Hirdetés
Hirdetés

Juncker elmondta, mikor bővülhet legközelebb az EU

2018. október 05., 17:11

Az EB elnöke szerint még évekre vannak a nyugat-balkáni országok a csatlakozástól.

Jean Claude Juncker Fotó: europa.eu
Jean Claude Juncker Fotó: europa.eu

2025 előtt nem valószínű a nyugat-balkáni országok csatlakozása az Európai Unióhoz – mondta az Európai Bizottság elnöke. Jean-Claude Juncker ugyanakkor elmondta: ha a nyugat-balkáni országoktól - Bosznia, Albánia, Szerbia, Macedónia, Montenegró, Koszovó - elveszik a csatlakozás lehetőségét, újabb háborús konfliktus alakulhat ki a térségben.

Bár Juncker szerint történtek előrelépések néhány országban, ezek még nem teljesen elégségesek, a teljes csatlakozás lehetősége pedig még messze van, 2025-nél előbb nem valószínű. Hozzátette: a következő pár évben egy gazdasági társulást kellene létrehozni a régióban, ami által a nyugat-balkáni országok részben úgy viselkedhetnének, mintha egyszer az EU teljes jogú tagjai lehetnének.

Hirdetés

Az Oroszországgal való kapcsolatokról szólva az EB elnök kifejtette: annak ellenére, hogy nincs minden rendjén, nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a szomszédunk, és a biztonság hosszú távon csak vele együtt tarthatóak fenn. Konkrétumok említése nélkül hozzátette: ügyelni kell a jogállamiság megtartására az európai térségben, és nem lehet semmibe venni csak azért, mert valakinek éppen ez az érdeke.

Orbán nagy barátja keményen nekiesett Junckernek

Több központi uniós politikusnak is beszólt az olaszok megosztó miniszterelnök-helyettese. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 31 945 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ereszt az ingatlanlufi a világ legészakibb fővárosában

Ereszt az ingatlanlufi a világ legészakibb fővárosában

Izland a maga kis népességével és alapvetően igen nagy jólétével elhíresült arról, hogy 10 éve, a válság idején bankjai összeomlottak. Szó sincs arról azonban, hogy az ország elszegényedett volna: nagyobb a jólét, mint Európa legtöbb országában. Be is indult egy újabb ingatlanmánia, de most kezdenek az építők nyakán maradni az új lakások.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?