Hirdetés
Hirdetés

Felvásárlási hírre ugrott a Konzum, csúcson a cseh korona

Fellegi Tamás, 2018. január 31., 18:58
Cimkék
Telenor
, cseh korona
, BUX
, Konzum

Izgalmas nap volt ma a pesti tőzsdén: a kezdeti nyugalmat késő délelőtt egy általános pánik követte, amiből jött egy újabb megnyugvás és emelkedés. Közben felmerült, hogy akár a Konzum is megveheti a Telenort, el is szállt a papír ára. A cseh korona megállíthatatlanul erősödik, a forint marad egyhelyben.

A tegnapi, hosszú idő után első amerikai eső napot reggel megnyugvás követte az európai piacokon, a BUX is pluszban volt, igaz, a kispapírok estek. A délelőtt folyamán aztán előkerültek újra a eladók, és fél 12-körül szinte pánikszerű részvényöntés volt, ami aztán hamar véget is ért, és fordult a piac. Ez általában azt szokta jelezni, hogy az előző napi esés után csak késve reagálók ijednek meg, esetleg a tőkeáttételes pozíciókat zárják a brókercégek, melyekhez nincs elég fedezet az ügyfél számláján.

Tudni szeretnéd, hogy drágák-e már a részvények? Erről is szó lesz a Privátbankár.hu befektetési szemináriumán, regisztrálj most, mielőtt elfogynak a helyek!>>>

A BUX a mélyponton egy százalék mínuszban volt, délutánra azonban egy százalék pluszba került már, amiben nem kis szerepe volt a Konzumnak, amely a pánik idején több mint 10 százalékkal esett 2550 forintig, majd magához tért, végül kora délután robbant az árfolyam: felszaladt 3200 forintig.

Hirdetés

Ezt az a hír okozta, hogy a cég is jelentkezik az eladósorba került Telenor magyar leányvállalatáért, és így létrejöhetne a kvázi nemzeti távközlési szolgáltató. A papír végül 9 százalék pluszban zárt 3165 forinton.

Konzum, napon belül
Konzum, napon belül

A legnagyobbak közül a Mol fél százalékkal emelkedett 3054 forintig, az OTP pedig 1,7 százalékkal 11 590 forintig. Gyengült viszont a Telekom 1 százalékkal 467 forintig, a Richter 0,4 százalékkal 6425 forintig.

Európában a tegnapi záróárak közelében zártak az indexek, Amerikában mérsékelt, 0,2 százalékos emelkedés tapasztalható a legnagyobb indexekben. Kiváló januárt zár Amerika, kérdés, hogy a február hoz-e medvefordulót.

Újabb csúcsra erősödött a cseh korona, eurónként csak 25,25-öt kell adni belőle. A forint maradt 310 körül az euróhoz képest.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?