Hirdetés
Hirdetés

Trump döntése nem elég – Izrael az EU-ban reménykedik

2017. december 11., 10:44

Nagyon szeretné az izraeli kormányfő, ha az EU is Donald Trumphoz hasonlóan döntene.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök sajtótájékoztatót tart jeruzsálemi irodájában 2015. július 14-én, miután megállapodással zárult az iráni nukleáris programról folytatott tárgyalások újabb fordulója. (MTI/EPA/Abir Szultan)
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök (MTI/EPA/Abir Szultan)

Sokak véleményével szemben éppen hogy lehetővé teszi a közel-keleti békét az amerikai elnök múlt heti döntése, mellyel elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának - jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, hozzátéve, hogy reményei szerint az Európai Unió is követi az amerikai példát.

A lépés nem akadályozza, hanem lehetővé teszi a békét, a béke alapja ugyanis a valóság elismerése - közölte az izraeli kormányfő, mielőtt Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselővel megkezdte megbeszélését. Netanjahu később részt vesz az európai uniós tagállamok külügyminisztereinek tanácsülésén.

Hirdetés

Múlt héten Mogherini, illetve az EU több tagállama is elítélte Donald Trump döntését, miszerint az Egyesült Államok Izraelben lévő nagykövetségét Tel-Avivból áthelyezik Jeruzsálembe, amelyet Izrael fővárosaként ismer el. A Hamász pedig kihirdette a harmadik intifádát és komoly csapásokat ígért. >>>

Elítélte az EU a támadásokat

Élesen elítélte a zsidók ellen világszerte elkövetett támadásokat hétfőn Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, miután Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt fogadta Brüsszelben.

A lehető leghatározottabban elítélem a támadások mindegyikét a zsidók, Izrael és az izraeli állampolgárok ellen - hangsúlyozta Mogherini.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Moszkva átveszi a parancsnokságot a Közel-Keleten

Moszkva átveszi a parancsnokságot a Közel-Keleten

A szír feszültség növekedésével párhuzamosan hétfőn titkos és rendkívüli látogatásra érkezett Izraelbe az amerikai Központi Parancsnokság parancsnoka. Moszkva feladta reményét, hogy valaha is csatlakozhat a nyugati politikai rendhez, ezért újrafogalmazta stratégiai érdekeit és történelmében először a Közel-Keletre irányul a központi figyelme.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?