Hirdetés
Hirdetés

A mélyben rekedt a forint

Fellegi Tamás, 2018. május 25., 10:33

Nem tudja összeszedni magát a forint, a cseh korona sem, a török líra zuhanása azonban megállt. Erős a dollár, noha csökkent az amerikai 10 éves hozam. Esett végre az olajár, legfőbb ideje volt. Az OTP mintha esne, de valójában nem, mert csak az osztalékszelvény került le róla. Emelkedik a Mol, magához tért a Konzum.

Leragadt a forint az eurónkénti 320-as szint közelébe, a cseh korona esetében ugyanez 25,80 körül történik. A török valuta zuhanása megállt, de korrekcióról egyelőre szó sincs, az árfolyam 5,50 eurónként.

A forint gyászos hete. Friss árfolyamok >>>
A forint gyászos hete. Friss árfolyamok >>>

A dollár továbbra is erős, egy euróért 1,17-et adnak belőle, ugyanakkor érdekesség, hogy az amerikai 10 éves állampapírhozam, amely nemrég 7 éves csúcsra került, most visszaesett 3 százalék alá. Látszik, hogy sok befektető elhagyta a kisebb piacokat (magyar, cseh, török) és visszatért az amerikai kötvényekhez.

Hirdetés

Csökkent az olajár: a WTI 70 dollár, a Brent 78. Itt volt már az ideje a korrekciónak, túl nagy volt előtte az emelkedés, ráadásul nem valószínű, hogy Irán olajexportja lényegesen visszaesne, miután az atomszerződést aláíró hatalmak mindent megtesznek, hogy tompítsák a szerződésből való amerikai kilépés és az ezáltal életbe lépő szankciók hatásait. A grafikonon egy duplacsúcs jelei mutatkoznak 80 dollár fölött, ez trendfordító alakzat is lehet.

Brent olaj.
Brent olaj.

A tőzsdék továbbra sem okoznak izgalmakat: Amerika és Ázsia alig mozdult, Európában a német és francia index kissé emelkedik, az olasz esik. A BUX 0,3 százalékkal van feljebb 35 960 ponton, úgy hogy az OTP 2,4 százalékot esik 10 170 forintig, igaz, hogy ez nem tényleges esés, csak a részvényről ma lekerülő osztalék mértékében került lejjebb a papír, a BUX-ban így is nem is jelentkezik a hatás.

A Mol egy százalékkal emelkedik 2620 forintig, a Richter 0,3 százalékkal 5320 forintig. magához tért a tegnap gyengélkedő Konzum: közel két százalékkal van feljebb, 3150 forinton.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kidurrant a mindenbuborék, miből lehet itt pénzt csinálni?

Kidurrant a mindenbuborék, miből lehet itt pénzt csinálni?

Tavaly nagyon rossz éve volt a tőkepiacoknak, túladottnak számítanak, de a Hold Alapkezelő pesszimista. Lehet, hogy most egy-két hónapig lesz egy medvepiaci felpattanás, de a következő évtizedben alacsony maradhat a részvénypiacokon elérhető hozam. A magyar eszközök árazása kivételesen a nyugat-európaival egyezik meg, ezért fokozatosan csökkentették azok arányát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?