyam alakításával kell elérni, ehelyett stabil fizetőeszközre van szükség. 
Makro / Külgazdaság Hány magyart foglalkoztathat a Debrecenben épülő akkumulátorgyár? Klasszis podcast 
Csabai Károly | 2023. június 28. 15:44
Ez is szóba került azon a beszélgetésen, amelyen főszerkesztőnk, Csabai Károly az ING Bank makrogazdasági elemzőjével, Virovácz Péterrel a hazai munkaerőpiac aktuális helyzetét járta körül. Például azt is, mekkora tartalék van, azaz hány olyan fő van, aki jelenleg nem dolgozik, valamint azt is, vajon mennyire elégíthetik ki az itt megtelepedő külföldi cégek, jelesül a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyár munkaerő-keresletét.
Befektetési alapok A magyar politikai kockázat ára – interjú 
Eidenpenz József | 2023. június 26. 09:47
Az Év Feltörekvő Alapkezelője defenzív részvényeket vásárol, olcsó részvényeket keres, tavaly ősszel sok ilyen akadt, ma kevésbé. Ide tartoznak a magyar papírok is, de a kiszámíthatatlan gazdasági helyzet és adóztatás miatt a magyar részvények nagy diszkontot érdemelnek, kérdés, mekkorát. Interjú és videopodcast Szabó Balázzsal, a HOLD Alapkezelő vezérigazgató-helyettesével, az Expedíció Alap portfóliókezelőjével.
Személyes pénzügyek Mit tehetünk a szochós szabály hatályba lépése előtt? Klasszis podcast 
Csabai Károly | 2023. június 23. 10:22
A 2023. június 30-ig szerzett befektetési jegyek hozamát nem terheli szociális hozzájárulási adó (szocho), de 2023. július 1. után is lesz lehetőség az új, 13 százalékos adó megfizetése nélkül értékpapíralapokba fektetni. Mit jelent a 2023. június 30-i határidő a már befektetett pénzek esetében, és mire kell figyelni azoknak, akik még most, a határidő előtt szeretnének befektetni? Milyen lehetőségeik lesznek 2023. július 1. után? Lapcsoportunk Klasszis podcastjában Turner Tibor, az OTP Alapkezelő Zrt. általános vezérigazgató-helyettese segít eligazodni az új kormányrendelet szabályai között. 
Befektetési alapok Így védenek a reáleszközök az inflációtól - Klasszis podcast 
Eidenpenz József | 2023. június 19. 15:33
Ha magas az infláció, akkor reáleszközökbe érdemes fektetni a nagykönyvek szerint, mint a részvények vagy az ingatlanok. De ez többnyire csak hosszabb távon működik, rövid távon gyakran nem. A rövid távú ingadozást, veszteséget láttuk tavaly, de a következő években jó hozamok jöhetnek - mondja Pekár Dávid, a Raiffeisen Alapkezelő befektetési igazgatója, akit videópodcastunkban Eidenpenz József főmunkatárs kérdezett. 
Ingatlan Több millió magyarnak még évekig csak álom az új lakás - Klasszis podcast 
Csabai Károly - Izsó Márton - Mester Nándor | 2023. június 11. 15:24
Mekkora esélye van ma Magyarországon egy fiatal családnak új lakást venni? Mekkora önerő kell és hogyan lehet ezt előteremteni? A beruházók tényleg ingyen adják a gépesített konyhát és a parkolóhelyet? És mi van, ha nem venni, hanem építeni szeretnénk? S ha mind erre nincs pénzünk, mennyiért bérelhetünk és meddig? Ezekre válaszol a Klasszis podcast új adásában Mester Nándor, lapunk ingatlanpiaci szakértője és Csabai Károly főszerkesztő. 
Makro / Külgazdaság Rekorddöntés kell ahhoz, hogy másfél százalékkal nőhessen idén a GDP? Klasszis podcast 
Csabai Károly | 2023. május 29. 11:26
Mi a különbség a technikai és a "sima" recesszió között? Sorrendben a negyedik negyedévben is mínuszos lehet a GDP? Elérhető-e a 1,5 százalékos gazdasági növekedés? Ezekről, valamint az idei és a jövő évi költségvetésről beszélgetett főszerkesztőnk, Csabai Károly az ING Bank vezető makrogazdasági elemzőjével, Virovácz Péterrel.
