Hirdetés
Hirdetés

Elhárult a veszély? Visszaállítják a schengeni határokat

2017. szeptember 14., 11:38

Egy uniós biztos szerint már nem indokolt a belső határellenőrzés.

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság belügyi biztosa úgy látja, hogy már nem állnak fent a belső, uniós tagországok közötti határok ellenőrzésének ideiglenes, újbóli bevezetését kiváltó okok, ezért nem is indokolt meghosszabbítani a schengeni övezeten belüli rendkívüli határellenőrzés. Az uniós biztos hangsúlyozta: a menekültügyi vészhelyzet csökkent, úgyhogy eljött az ideje annak, hogy Európa visszatérjen a schengeni határok rendes működéséhez.

Ezt még tavaly vezették be több uniós tagállamban, jelenleg az osztrák-magyar és az osztrák-szlovén határon, a német-osztrák határon, a dán-német határon, a Svédország déli és nyugati rendőrségi körzetében található kikötőkben és az Öresund hídnál, a Dániába, Németországba és Svédországba kompjáratokat üzemeltető norvég kikötőkben ellenőrzik a ki- és belépőket. Az érintett tagállamok további 6 hónap hosszabbításra adhatnak még le igényt.

Hirdetés

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elfordulnak a kínaiak az iPhone-tól

Elfordulnak a kínaiak az iPhone-tól

Felfutott a kínai cégek okostelefon-gyártása, és tarolnak a hazai piacon. Ugyanakkor visszaesett az iparág összértékesítése is Kínában, nem mintha visszaszorulna az iparág, csak mostanra mindenkinek van készüléke, ráadásul a legtöbb olyan jó, hogy nem feltétlenül kell hamar lecserélni. Érett szakaszba lépett a piac.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?