Hirdetés
Hirdetés

Bizalmatlansági szavazás: ma este végleg elbukhat Theresa May

2018. december 12., 09:15
Cimkék
Theresa May
, Brexit

...vagy éppen meg is menekülhet. Ha az esti szavazást elveszíti, azonnal le kell mondania, ha viszont megnyeri, egy évig nem dobhatják ki. Vajon lesz-e a 315 képviselő között legalább 158 olyan, aki elzavarja?

Theresa May brit miniszterelnök, a Konzervatív Párt vezére a választókerületében, Maidenheadben az előrehozott brit parlamenti választások után, 2017. június 9-én hajnalban. (Kép forrása: MTI/AP/PA/Stefan Rousseau)
Theresa May 2017. június 9-én, az előrehozott választások napján. (Kép forrása: MTI/AP/PA/Stefan Rousseau)

Bizalmatlansági szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen saját pártja, a Konzervatív Párt alsóházi frakciója.

Ma este (magyar idő szerint) 19 és 21 óra között tartják a szavazást, miután a párt képviselőinek több mint 15 százaléka a kezdeményezők oldalára állt. A szavazatokat azonnal összeszámolják, és még az este nyilvánosságra is hozhatják az eredményt.

Hirdetés

Theresa May miniszterelnök ugyan összehozott egy megállapodást az EU-val a britek kilépésének feltételeiről, ám egyre inkább úgy tűnik, azt rajta kívül senki sem fogadja el otthon. Még saját pártja tagjainak háromnegyede is elutasítja az alkut. El is halasztották a parlamenti szavazást a megállapodásról, mert azt úgysem fogadták volna el - helyette európai turnéba kezdett a miniszterelnök, Brüsszel viszont lényegében nem hajlandó változtatni a megállapodáson.

Bukás vagy menekülés?

A bizalmatlansági indítványt a frakció egyszerű többségének, jelenleg 158 tory képviselőnek támogatnia kellene ahhoz, hogy Theresa May távozzon a párt éléről és így a kormányfői tisztségből is. Ebben az esetben May az utódválasztási versenyben nem indulhatna.

Ha viszont megnyeri a szavazást, egy évig nem indítható ellene újabb bizalmatlansági kezdeményezés a Konzervatív Párton belül.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Súlyos csapás Putyinra – Strache és Orbán a nyugati titkosszolgálatok célkeresztjében

Súlyos csapás Putyinra – Strache és Orbán a nyugati titkosszolgálatok célkeresztjében

A sikeres titkosszolgálati akció súlyos csapás Putyin európai terveire és komoly figyelmeztetés a magyar kormánypárt számára. A Fidesz és az FPÖ között páratlanul szoros kapcsolat alakult ki. Mindkét párt vezetői az orosz érdekek mentén avatkoznak bele a feszült balkáni politikai folyamatokba.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?