Makro / Külgazdaság Véget ért a 30 boldog békeév és most már egy teljesen új világ van - Klasszis podcast 
Izsó Márton - Vég Márton | 2023. május 24. 09:38
Két díjat is nyert az Accorde Alapkezelő a befektetési alapkezelők Privátbankár.hu Klasszis 2023-as szavazásán: az általa menedzselt Accorde Első Román Részvényalap A sorozat bizonyult a Legjobb Közép-Kelet-Európai Részvény Alapnak, az Accorde Abacus Alap pedig a Legjobb Abszolút Hozamú Nem Származtatott Alap lett. Ennek apropóján beszélgetett Gyurcsik Attilával, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatójával Vég Márton újságírónk.
Makro / Külgazdaság Nagy fejtörések lesznek idén a Karmelitában - Klasszis podcast 
Csabai Károly - Székely Sarolta | 2023. május 21. 15:31
A várakozásoknak megfelelő adat érkezett a magyar GDP első negyedéves alakulásáról. No, de ennek fényében lehet-e idén a kormányzati célnak megfelelő szintű, 1,5 százalékos a gazdasági növekedés mértéke? Miért csak minket sújt az egyik legnagyobb mértékben a gazdasági visszaesés az Unióban? És miért lóg ki egyre jobban a magyar inflációs adat a sorból? Lehet-e így egyszámjegyű infláció az év végére? És hogy lehet így a jövő évi költségvetést tervezni? Ezekről beszélget főszerkesztőnk, Csabai Károly és felelős szerkesztőnk, Székely Sarolta a Klasszis podcast megújult adásában! Ezentúl ugyanis nemcsak hangban, de videón is követhető a beszélgetés!
Makro / Külgazdaság Mi köze volt a Matolcsy-Varga csúcstalálkozónak a forint e heti zuhanásához? Klasszis Podcast 
Csabai Károly | 2023. április 23. 05:59
Erre is választ kaphat, ha meghallgatja azt a beszélgetést, amelyet főszerkesztőnk, Csabai Károly folytatott az ING Bank vezető elemzőjével, Virovácz Péterrel.
Makro / Külgazdaság Tényleg nyakunkon a harmadik világháború vagy nincs ok pánikra? Klasszis Podcast 
Izsó Márton – Litván Dániel – Wéber Balázs | 2023. április 8. 11:05
Többek között erről, a háborús kilátásokról és a magyar érintettségről beszéltek az e heti Klasszis Podcastban munkatársaink, Litván Dániel és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság Lehet egyszámjegyű az infláció az év végére? Klasszis Podcast 
Privátbankár.hu | 2023. április 1. 10:49
Legfrissebb adásunkban főszerkesztőnk, Csabai Károly kollégánkkal, Vég Márton újságíróval beszélgetett.
Makro / Külgazdaság Mi lesz az inflációval, ha a kormány végre kivezeti az élelmiszerárstopot? Klasszis Podcast 
Privátbankár.hu | 2023. március 19. 19:06
Legfrissebb adásunkban főszerkesztőnk, Csabai Károly az ING Bank vezető elemzőjével, Virovácz Péterrel beszélgetett.
Részvény / Deviza / Áru Mi az a Web3, és miért akkora durranás? Klasszis Podcast  
Privátbankár.hu | 2023. március 4. 18:06
A kriptovaluták talán szenvednek ugyan, de a blokklánc él, óriási fejlesztések vannak és divatos maradt a Web3-narratíva. Mi is az, és hova vezethet? Milyen gyarló emberi tulajdonságokra épül?  
Makro / Külgazdaság Mitől ilyen erős a forint? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Klasszis Podcast 
Privátbankár.hu | 2023. február 25. 11:46
Ezeket a kérdéseket is körbejárta főszerkesztőnk, Csabai Károly a Klasszis Podcastban az ING Bank vezető elemzőjével, Virovácz Péterrel.
