Hirdetés
Hirdetés

Ismét kilőtt a bitcoin - mi hajtja ennyire?

2018. július 24., 15:39
Cimkék
bitcoin
, ETF
, kriptodeviza

Csaknem két hónapos csúcsot döntött a kriptodeviza árfolyama.

A bitcoin árfolyama 2018. 07. 24-én.
A bitcoin árfolyama 2018. 07. 24-én.

8300 dollár fölé emelkedett a Bitcoin kedden, ezzel két hónapos csúcsot döntött a kriptodeviza árfolyama. A növekedést azzal magyarázható, hogy az Egyesült Államokban elbírálás alatt van egy kriptodeviza ETF létrehozása, amely növelte a Bitcoin keresletét – írja a Reuters. A híresztelések szerint augusztustól válik hivatalossá a befektetési alap.

Az úgynevezett tőzsdén kereskedett befektetési alapok (exchange traded fund, ETF) egyszerűségükkel és olcsóságukkal tűnnek ki más befektetések közül. Az ETF-ek általában valamely fixen meghatározott index, termék vagy termékcsoport árát hivatottak pontosan követni, így átláthatók, kiszámíthatók, emellett az alapkezelőnek sem jelentenek bonyolult feladatot, így olcsón kezelhetők. A nagy tőzsdéken keresztül pedig szinte bárkihez könnyen eljutnak.

A legnépszerűbb kriptodeviza árfolyama több mint 6 százalékkal, 8198 dollárra nőtt a luxemburgi Bitstamp kereskedésben, míg az Ethereum az elmúlt kereskedési napokban csaknem 5 százalékkal mintegy 470 dolláros árfolyamot ért el.

Hirdetés

Veszélyben a bitcoin: meddig bírják kiszolgálni az energiaigényét?

Hihetetlen energiaköltsége van a bitcoin működtetésének, a globális hálózatot megalapozó szerverek már egy-egy ország energiaigényét is felülmúlják. A bányászat folyamatosan hajtja a versenyt a processzorok piacán, az új technológiák viszont hihetetlen mennyiségű elektromos áramot emésztenek fel. Kérdés tehát, meddig bírja követni a világ a kriptodevizák energiaéhségét, és létezik-e megoldás hosszabb távon erre a problémára? További részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

A brit kormány három magas rangú tagja szerint el kell halasztani Nagy-Britannia kilépését az EU-ból, ha a jövő héten nem sikerül áttörést elérni a Brexit-folyamatban kialakult patthelyzet megoldásában. A felhívás példátlanul nyílt szembefordulás a kormányon belül Theresa May Brexit-stratégiájával. A brit miniszterelnök ugyanis eddig elvetette a kilépés elhalasztásának gondolatát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?