Hirdetés

A nap képe: Christmas helyett Brexmas lesz az idén a briteknél

2019. december 20., 14:40

Legalábbis a londoni parlament előtt ünneplő Brexit-párti aktivisták szerint.

Pro-Brexit protesters rally outside the Houses of Parliament, in Central London, Britain, 18 December 2019. It is reported that British Prime Minister Boris Johnson is due to request a vote on the EU Withdrawal Bill on 20 December. EPA/WILL OLIVER
EPA/WILL OLIVER

Persze minden okuk megvan az örömre, hiszen múlt héten a konzervatívok földindulás-szerű győzelmet arattak az előrehozott parlamenti választásokon, tegnap pedig már be is jelentették, hogy megkezdik a Brexithez szükséges törvényalkotási folyamatot.

A parlament alsóháza ma tárgyalja és várhatóan el is fogadja a kilépési egyezményt, amelyet még ősszel kötött a Johnson-kormány Brüsszellel. Az Egyesült Királyság jövő január 31-én lép majd ki az EU-ból.

Hirdetés

A héten egyébként Budapesten tartott előadást  Boris Johnson egyik tanácsadója. Tim Montgomerie a többi között arról beszélt, hogy boldogtalan bérlőből boldog szomszéd lesz Nagy-Britannia az uniós kilépés után. Szerinte ennek ugyan lesznek átmeneti költségei, de még így is jól járnak majd. A teljes cikket itt olvashatják.

UPDATE:

Az alsóház ma délután nagy többséggel jóváhagyta a kilépési megállapodás általános alapelveit. Ezzel lehetővé vált, hogy az egyezmény januárban a ratifikációs folyamat következő szakaszába lépjen.

De most csúnya populisták győztek vagy bátor szabadságharcosok? Tényleg hülyék a britek vagy csak mások nem bírják elfogadni a külön utas politikát? És miért lett ekkora sztár Boris Johnsonból? Tíz kérdés, tíz válasz a Brexitről videókommentárunkban:

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

1800 fővel többen dolgoztak a magyar McDonald's-nél – de mennyiért?

1800 fővel többen dolgoztak a magyar McDonald's-nél – de mennyiért?

A magyarországi McDonald's teljes GDP-hatása 2014 és 2018 között elérte a 153,4 milliárd forintot. Különböző adók és járulékok formájában 2009 és 2018 között a vállalat és franchise partnerei 82,6 milliárd forintot fizettek be a magyar államháztartásba, miközben több mint 27 milliárd forint értékben végeztek beruházásokat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?