Hirdetés
Hirdetés

Sorra pattintják vissza Trump rendeletét

2017. március 29., 16:47

Nemcsak szövetségi államok, de szakértők és cégvezetők is elhibázottnak tartják az amerikai elnök döntését.

Több amerikai szövetségi állami és város utasította el Donald Trump kedden aláírt rendeletét, amely eltörölte Barack Obama klímavédelmi intézkedéseit. Először két demokrata párti irányítású állam, Kalifornia és New York kormányzói közös közleményben utasították el az új amerikai elnök döntését. A kormányzók közleményükben leszögezték: "A kormányzattal vagy nélküle, de szövetségeseinkkel a világban továbbra is kíméletlenül küzdünk majd a klímaváltozás ellen és jövőnk védelméért".

Egyre többen tiltakoznak

Hirdetés

Jerry Brown Kalifornia és Andrew Cuomo New York állam kormányzója szerint az új elnöki döntés "mélységesen elhibázott és megbotránkoztatóan figyelmen kívül hagyja a tudomány alapvető megállapításait". A közös fellépéshez több szövetségi állam és város is csatlakozott, például Oregon, Washington, Massachusetts és Virginia kormányzói, illetve Oakland, Portland, Seattle, Chicago, Philadelphia városok polgármesterei.

Nem csak kormányzók, de energetikai szakértők és környezetvédelmi szakemberek, sőt egyes nagyvállalatok vezetői is kétségüket fejezték ki az elnöki rendelettel kapcsolatban. Az Exxon amerikai olaj- és gázcég szintén felhívta Trump figyelmét a döntés káros hatásaira.

Donald Trump kedden írta alá a Dekrétum az energetikai függetlenségről c. rendeletet, amely eltörli a korábbi elnök 2013-ban foganatosított klímavédelmi intézkedéseit. Eltörölte például a globális felmelegedés egyik kiváltójának tartott üvegházhatású gázok kibocsátásának felső határát, feloldotta az eddig bezáratott szénerőművekre kimondott zárlatot, illetve a szövetségi szénbányák működésére vonatkozó moratóriumot, és engedélyezte a frakkolást (a hidraulikus technikával történő olajkitermelést).

Nem vicc: New York pont annyit szenved Trumpnak köszönhetően, mint London a Brexit miatt

Még mindig London a világ első számú pénzügyi központja, New York elszalasztotta a nagy esélyt. További részletek >>>

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 31 945 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi köcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

A múlt év őszén komoly esés indult az amerikai tőzsdéken, amely decemberben összeomlásba torkollott. Nem csak a befektetők estek pánikba, hanem amerikai kormányzati tényezők is, sőt, maga a jegybank szerepét betöltő Fed is. Nos, mindez csak ijesztés volt, a héten az árfolyamok immár az őszi szintekre emelkedtek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Advertisement

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?