Hirdetés
Hirdetés

A mélyben rekedt a forint

Fellegi Tamás, 2018. május 25., 10:33

Nem tudja összeszedni magát a forint, a cseh korona sem, a török líra zuhanása azonban megállt. Erős a dollár, noha csökkent az amerikai 10 éves hozam. Esett végre az olajár, legfőbb ideje volt. Az OTP mintha esne, de valójában nem, mert csak az osztalékszelvény került le róla. Emelkedik a Mol, magához tért a Konzum.

Leragadt a forint az eurónkénti 320-as szint közelébe, a cseh korona esetében ugyanez 25,80 körül történik. A török valuta zuhanása megállt, de korrekcióról egyelőre szó sincs, az árfolyam 5,50 eurónként.

A forint gyászos hete. Friss árfolyamok >>>
A forint gyászos hete. Friss árfolyamok >>>

A dollár továbbra is erős, egy euróért 1,17-et adnak belőle, ugyanakkor érdekesség, hogy az amerikai 10 éves állampapírhozam, amely nemrég 7 éves csúcsra került, most visszaesett 3 százalék alá. Látszik, hogy sok befektető elhagyta a kisebb piacokat (magyar, cseh, török) és visszatért az amerikai kötvényekhez.

Hirdetés

Csökkent az olajár: a WTI 70 dollár, a Brent 78. Itt volt már az ideje a korrekciónak, túl nagy volt előtte az emelkedés, ráadásul nem valószínű, hogy Irán olajexportja lényegesen visszaesne, miután az atomszerződést aláíró hatalmak mindent megtesznek, hogy tompítsák a szerződésből való amerikai kilépés és az ezáltal életbe lépő szankciók hatásait. A grafikonon egy duplacsúcs jelei mutatkoznak 80 dollár fölött, ez trendfordító alakzat is lehet.

Brent olaj.
Brent olaj.

A tőzsdék továbbra sem okoznak izgalmakat: Amerika és Ázsia alig mozdult, Európában a német és francia index kissé emelkedik, az olasz esik. A BUX 0,3 százalékkal van feljebb 35 960 ponton, úgy hogy az OTP 2,4 százalékot esik 10 170 forintig, igaz, hogy ez nem tényleges esés, csak a részvényről ma lekerülő osztalék mértékében került lejjebb a papír, a BUX-ban így is nem is jelentkezik a hatás.

A Mol egy százalékkal emelkedik 2620 forintig, a Richter 0,3 százalékkal 5320 forintig. magához tért a tegnap gyengélkedő Konzum: közel két százalékkal van feljebb, 3150 forinton.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagyobb az infláció, mint gondolnánk, és ennek meglesz a böjtje

Nagyobb az infláció, mint gondolnánk, és ennek meglesz a böjtje

Itt a nagy fellendülés a világban, dübörög a gazdaság, sok helyen történelmi mélyponton a munkanélküliség, de közben ingatlan-, és tőzsdebuborékok keletkeznek. Nem is lenne baj, ha ezek egyszer nem pukkadnának ki, kvázi deflációs hatásokat, így lassulást, sőt recessziót okozva.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?