<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Finanszírozás
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
Vállalat Céges villanyautót venne? Most nagyon olcsón megteheti
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 10:24
A piaci kamat negyedét kell csak fizetni egy új konstrukcióban.
Vállalat Elképesztő összeget kalapoztak össze a vállalatok a járvány alatt
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 15:57
Rekordösszegű, 12 ezer milliárd dollárt meghaladó új piaci finanszírozást hajtott fel a globális vállalati szektor az év eleje óta, kihasználva a koronavírus-járvány gazdasági következményeinek enyhítését célzó likviditásözönt és a járvány sokkja utáni piaci kilábalást.
Makro / Külgazdaság A járvány sem borította meg a magyar egyensúlyi folyamatokat
Király Béla | 2021. április 13. 13:26
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden online sajtótájékoztatón mutatta be a 2020-as fizetési mérleg adatait. Ebből egyebek mellett az is kiderült, hogy a járvány okozta bevételek kiesése és az egészségügyi terhek miatt jelentkező többletkiadások ellenére is kedvezően alakultak a külső egyensúlyi folyamatok.
KKV Az iparági problémákat megoldó startupoknak van jövőjük
Kriston László | 2019. november 19. 13:00
Pénz van bőven, a befektetők tehát nem a tőkehiányban, hanem inkább a startup-alapítók hozzáállásában látják a hibát. A kalapozás helyett inkább a praktikumra kellene koncentrálniuk: hogyan tudom a világcégek és az iparágak működését új, diszruptív megoldásokkal segíteni? Ez a közvélekedés rajzolódott ki a Privatbankar.hu Finanszírozás 2019 konferenciáján rendezett panelbeszélgetésekből.
KKV Még mindig olcsóbb nálunk startupot építeni, mint Nyugat-Európában
Kriston László | 2019. november 17. 17:02
Minden startup számára az okos tőke a leghasznosabb, mely szaktudást és releváns kapcsolati hálót, összeköttetéseket nyújt a tőkén túl, derült ki a Privatbankar.hu Finanszírozás 2019 konferenciáján rendezett panelbeszélgetésből.
Vállalat Többéves rekord dől meg: ráharaptak a magyarok a lízingre
Privátbankár.hu | 2018. november 12. 20:20
Megint két számjegyű növekedés következett be a magyar lízingpiacon: a finanszírozott összeg 17 százalékkal 500 milliárd forint fölé került az év első kilenc hónapjában - közölte a Magyar Lízingszövetség. Az építőipari boom jól látszik a lízingpiacon is. A szövetség ugyanakkor felhívja a figyelmet: vannak kihívások a piacon, részben az emelkedő kamatok miatt, de rövid és középtávon stabil növekedés várható.
Makro / Külgazdaság Több pénzt ad az EU a legszegényebbek oktatására
Privátbankár.hu | 2018. május 18. 13:35
Az EU megnövelné a válsághelyzetben lévők oktatására fordított finanszírozás mértékét.
Makro / Külgazdaság Új tervek az EU-ban: elzárnák a pénzcsapot Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2018. április 23. 14:24
Új forráselosztási rendszert vezetne be az EU a következő időszakban, ami inkábba déli területek befogadó országainak kedvezne.
KKV Amikor a bank nem ad hitelt, akkor jönnek ők a képbe
Gáspár András | 2017. november 29. 06:08
Sok magyar cég ismeri már a kockázati tőkét, de bőven van még hova fejlődni: az állami és uniós forrásokból biztosított lehetőségek az induló vállalkozásoktól kezdve az érettebb fázisban lévő cégekig sok helyen biztosíthatnak forrást a tervezett beruházásokhoz. A kockázati- és magántőke szerepe azokban az esetekben különösen jelentős, amikor a banki finanszírozásra nem számíthat a vállalat - Katona Zsolt, az MFB Invest vezérigazgatója arról is beszélt, miért nem kell félnie a cégeknek attól, hogy a finanszírozásért cserébe tulajdonrészt kell adniuk a befektetőnek. Interjú.
