Hirdetés
Hirdetés

Ismét kilőtt a bitcoin - mi hajtja ennyire?

2018. július 24., 15:39
Cimkék
bitcoin
, ETF
, kriptodeviza

Csaknem két hónapos csúcsot döntött a kriptodeviza árfolyama.

A bitcoin árfolyama 2018. 07. 24-én.
A bitcoin árfolyama 2018. 07. 24-én.

8300 dollár fölé emelkedett a Bitcoin kedden, ezzel két hónapos csúcsot döntött a kriptodeviza árfolyama. A növekedést azzal magyarázható, hogy az Egyesült Államokban elbírálás alatt van egy kriptodeviza ETF létrehozása, amely növelte a Bitcoin keresletét – írja a Reuters. A híresztelések szerint augusztustól válik hivatalossá a befektetési alap.

Az úgynevezett tőzsdén kereskedett befektetési alapok (exchange traded fund, ETF) egyszerűségükkel és olcsóságukkal tűnnek ki más befektetések közül. Az ETF-ek általában valamely fixen meghatározott index, termék vagy termékcsoport árát hivatottak pontosan követni, így átláthatók, kiszámíthatók, emellett az alapkezelőnek sem jelentenek bonyolult feladatot, így olcsón kezelhetők. A nagy tőzsdéken keresztül pedig szinte bárkihez könnyen eljutnak.

A legnépszerűbb kriptodeviza árfolyama több mint 6 százalékkal, 8198 dollárra nőtt a luxemburgi Bitstamp kereskedésben, míg az Ethereum az elmúlt kereskedési napokban csaknem 5 százalékkal mintegy 470 dolláros árfolyamot ért el.

Hirdetés

Veszélyben a bitcoin: meddig bírják kiszolgálni az energiaigényét?

Hihetetlen energiaköltsége van a bitcoin működtetésének, a globális hálózatot megalapozó szerverek már egy-egy ország energiaigényét is felülmúlják. A bányászat folyamatosan hajtja a versenyt a processzorok piacán, az új technológiák viszont hihetetlen mennyiségű elektromos áramot emésztenek fel. Kérdés tehát, meddig bírja követni a világ a kriptodevizák energiaéhségét, és létezik-e megoldás hosszabb távon erre a problémára? További részletek >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mit tegyen most az, aki lakásra szeretne spórolni?

Mit tegyen most az, aki lakásra szeretne spórolni?

Sokan aránytalanul sok pénzt fektetnek ingatlanba, pedig az ingatlanpiac is ciklikus, jöhet visszaesés. Mások lakásra spórolnának, de nem tudják, hogyan. Mindkét típusú befektetőknek érdemes lehet részvényeket vásárolnia, részben ingatlan-befektetési társaságokban is. Interjú Török Lajossal, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjével.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?