Hirdetés
Hirdetés

Szijjártó nem örül: ezt mégis hogy gondolja az EU?

2018. május 17., 16:22

Felgyorsítaná a nyugat-balkáni integrációt.

A nyugat-balkáni országok EU-integrációs folyamatát fel kellene gyorsítani - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Varsóban, Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterrel közösen tartott sajtóértekezleten.

Szijjártó Péter elmondta: a magyar álláspont az, hogy a nyugat-balkáni országok EU-integrációs folyamatát fel kellene gyorsítani. A miniszter nem örült annak, hogy Európai Bizottság 2025-öt jelölte meg csatlakozásuk céldátumaként, szorgalmazta: Montenegróval és Szerbiával még idén nyissanak meg minden tárgyalási fejezetet.

Hirdetés

Szerinte a Nyugat-Balkánon történelmi feszültségek vannak, ezeket szerinte az európai és az euroatlanti integrációval lehetne a leginkább feloldani.

"Ha nem lesz jelen abban a térségben az EU, jöhetnek más szereplők is, akik nem mindig az európai biztonságot részesítik előnyben" - mondta.

Európa hitegeti a Balkánt - mit keresnek magyar politikai befektetők a zavaros cégekben?

A mai EU-Nyugat-Balkán Csúcs kiszivárgott előzetes záróközleménye az infrastruktúrális elkötelezettségeken túl a bővítést illetően nem merészkedik stratégiai elkötelezettségeket tenni. Eközben magyar kormánypárti médiacégekhez köthető befektetők jelentek meg a korábbi, velejéig korrupt macedón miniszterelnököt támogató macedóniai médiavállalatokban. Részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

48 nap alatt el lehet adni egy panelt

48 nap alatt el lehet adni egy panelt

Vidéken tovább élénkült a lakáspiac, idén a magánszemélyek éves összevetésben 5 százalékkal több lakóingatlant hirdettek meg eladásra a megyei jogú városokban. Budapesten ugyanakkor 8 százalékkal kevesebb lakóingatlan-hirdetést adtak fel a tulajdonosok, ám a kínálat mégsem szűkült. Ennek oka, hogy a vevők leginkább a friss kínálatból szemezgetnek, ezért egyre több a beragadt lakás a piacon.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?