Vállalat Élet az NHP után – szorgosan támogatnák tovább a vállalkozásokat
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 11:06
Az állami-intézményi garanciákkal fokozottan támogatnának olyan vállalkozásokat, amelyek egyébként nem jutnának piaci hitelhez. Az MNB nagyon fontos célja a kkv-k tőzsdére lépésének támogatása. A Hiventures, az MFB kockázatitőke-alapja háromféle támogatást is nyújt.
KKV Ez vár a cégedre, ha elzárják az uniós pénzcsapot!
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 20. 14:54
Honnan szerezhet fejlesztési forrásokat egy magyar KKV? Hogyan készítsük fel az új generációt a cégvezetésre? Hogyan és kinek adhatjuk el a családi céget?
Részvény / Deviza / Áru A Mol olyat tett, amit eddig még egy magyar vállalat sem
Privátbankár.hu | 2017. július 25. 09:00
A Mol 110 millió euró összegű Schuldscheindarlehen (SSD) finanszírozási szerződést írt alá július 24-én. A társaság az első vállalati ügyfél Magyarországon, amely él ezzel a finanszírozási lehetőséggel.
Makro / Külgazdaság Azt hitted, megszabadulunk az Iszlám Államtól? Terrorra mindig lesz pénz
Privátbankár.hu | 2017. július 20. 15:16
A háborúhoz állítólag leginkább pénz kell, sok-sok pénz, az Iszlám Állam pedig területeivel együtt nemsokára teljesen el fogja veszíteni a bevételi forrásait is. Ez azt jelenti, hogy akkor végre megszabadulunk tőlük? Nem, állítólag előrelátók voltak, és időben új üzleti modellre tértek át.
Makro / Külgazdaság Megmenekült Trump – nem kell leállnia a kormányzatnak
Privátbankár.hu | 2017. május 1. 11:17
Az utolsó pillanatban sikerült megállapodást kötnie a kongresszusnak.
Állampapír / Kötvény Több ezer milliárdnyi állampapírt adtak el a lakosságnak - megérte?
Kicsák Gergely - MNB | 2016. október 4. 10:40
A forint lakossági állampapírok állománya 2011 eleje óta 4000 milliárd forinttal emelkedett, azaz közel tízszeresére nőtt. Ebben szerepe van annak is, hogy magas hozamot kínál az ÁKK a lakosságnak - az MNB szakértőjének szakcikke szerint viszont ez mégsem jelentett többletterhet a költségvetésnek.
KKV Foci és pénz – a bajorok úsznak a zsetonban, a lemaradóknak annyi
Privátbankár.hu | 2015. április 4. 15:28
Miközben a német fociliga müncheni bajnokai várhatóan a következő szezonban is a legtöbbet kasszírozhatják majd, a másodosztályba lecsúszó csapatok teljesen kivérezhetnek. A Bayern várhatóan 68 millió euróból gazdálkodhat, negyvenet a belföldi, 28-at a külföldi szereplésekből – írja a Handelsblatt.
Makro / Külgazdaság Jön a feketelista: százával állhatnak le állami projektek
Privátbankár.hu | 2015. február 11. 08:41
A kormány jövőhét szerdán mutatja be azon cégek listáját, amelyek késnek az uniós finanszírozású projektjeikkel. Veszélyben van a kifizetés.
Pénzügyi szektor Kinek kell az olcsó hitel? Megmutatjuk
Privátbankár.hu | 2015. február 3. 16:59
Az nhp második szakaszában már több mint 600 milliárd forintnak találtak helyet, a program 1300 összességében 1300 milliárdnál jár. Kik veszik fel a jegybank olcsó hitelét, mire?
FinLab Tényleg keveset költünk felsőoktatásra, vagy tartsák el magukat az egyetemek?
Havran Dániel | 2015. január 17. 18:00
Az elmúlt napokban az érettségi kérdése kapcsán újra sokat hallhatunk a felsőoktatási politikáról, illetve a felsőoktatás finanszírozásáról. Egyesek azt állítják, hogy keveset költünk a tudományra és annak disszeminációjára, mások azt hangoztatják, hogy az lenne az egészséges, hogy ágazat maga termelné ki működésének költségét. Hol az igazság? Mennyire lehet ezt az „iparágat” alul- vagy felülfinanszírozni? Járjuk körül ezt a kérdést a blogban.
