Hirdetés
Hirdetés

Ezúttal erősödik a török líra!

Fellegi Tamás, 2018. augusztus 14., 11:18

A török líra 33 százalékos 3 napos zuhanása után most eljött az időszerű korrekció, amit más valuták, köztük a forint, és a tőzsdék is emelkedéssel nyugtáznak. Erősödik a Mol és a Richter, gyengélkedik viszont a Telekom. Romokban a kriptodevizák, a bitcoin még tartja magát a kritikus szinten.

Úgy tűnik, a líra teljes összeomlása után megjött az időszerű korrekció. Miután csütörtök és hétfő között, vagyis 3 kereskedési nap alatt értékének harmadát vesztette el a török valuta, időszerűvé vált egy kis erősödés, függetlenül attól, hogy végül hogyan kerül majd egyensúlyba a török gazdaság.

Euró/török líra
Euró/török líra

A csütörtöki 6 lírával szemben tegnap 8-at kellett adni egy euróért, most 7,40 körüli az érték, ezzel nagyjából a tegnapi gyengülést sikerült ledolgozni.

Hirdetés
Euró/forint
Euró/forint

A tegnapihoz képest a forint is erősebb szinten van, bár a reggel elért eurónkénti 322-t egyelőre nem sikerült tartani, 323,30 az árfolyam.

A részvénypiacok közül Ázsiában a Nikkei ment nagyot, több mint 2 százalékot, az európai indexek nagyjából fél százalékkal emelkednek. A BUX 0,8 százalékkal erősödik közel 36 ezer pontig, a Mol 1,3 százalékkal van feljebb 2810 forinton, a Richter egy százalékkal 5060 forinton, az OTP közel fél százalékkal 10 060 forinton. A Telekom ugyanakkor egy százalékot gyengül 399 forintig.

Zuhannak a kriptodevizák: teljes piaci kapitalizációjuk 200 milliárd dollár alá csökkent, miközben a korábbi mánia idején 800 milliárd felett volt, és ezen belül régóta először több mint 50 százalékos súlyt képvisel a bitcoin. A többi kriptodeviza közül sok 20-25 százalékkal zuhant, a bitcoin pedig a 6000 dolláros támasz szinten tartózkodik.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orbán Viktor hátradőlhet: maradnak a német cégek

Orbán Viktor hátradőlhet: maradnak a német cégek

A német nagyvállalatok nem gondolják újra magyarországi befektetéseiket a magyar demokrácia állapota miatt, derült ki a privátbankár.hu háttérbeszélgetéseiből. A cégeket ugyanis az üzlet érdekli, nem pedig a politika. Ez egészen addig így marad, amíg a magyar kormány nem lép át egy határt, például nem veszélyezteti az ország EU-tagságát. Ugyanakkor az új befektetéseknél már felmerülhet a kérdés, hogy nem ciki-e üzletelni a magyar kabinettel.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?