Hirdetés
Hirdetés

Orbán azt kéri: mindenki imádkozzon Merkelért

2017. szeptember 22., 08:52

Ismét mikrofon mögé ült a miniszterelnök, ahol a Soros-terv mellett azt is elmondta, kinek szurkol a vasárnapi német kancellárválasztáson. Egyszámjegyű SZJA valószínűleg nem lesz még egy jó darabig, a nyugdíjasok azonban jó eséllyel ismét karácsonyi ajándékot kapnak a kormánytól.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában. Forrás: MTI/Kovács Tamás
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Szokásos pénteki nyilatkozatát tette meg Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A témafelhozatal sokszínű volt, szó esett a béremelésről, adókról, a vasárnapi német választásokról és természetesen a nép ellenségéről, Soros Györgyről is.

SZJA, nyugdíj, diákhitel

Orbán Viktor szerint persze a legjobb adó az, ami nulla százalékos, ez azonban a gazdaság fenntarthatósága szempontjából nem kivitelezhető. Meglátása szerint egy munkaalapú társadalomban jobb és igazságosabb az elköltött pénzt megadóztatni, semmint a kereseteket, mivel így az emberek hitelesebben gondolhatják úgy, hogy megéri dolgozni. Ezzel együtt nem tudtuk meg, hogy ilyet tervez-e egyáltalán a kormány.

Hirdetés

A diákhitel kamatának eltörlése kapcsán a miniszterelnök ismét hangsúlyozta: Magyarországon továbbra is ingyenes az oktatás, fizetnie csak annak kell, aki „további stúdiumokat vállal”, ezzel együtt a kamatok eltörlése nagy segítség minden diák számára, függetlenül attól, hogy 1-es vagy 2-es konstrukciójú hitelt vett-e fel. A Diákhitellel kapcsolatos intézkedésről korábban itt írtunk. A nyugdíjasok kompenzációja kapcsán elmondta: novemberben látják majd az éves költségvetést, és amennyiben lehetséges, akár visszamenőlegesen is visszatérítve kisebb összegeket. Ezek bár nem nagy tételek, „a nyugdíjasoknak minden forint számít”, fűzte hozzá a miniszterelnök.

Brüsszel és Soros

Orbán Viktor szerint továbbra sincs semmilyen jogalapja annak a követelésnek, hogy az uniós támogatásokat a menekültek befogadásához kötik. A miniszterelnök elmondta: nem tart attól, hogy megvonnák a támogatásokat Magyarországtól, ugyanakkor bárki, aki ilyen lehetőségeket vet fel, az jogsértést követ el.

A Soros-terv kapcsán kiírt nemzeti konzultáció kapcsán Orbán Viktor elmondta: azért van szükség erre a konzultációra, mivel a magyar kormány jelenleg egymaga hadakozik Európával szemben és a határok megvédését illetően. A konzultációval az emberek megerősítik a kormány felhatalmazását erre, így a miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy vegyen majd részt a következő konzultáción is.

Nagyon szurkolunk Merkelnek

Vasárnap tartják a választásokat Németországban, ahol a jelenlegi várakozások szerint a jelenlegi kancellár, Angela Merkel a legesélyesebb a győzelemre. Ebben egyébként Orbán Viktor is bízik, aki arra kérte a lakosságot, hogy esténként mormoljon el egy imát a Bundeskanzlerin győzelméért. Itt egyébként nem csak párt-barátság miatt bízik Merkel győzelmében (a Fideszt és a CDU-t összeköti a kereszténydemokrata hagyomány), hanem amiatt is, mivel a szociáldemokraták jelöltje, Martin Schulz korábban kőkeményen bírálta Magyarországot és a kormány döntéseit, ami a miniszterelnök szerint elfogadhatatlan.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Merkel két és fél évvel a migránsválság elindulása után európai megoldásról prédikál, de a német közvélemény többsége már Seehofernek hisz. A migrációs válság mély politikai hasadáshoz vezetett, és ez könnyen az EU szétesését eredményezheti. Orbán az EU Bizottságot „fehérgalléros embercsempészeknek” nevezte.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?