Makro / Külgazdaság Pénz az egyetemeknek? Na, az nincs
Privátbankár.hu | 2015. január 5. 15:10
A Napi Gazdaság rektorokat kérdezett a felsőoktatás finanszírozásról. Nem túl rózsás a helyzet. Magánbefektetők jöhetnének szóba, de ahhoz iparra épülő képzés kell.
FinLab Nobel-díjas elmélet segítheti a kis- és középvállalatok finanszírozását
Berlinger Edina | 2014. december 9. 20:00
Jean Tirole nyerte el idén a közgazdasági Nobel-díjat; modellkeretét továbbgondolva a Budapesti Corvinus Egyetem három kutatója a kis- és középvállalatok finanszírozásról vont le következtetéseket. Miért nem kap hitelt minden életképes projekt, ha a hitelfelvevők akár magasabb kamatot is hajlandóak megfizetni?
Állampapír / Kötvény Itt a vihar? Elkezdtek emelkedni a hazai rövid hozamok
Privátbankár.hu | 2014. október 29. 13:16
Megállt a rövid futamidejű állampapírok hozamának már-már irreális esése, elfogytak a kényszervásárlók, illetve sok piaci szereplő valószínűleg más befektetést talált magának. Lehet, hogy itt a régen várt trendforduló, és innét jó darabig felfelé mennek majd a hozamok? – írja a Total Return Blog.
Pénzügyi szektor Hitelezés hitelből: mennyit kockáztathatnak a bankok?
Szakál Gyöngyvér - MNB | 2014. szeptember 23. 09:05
A pénzügyi szektorok és ezen belül is a hitelintézetek szabályozottsága az elmúlt időszakban soha nem látott méreteket öltött. Azon előírások, amelyek a bankok működését a biztonságosnak tartott keretek között tartását célozzák, egyre kifinomultabbá válnak. Mindeközben egyre nagyobb az igény egy olyan jelzőrendszer kiépítésére is, amely ezzel szemben épp az egyszerűségre törekszik és azt biztosítja, hogy gyorsan és összehasonlítható módon felmérhető legyen a piaci szereplők tevékenységének kockázatossága. E tekintetben kínálhat megoldást a tőkeáttételi mutatóra vonatkozó minimum követelményeknek való megfelelés megkövetelése 2018-tól.
Állampapír / Kötvény Vissza kell vennie az államnak, különben elszáll az adósság
Privátbankár.hu | 2014. július 9. 13:36
Az első félévben a tervezettnél sokkal több forrást sikerült bevonni, ezért a második félévben vissza kell fogni az állampapír-értékesítést - mondta Borbély László András, az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) általános vezérigazgató-helyettese egy szerdán megjelent interjúban.
KKV Unokáink is látni fogják: 3050 milliárddal adósodunk el az oroszok felé
Privátbankár.hu | 2014. június 24. 08:49
Jóváhagyták az orosz-magyar paksi hitelmegállapodást, ezzel maximum újabb tízmilliárd eurós, azaz 3050 milliárdos hitelterhet vesz a nyakába az ország 21 évre. Legalább lehet előtörleszteni, tehát olcsóbb forrásokból is ki lehet váltani, a kamat ugyanis sávosan emelkedik.
Állampapír / Kötvény Aki túl jóban van az oroszokkal, az csúnyán megjárja?
Privátbankár.hu | 2014. május 5. 17:10
Az orosz vállalatok már erősen érzik az ukrán válság hatásait, a befektetők ugyanis messzire elkerülik a kötvényeiket. Csak tizedannyi vállalati kötvényt tudtak idén eladni, mint tavaly ugyanezen időszakban. A szankciók visszaüthetnek az EU-tagállamokra is, különösen azokra, amelyek különleges kapcsolatokat ápolnak Oroszországgal.