Részvény / Deviza / Áru Mindig van egy téma, amiért megőrülnek a befektetők - Klasszis podcast 
Eidenpenz József - Király Béla | 2023. február 10. 05:38
Januárban szépen emelkedtek a kriptodevizák, és ismét vannak narratívák, felkapott témák, amelyekért megőrülnek a befektetők. Ilyen most a mesterséges intelligencia, amely száguld, de a metaverzum terén is van élénkülés, ami a 2021-es sláger volt. Az e heti Klasszis Podcastban munkatársaink, Eidenpenz József és Király Béla járták körbe ezt a folyton változó, csúcsok és mélységek között ingadozó, izgalmas piacot.
Makro / Külgazdaság Ukrajna vagy Oroszország bírja tovább a vérontást? Klasszis Podcast 
Privátbankár.hu | 2023. január 28. 19:03
Az orosz-ukrán háború óriási emberi és anyagi veszteségeket követel mindkét oldalon. Míg azonban Oroszország tartalékai óriásiak, Ukrajna könnyebben kimerülhet, a hatalmas nemzetközi támogatás ellenére is. Az e heti Klasszis Podcastben munkatársaink, Litván Dániel, Mester Nándor és Wéber Balázs járták körbe az orosz-ukrán háború aktuális gazdasági, katonai és politikai kérdéseit, érintve a média felelősségét is. 
Részvény / Deviza / Áru Merre tovább, kriptodeviza-piac? Klasszis podcast 
Privátbankár.hu | 2023. január 16. 14:09
A kriptodevizák a 2020 végi, 2021-es bikapiac után nagyot zuhantak, a szektort botrányok sorozata rázta meg, és sokan hátat fordítottak neki. De már látszik némi konszolidáció, és a vállalkozók tovább fejlesztenek, maradtak rajongók is és az ágazat távolról sem tűnt el. Mi várható az idén, merre tart ez az iparág? Ezt a kérdést járták körül főszerkesztőnk, Csabai Károly és Eidenpenz József szakíró a legújabb podcastunkban.
Makro / Külgazdaság Tényleg lehet a 26-27 százalékos infláció egyszámjegyű? Klasszis podcast 
Privátbankár.hu | 2023. január 7. 15:14
Ezt a kérdést is körüljárta főszerkesztőnk, Csabai Károly a hazai makrogazdasági elemzőkkel folytatott sorozatunkban Jobbágy Sándorral, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzőjével. A beszélgetés során ugyanakkor az infláció mellett szóba kerültek az árfolyam befolyásolására képes tényezők, úgymint az orosz-ukrán háború, a GDP alakulása, az EU-s források, a devizakötvény-kibocsátás, a kamatok.
Makro / Külgazdaság Mi lesz a forinttal és mi az élelmiszer-ársapkákkal? A Klasszis Podcast idei adásaiban erre is kerestük a választ 
Privátbankár.hu | 2022. december 26. 18:28
A cikkek és videók mellett lapcsoportunk természetesen napjaink méltán legnépszerűbb kommunikációs formájából, a podcastolásból sem maradt ki. Májustól több mint kéttucatnyi adásban jártuk körül beszélgetőpartnereinkkel, vagy csak mi magunk, egymás között a 2022-es év legnagyobb érdeklődésre számot tartó témáit. 
Makro / Külgazdaság Amíg háború lesz, velünk lesznek az ársapkák is - Klasszis podcast 
Privátbankár.hu | 2022. december 24. 13:21
Évértékelő, évzáró, jövőbe tekintő podcastadással zárjuk a 2022-es évet. A Klasszis podcast-csatornán futó Közbeszéd című műsorban kollégáink, Csabai Károly főszerkesztő, Gáspár András lapigazgató, Király Béla, újságíró és Székely Sarolta felelős szerkesztő próbálja meg a lehetetlent, kiértékelni és összefoglalni egy rendkívül összetett és eseménydús évet.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG