Hirdetés
Hirdetés

Több pénzt ad az EU a legszegényebbek oktatására

2018. május 18., 13:35

Az EU megnövelné a válsághelyzetben lévők oktatására fordított finanszírozás mértékét.

Új intézkedéseket fogadott el az Európai Bizottság, amelynek célja, hogy 2019-től a humanitárius segélyek teljes költségvetésének 10 százalékára növelje a szükséghelyzetben és válsághelyzetben lévők oktatására fordított finanszírozás mértékét – mondta a humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős uniós biztos.

Hrisztosz Sztilianidész elmondta, az új szakpolitika négy kulcsfontosságú területet határoz meg: a gyermekeknek és fiataloknak szánt tanulási lehetőségekhez való hozzáférés javítását, a minőségi oktatás és szakképzés biztosítását, az oktatáshoz jutás védelmének segítését, valamint gyors és innovatív oktatási megoldások bevezetését. Az is cél továbbá, hogy a humanitárius válság sújtotta gyermekek három hónapon belül újra tanulni tudjanak.

Hirdetés

Az EB tájékoztatása szerint az Európai Unió világszerte 52 országban több mint 5,5 millió olyan gyereket támogat, akik valamilyen konfliktushelyzet (erőszak, éghajlatváltozás vagy katasztrófahelyzet miatt kiestek az oktatási rendszerből. A finanszírozás 2016 óta közel 265 millió eurót (mintegy 82 milliárd forint) tesz ki. Az eddigi legnagyobb, 84 millió eurós humanitárius program jelenleg az oktatási célú pénzátutalást nyújtó program Törökországban, amely 290 ezer menekült gyermeket segít abban, hogy iskolába járhasson.

Járai Zsigmond szerint is az oktatást, egészségügyet kellene rendbe tenni

Járai Zsigmond szerint ha nem jön újabb válság, tartható lesz a 4 százalék fölötti növekedés, de a versenyképesség növelésében sok a tennivaló - ráadásul az oktatás, az egészségügy és a kormányzás egyszerűsítése lenne a prioritás, ami csak lassan hoz mérhető eredményt. A volt jegybankelnök a fiatalok hazacsábításáról és a demográfiai trendekről is beszélt. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagyobb az infláció, mint gondolnánk, és ennek meglesz a böjtje

Nagyobb az infláció, mint gondolnánk, és ennek meglesz a böjtje

Itt a nagy fellendülés a világban, dübörög a gazdaság, sok helyen történelmi mélyponton a munkanélküliség, de közben ingatlan-, és tőzsdebuborékok keletkeznek. Nem is lenne baj, ha ezek egyszer nem pukkadnának ki, kvázi deflációs hatásokat, így lassulást, sőt recessziót okozva.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?