Makro / Külgazdaság Jaksity szerint már kerülget bennünket az újabb válság
Privátbankár.hu | 2014. május 5. 12:25
A kormány következő 4 éve kiszámíthatóbb lehet – mondta a Forbesnak adott interjújában Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. elnöke. Az új válság már látszik, akár az ukrán konfliktus is beindíthatja. Szerinte az elmúlt négy év gazdasági teljesítménye 2018-ban már kevés lesz.
Makro / Külgazdaság Függőségben az állam - sok pénzre van szüksége Magyarországnak
Privátbankár.hu | 2014. március 27. 15:36
A GDP ötödénél is több pénzre van szüksége az államnak idén, hogy új hitelekből törleszthesse adósságait és finanszírozza a költségvetési hiányt. Az egész EU-ban csak négy másik állam van, amelyeik ennél jobban függ a finanszírozási környezet alakulásától, a pénzpiaci szereplők hangulatától.
Részvény / Deviza / Áru El vagyunk bankosodva, több tőkepiac kéne
Privátbankár.hu | 2014. február 26. 09:35
A tőkepiac szerepe a válság során felértékelődött, ez a folyamat a jövőben is zajlani fog – mondta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár (NGM) a Privátbankár.hu Tőkepiac 2014 című konferenciáján. A kérdés az, hogy a beruházások bővülésében hol van a szerepe a tőkepiacnak.
Agrár Nincs fedezet, nincs hitel - mit tehet az őstermelő, ha beruházna?
Czinege László | 2013. október 15. 06:15
Mit tehet az őstermelő, ha pénzre van szüksége? Hogyan lehet növelni a beruházások számát? Mi okozza a legnagyobb fejtörést az agráriumban? Herczegh András, az Agrár-vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) ügyvezető igazgatója adott interjút a Privátbankárnak.
Makro / Külgazdaság Csökkent a folyó fizetési mérleg többlete
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 27. 10:47
A folyó fizetési mérleg többlete 612 millió euró volt, ami több az egy évvel korábbinál, de elmarad az előző negyedévitől.
Agrár Több ember, több élelmiszer - de miből, ha nincs elég pénz?
Czinege László | 2013. augusztus 2. 06:15
Egyre többen élünk a Földön, egyre több élelmiszerre lesz szükség. A mezőgazdaságunk adott hozzá, de nagyon sok elmaradásunk van, amit le kell dolgozni. Ehhez azonban pénz kell, sok-sok pénz. Csakhogy a fiatalok nem nagyon kapnak, ráadásul átalakulás előtt állnak a takarékszövetkezetek is, amitől sokan sokat várnak.
Agrár Több támogatást adna a gazdáknak a szaktárca
Privátbankár.hu | 2013. július 30. 12:24
A minisztérium szerint az Agrár Széchenyi Kártya kedvezőbbé teszi a mezőgazdaság finanszírozását.
Makro / Külgazdaság Váratlanul nagyot nőtt a magyar folyómérleg-többlet
Privátbankár.hu | 2013. június 28. 09:34
Az első negyedév mérlege jobb a vártnál, és még az előző negyedév adatait is felülvizsgálta az MNB.
Ingatlan Budapesten gyalogoshidak nőnek majd a Duna fölé
Privátbankár.hu | 2013. május 16. 18:18
Nemsokára több gyalogoshíd is épülhet Budapesten a Fővárosi Közgyűlés által nemrégiben elfogadott Duna-tanulmány szerint - mondta Tarlós István főpolgármester, aki hangsúlyozta, hogy a közúti hidak építését is folytatni kell.
Makro / Külgazdaság Igazából senkit nem érdekel a magyar túlzottdeficit-eljárás
Privátbankár.hu | 2013. május 3. 20:12
Nem elsősorban a piacot, hanem jóval inkább a magyar kormányt érdekli, hogy az EU megszünteti-e az idén a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárást - vélekedtek az Európai Bizottság most ismertetett tavaszi gazdasági prognózisát kommentálva londoni pénzügyi elemzők.
KKV A kormány másfél milliárddal segíti ki a Mal Zrt.
Privátbankár.hu | 2013. április 24. 07:26
A Mal Zrt. kötelezettségeinek végrehajtására másfél milliárd forintot csoportosít át a kormány a költségvetésből, de ha ez elfogy év végéig még rendelkezésre áll plusz 3 milliárd.
Ingatlan Óriási passzívház épül a főváros közepén
Privátbankár.hu | 2013. április 18. 16:45
Megkezdődik a százlakásos passzívház építése a főváros XIII. kerületében, miután a városrész képviselő-testülete zöld utat adott a beruházásnak.
Ingatlan Két év alatt egy városnyi panel alakult át
Privátbankár.hu | 2013. április 5. 14:35
Az elmúlt két évben a panelprogramokban 21,32 milliárd forint támogatást fizettek ki, ebből mintegy 60.000 lakást korszerűsítettek - írta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter szocialista képviselők kérdésére adott válaszában.
Makro / Külgazdaság Veszély Kínában! Megugrott tartományok adóssága
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 14:15
Az elmúlt két évben két százalékkal nőtt a kínai tartományok hitelállománya, bár Peking szerint ez még kordában tartható.
Állampapír / Kötvény Újabb devizakötvény-kibocstást tervez az állam
Privátbankár.hu | 2013. február 26. 14:22
A Magyar Fejlesztési Bank az idén 400-500 millió dollár értékben bocsátana ki devizakötvényt, hogy segítse a helyi vállalatok hitelezését és a nagyobb infrastruktúra-fejlesztését - mondta Baranyay László, az MFB elnök-vezérigazgatója a Wall Street Journalnek.
Karrier Közeleg a felvételi határidő: fontos dolgok dőlnek ma el
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 13:03
A héten lejár a jelentkezési határidő a 2013 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre. Soha ennyire nem telt még mozgalmasan a jelentkezést megelőző néhány hónap, ettől valószínűleg sokan elbizonytalanodtak és várhatóan kevesebben is jelentkeznek. Az Educatio kiállításra például mintegy 30 százalékkal kevesebben látogattak ki idén, mint korábban és az intézményi nyíltnapok iránt is visszaesett az érdeklődés.
Állampapír / Kötvény 1200 milliárdos kamatterhet nyög az ország - lesz ez még több is
Privátbankár.hu | 2013. január 29. 08:14
Tavaly rekordösszeget, 1202,4 milliárd forintot költött az állam a korábban felvett hiteleinek finanszírozására, ez az összeg az idén tovább emelkedik.
Karrier Ősztől fizetősek a kommunikációs szakok, a kormány vadul cáfol
Privátbankár.hu | 2012. november 6. 14:19
Még nincs kormánydöntés, de a szakállamtitkár cáfolta, hogy ősztől fizetősek lesznek a kommunikációs szakok és részben a bölcsészképzés, hasonlóan a már fizetőssé tett jogász- és közgazdászképzéshez.
Ingatlan A KÉSZ csoport épít kórházat Vietnámban az Exim Bank hiteléből
Privátbankár.hu | 2012. október 10. 13:03
Az Exim Bank segélyhitel finanszírozásával valósul meg az aprojekt, amelynek keretében a KÉSZ csoport épít kórházat Vietnámban.
KKV Megvették a csődbe jutott Cerbona fehérvári gyárát
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 17. 13:46
A felvásárlás nyomán Cerbona teljes extrudált üzletága, maga a márka és nem utolsósorban 84 munkahely megmenekült a felszámolástól.
KKV Állami hátszél nélkül nem vágnak bele semmibe a vállalatok
Privátbankár.hu | 2012. július 11. 14:21
A K&H Bank az elmúlt félévben nem tapasztalta a beruházási hitelek iránti igény fokozódását, így a második félévben sem számítanak a vállalati beruházások növekedésére. Jelenleg egyértelműen az állami bankok refinanszírozott hitelei a legnépszerűbbek. A hitelbírálatnál nagyobb esélye van annak a cégnek, amelyik részletes üzleti tervet készít - nem csak a pozitívumokkal számolva.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG